2024:

1 juli:

Så er alle strå efter AUCHORACHAN HERCULES 16 udsolgt, og et stort antal er solgt til Norge, tak for handlen. Vi er glade for at kunne sige at vi har brugt 3 strå og har 3 drægtige , venter første kalv til december.


24 juni:

Så kom dagen hvor vi måtte sige farvel til Langmose Gabi P sire: Hockenhull Maverick 13 1⁄2 år da hun desværre havde fået problemer med benene. Så har det været en hård dag, da vores dyr betyder meget for os. Men vi har heldigvis mange minder med hende og hendes afkom. Og hvilket afkom hun har lavet.

Langmose Leonardo P far: Clonagh Tiger Gallant solgt til Tyskland 8 mdr.

Langmose Ludvig P far: Auroch Deuter PP 801 kg. solgt til England

Langmose Nicco PP far: Auroch Deuter PP 795 kg. solgt til Tjekkiet.

Langmose Ofelia PP far: Lykke Le Mans PP 655 kg. er i vores besætning.

Langmose Pontus P far: Lykke Le Mans PP 850 kg. Solgt til avl

Langmose Safir PP far: Lykke Optimum PP 815 kg. Solgt til avl.

Langmose Ustascha PP far: Vingegaard Columbus HP 611 kg. er i vores besætning. 


1 juni:

Så var vi en tur til Hobro dyrskue med 4 dyr, og det kom jo ikke som en overraskelse at vi blev bedste simmental, da er kun var dyr fra os.  Lidt om hvordan det gik. Langmose Tiger 23 p bedste simmental Interbreed vinder ærespræmie. Langmose Trille P 23 p, Langmose Tiffany PP 23 p bedste simmental hundyr og  Langmose Uppsala PP 23 p. Med vores besætning blev vi 2 bedste kødkvægsgruppe og fik ærespræmie. Der skal lyde et kæmpe tak til Morten Knudsen, Henrik Hjort Knudsen og Jeppe Hjort Knudsen for alt jeres hjælp. Uden jer var vi nok ikke kommet til dyrskue. Og ikke mindst en rigtig hyggelig dag, selvom vi tog lidt tidligere afsted da vi havde en vigtig håndboldkamp vi skulle nå.  Og det gik jo også rigtig godt, da Aalborg håndbold fik guld og blev Danmarks mester. Så vi må sige det var en helt fantastisk dag.


24 maj:

Vi blev kontaktet af Alex Heart Surefire Simmentals tidligere på ugen, hvor han vil vide, om han kunne komme på besøg. Og selvfølgelig var han velkommen, vi havde nok ikke regnet med, at han havde Big Red med, som var en meget stor lastbil der bruget til at udstille af værkstøj m.m. rundt i hele Europa. Det var et rigtig hyggelig besøg, men god simmental snak. Og vi takker for de pæne ord om vores dyr. 

11 maj:

I dag havde vi fornøjelsen af et besøg ved Thomas Henderson Dargill Polled Simmentals, hans datter og Andrew Barnes Highcross Simmentals Skotland. De var rundt og se vores lille besætning og vi fik en rigtig god simmental snak. Det er altid rart, at der er nogle, der kontakter os for at se vores dyr.

7 maj:

Langmose Ofelia PP fik en dejlig kviekalv i dag, hun er efter Kilbride Farm Ivanhoe PP og kom til at hedde Langmose Vanessa PP fødselsvægt 51 kg. Se mere på hendes side.

2 maj:

Så har vi fået svar på prøverne, og både Langmose Valentin PP og Langmose Wanda PP er homozygot pollet så de har lige fået et extra P på.

26 april: 

Så er der tilmeldt 4 dyr til Hobro dyrskue den 1 juni, det blev til 1 tyr og 3 kvier håber vi ses i Hobro.


15 april:

Det blev så lige til en tyrekalv mere efter Egebjerggårds Pesto PP og Langmose Nynne P som mor. Han kom til at hedde Langmose Vivaldi P. Se mere på hans side.

1 april:

Så fik Langmose Rubin P en fin tyrekalv efter Kilbride Farm Hans 16 PP født uden hjælp han kom til at hedde Langmose Valentin P. Se mere på hans side.

18 marts:

Idag fik Damgård Perle P sin 3 kviekalv hun kom til at hedde Langmose Wanda P fødselsvægt 48 kg. og er efter Gasper Z Drouhavce PP. Se mere på hendes side.

9 marts:

Så er vi kommet hjem fra Kødskvægskuet Nord, vi havde 3 dyr med Langmose Tiger som blev bedste simmental tyr 23 p ærespræmie. Kvierne Langmose Trille P 23 p og Langmose Tiffany PP 22 p. Og angåene vores kvier fandt vi da ud af de skal være langhåret, så det må vi jo huske til en anden gang. Men der var andre ting ved bedømmelsen som vi ikke rigtig kunne forstå, så vi tog hjem med en blandede følselse fra dette skue. 

Var det ikke for Morten Knudsens hjælp, var vi ikke kommet til skue pga. Carstens ryg. Så Morten, der skal lyde et kæmpe tak for hjælpen, og du viste dyrene frem på bedste vis.


20 febuar:

Det er med stor glæde at vi kan fortælle at Langmose Timmi er SOLGT TIL AVL, også selvom han er hornet. Så man kan stadig sælge hornet dyr i Danmark. 


10 febuar:

Så er stråene kom hjem til Danmark efter Auchorachan HERCULES 16 ( ET ) og der vil være mulighed for at købe nogle strå. Da der er store omkostninger med at få dem godkendt og sendt fra England til Danmark, er prisen blevet 450 kr. per strå, eller 10 strå og derover 420 kr. + levring.  Så hvis I er intresseret kan I kontakte os og få flere oplysninger om tyren. 

8 febuar:

Vi har sat Langmose Timmi og Langmose Unique PP til salg, se mere på deres side. 


2023:

12 december:


Så har vi fået svar på prøverne, og begge kviekalve er homozygot pollet Langmose Unique PP og Langmose Uppsala PP får så lige et extra P på. 


2 december:


Vi får snart strå hjem efter Auchorachan HERCULES 16 ( ET ) far: Auchorachan ACDC 09 9 mor: South Park King Kong Weikel 2ND EX 93 MF: Whitemire King Kong, da vi syndes det er en tyr med masse af kød og vi har set rigtig mange gode afkom. Har vi derfor valgt at købe strå hjem efter ham, også selvom han er hornet, de anbefalder at bruget ham til køer. Der vil bleve sat få strå til salg, hvis der er nogle der er intresseret. 4 november:


Vi havde stor hjælp fra Morten Knudsen i dag, da vi skulle at flytte nogle dyr, tage kalve fra, vejet kalve ( se de 3 yngste kvierkalve 200 dagsvægt på deres side. ) og dækket halm ned. Da Carsten skal opereres den 13 november pga. af hans ryg, skal der gøres klar til at Iben skal passe besætningen og gård. Tak for hjælpen Morten, og for tilbudet om jeg bare kan ringe hvis der bliver noget. 


3 november:


I dag blev vores tyrekalv Urban P hente og skulle op til sin ny ejer. Vi ønsker held og lykke med ham.  Og vi har også solgt Langmose Utah PP og ham kom vi også af med i dag. 


29 oktober:


Vi har solgt Langmose Urban P, og han skal afsted i løbet af næste uge. 


7 oktober:


Kimbrerskuet 2023: Langmose Tiger 23 p bedste simmental ærespræmie ( tak til Simmental Nord ) Langmose Trille P 23 p bedste kvie/hundyr ærespræmie ( tak til Dansk Simmental ) Langmose Tiffany PP 23 p fløj i sit hold 3 stk. Der skal lyde et kæmpe tak til vores hjælper Morten Knudsen, Hanne Madsen og Hjort Knudsen Simmental. Både i ringe og stalden. Jeppe Knudsen som købte Langmose Ronja PP, havde også taget hende med til skue, hvor hun fik 23 p, tillykke med det Jeppe, du passe hende godt.


6 oktober:


Så er dyrene hente af vognmanden, og de smutte bare op. Vi skal have Langmose Tiger, Langmose Trille P og  Langmose Tiffany PP med. der kommer ialt 13 simmental til Kimbrerskuet. 


1 oktober:


Så fik Carsten vasket de 3 dyr vi skal have med til Kimbrerskuet. og nu har vi jo Tiger og Timmi til at være ude det halve af dagen, og vi skal da lige love for man kan se når de skal vaskes. Der er bare jord og jord at vaske ud. 


4 september:


I dag blev Langmose Tayson PP og Langmose Turmalin P hente og skal op til sin nye ejer. Ja, vi kom til at sælge vores kvie også. 


Så fik vi resultatet, Langmose Ustascha P født 21-05-23 er homozygot pollet, så hun får et P mere i sit navn.


28 august:


Vi har tilmeldt 3 kvier og 1 tyr til Kimbrerskuet den 6 - 7 oktober. 


24 august:


Så er Langmose Tayson PP solgt, og vi ønsker den nye ejer held og lykke med han.


3 august:

 

Vi har solgt Langmose Smaragd P, og hun blev hente idag. Vi ønsker de nye ejer

Østerskoven Simmental held og lykke med hende.


1 august:


I dag sendte vi Langmose Maluca P og hendes kviekalv Langmose Ulricca P ned til sin nye ejer i sønderjylland, vi ønsker Jacob Simonsen held og lykke med dem. 


15 juli:


Nye dyr til salg. 


28 juni:


Vi har haft fornøjelsen af et besøg fra Nordirland, Norman Robson Kilbride Farm og hans søn i dag. De var med ude at se vores besætning, og vi fik god snakket om afstamning, farve på dyr " rød eller lyse " og hvor kødet skulle sidde.. Selv om vi ikke snakker det bedste engelsk, tror vi nok de forstod det meste. Tak for et hyggelig besøg.


26 juni:


Vi er glade for at kunne meddele, at vi har solgt Langmose Phillippa P og hendes tvillinger Langmose Triton P og Langmose Tristian P til Laura Eickelmann Tyskland., vi ønsker dem alt det bedste i fremtiden. Vi håber de får en god tur til Tyskland. 


5 juni:


Da vi er ved at have mange kvier, har vi valgt at sætte Langmose Tiffany PP til salg. Se mere på hende side. 


3 juni:


Hjemvendt efter en rigtig god dag til Hobro dyrskue med rigtig godt vejr, som i øvrigt kunne fejer 150 års jubilum. Først skal der lyde et kæmpe TAK for hjælpen til Morten Kundsen og Annette, samt nogle hyggelig timer sammen. Vi kom hjem med hele 3 ærespræmier, Langmose Trille P bedste simmental/hundyr 23 p ærespræmie Langmose Tiger 23 p  ærespræmie Langmose Turmalin P 23 p også blev vi 4 bedste kødkvægbesætning som gav en ærespræmie. Så det er da vist meget godt. 


1 juni 


Så var det Langmose Ofelia PP som fik kalv, en stor fin tyrekalv efter Egebjerggårds Pesto PP uden hjælp, dejlig at komme ud til en nyfødt kalv. Han kom til at hedde Langmose Utah PP.


21 maj:


Hvad sker der lige,  vores gammel ko Langmose Gabi P på 12 år  havde fået en dejlig kviekalv da vi kom op her til morgen.  Ja, vi vist godt hun skulle have kalv men var først sat til 2 juni. Og det skal da ikke være nogen hemmelighed at vi er mega glad for en kvie, da Gabi P plejer at få tyrekalve, og det blev så nr. 2 kvie efter hende. Kalven kom til at hedde Langmose Ustascha P far: Vingegaard Columbus HP morfar Hockenhull Maverick.  14 maj.


Vi må sige vi fik noget af en overraskelse, da vi kom hjem efter at være oppe at se en super god håndboldkamp med Aalborg. For vores kvie Langmose Rubin P ( far: Hockenhull Maverick ) som først var sat til at skulle kælve den 24 maj, valgte lige at kælve mens vi var til kamp. Men det havde hun bare klart helt fint selv, og det blev til en kviekalv Langmose Uppsala P efter Steinadler PP. Hun havde nok hørt det var mors dag.


9 maj:

Det er med gælde vi kan fortælle at Langmose Toprock P er solgt, vi ønsker de nye ejer held og lykke med ham. 

6 maj:

Langmose Turmalin P blev 1 år og hendes 365 dagsvægt blev 551 kg. 

5 maj:

Vi har taget Langmose Maluca P af salgs listen, da hun er resevret. 

4 maj:

Så kom dagen hvor Langmose Susanne P skulle afsted til sin nye ejer Rikke M. Purkær Larsen ved Pandrup. Vi ønsker hende held og lykke med Susanne P, vi fik besked/billeder fra Rikke kort tid efter hun var blev læsset af, alt var gået godt, hun gik stille og rolig sammen med de andre dyr og græsse. Det er bare så dejlig at høre. 

2 maj:

I dag fik vil lukket nogle af dyrene ud på græs, dem med kalve så de lige kan væne sig til strøm. Om nogle dage skal de så over og gå på et styk vi har lejet, sammen med de fleste kvier. Vi har så lige en 1 og 3 køer som kommer til at gå hjemme da de ikke har fået kalv. 

24 april:

Så var det Maluca P's tur til at skulle have kalv, og for første gang blev det med hjælp. Hendes kalv havde valgt at lægge baglæns, så det var bare en hale Carsten kunne mærke. Vi tilkaldte dyrlæge, og i løbet af kort tid kom en fin kviekalv til verden. Langmose Ulricca P fødselsvægt 52 kg. og Maluca P's 5 kvie.

23 april:

Så er der meldt 3 dyr til Hobro dyrskue den 3 juni, en tyr og 2 kvier. 

22 april:

Vi har sat Langmose Toprock P til salg, hans far er Bombala PP MF: Langmose Nicco PP har 117 i s-index. vægt 1 april  720 kg. bliver 1 år den 13 maj. 

21 april:

Vi havde dyrlæge i dag, Tiger fik sat ring i, også havde vi lige en der skulle afhornes Langmose Timmi. 

18 april:

Vi kan fortælle at vi har solgt Langmose Susanne P, vi ønsker de nye ejer held og lykke med hende.

8 april:

Nå, så fik vi os lige en overraskelse idag, Damgård Perle P fik en fin lille kviekalv Langmose Unique P, 5 dage før tiden. 

31 marts:

Idag sendte vi Langmose Texas P med vognmanden, op til hans nye ejer Carsten Jensen, vi takker for handelen og ønsker dem held og lykke med  Texas P.

28 marts:

I dag blev Langmose Tiger 1 år, og han var på vægten 758 kg. Ja, det er da en meget fin vægt, men når man så tænker på hvad den kunne have været, hvis han ikke havde vært syg. For der gik ca. 14 dage før han var på toppen. Men heldigvis blev han frisk, og vi syndes stadig  han er en fin tyr.

21 marts:

Vi har nu fået svar på test, og kan nu med glæde skrive at Langmose Tayson P og Langmose Tiffany P er homozygot pollet. Så de får lige et stort P mere.

12 marts:

Vi er glade for at fortælle at vi har solgt Langmose Texas P, han skal op til  Østerskoven simmental og landbrug ved Frederikshavn, vi ønsker dem held og lykke med ham.

10 marts:

Nå, men vi må sige vi var noget overrasket at Nynne P vil til at have kalv idag, da hun først var sat til den 18 marts. Det blev til en rigtig fin tyrekalv Langmose Urban P 59 kg.  Vi havde så lige dyrlæge til Langmose Tiger, da han var blevet noget slap og spiste ikke rigtig noget. Han havde så fået lungebetændelse, så han fik noget penicillin og smertestillende, og begyndte at få der bedre om aften, og spiste også lidt.

1 februar:

Vi har sat Langmose Texas P til salg, se mere på hans side. Vi har også fået opdateret 200 dagsvægt og 365 dagsvægt. 

17 januar:

I dag blev Langmose Tonja PP hente, hun skulle op til sine nye ejer Jeppe Hjort Knudsen. Vi ønsker ham alt held og lykke med hende, og  glæder os til at se hende igen til dyrskuer. Vi fik tilsendt et billede samme aften som de havde fået hende, og vi tror nok lige de skal blive gode venner og få mange gode år sammen. 

2022

22 december:

I nat blev Damgård Pusle P kalvsyg, men da der ikke rigtig skete noget mærke Carsten lige efter om der var noget galt. Og rigtig nok, der var lige en kalv der vente forkert, så vi ringet efter dyrlægen. Så efter ca. 15 min, da der var meget plads i koen, havde vi en rigtig fin tyrekalv ude som er efter Sterling Gino 49 kg.  Langmose Timmi.


13 november:

I dag fik Langmose Phillippa P tvillinger 2 tyrekalve Langmose Tristian P og Langmose Triton P de blev født uden hjælp og er efter Kilbride Farm Hans 16 PP. 🙂

12 november:

Vi har sat Langmose Maluca P, Langmose Susanne P og Langmose Smaragd P på salgslisten. 

8 oktober:

Hjemvendt fra Kimbrerskuet, det blev til 2 x 23 p bedste simmental tyr ( ok, der var også kun Langmose Tiger 6 mdr. vægt 408 kg. 😉 ) og Langmose Trille P 9 mdr. 482 kg. blev bedste kvie ud af 5. Der skal lyde en kæmpe tak til Morten Knudsen for at vil hjælpe os. 👍 Og tak for hyggelig samvær til de andre udstiller. 

7 oktober:

Så fik vi sendt Langmose Trille P og Tiger med vogenmande til Kimbrerskuet, Da Carsten stadig har store problemer med ben/hofte, har vi valgt at først komme der op her til aften. Og det er også der for vi kun har de 2 små med. 🙂 Håber vi ses i Aars. 

17 september:

Vi fik vasket Trille P og Tiger idag da der var godt vejr, det er de 2 vi skal have med til Kimbrerskuet. 🙂

4 september:

Idag fik vi den sidste kalv efter Rollo PP, men han havde ikke lige tænkt det skulle være lidt for os. Han havde ikke lige fået hovdet med op, og vi havde hjælp fra dyrlægen. Og da først vi havde fået hovdet med op, gik der ikke længe før vi kun trække en stor fin tyrekalv ud. Han fik navnet Langmose Tayson P. 🙂 

23 august;

Dejlig at komme hjem her til morgen også har Rebecca P fået en kviekalv Langmose Tiffany P efter Rollo PP ET. 🙂

13 august:

I dag blev Langmose Rose PP kalvsyg, men der skete ikke rigtig noget og hun ville heller ikke rigtig presse. Så vi ringet efter dyrlægen, og han syndes godt nok der var lidt for mange ben. Ja, det var så tvillinger og de syndes så lige de vil ud på samme tid. Efter hurtig arbejde fik han så fat i de 2 rigtig forben, og den første var en kviekalv Langmose Thyra PP og nr. 2 en tyrekalv Langmose Thor PP med Langmose Rollo PP ET som far. 🙂 

4 juli:

Så fik vi lige en hilsen fra Rollo PP's nye ejer, og de kunne fortælle at han er faldet godt til og hygger sig rigtig sammen med sine damer. Dejligt at høre godt nyt fra de dyr man har solgt. 🙂

16 juni:

Idag blev Langmose Safir PP hente, og skal på en tur til Sjælland, vi håbe de bliver glad for ham. 

5 Juni:

Det er med stor glæde vi kan fortælle at vi har solgt Langmose Safir PP, han skal til Sjælland over til Ebbehøjgårds Simmental. Vi ønsker de nye ejer held og lykke med ham, og håber de blive lige så glade for ham, som vi har været. Ja, han blive nok savnet lidt. 🙂

4 juni:

Hobro dyrskue 2022, vi havde kun Langmose Safir PP med, det blev til 23 p og ærespræmie. 

1 juni:

Sabrinna PP solgt til Australien med særlig vilkår, men bliver i vores besætning. 🙂

21 maj:

Idag lukket vi Langmose Safir PP og en kvie sammen, så han kan komme ud på græs og få lidt motion. 🙂

20 maj:

Så kom Rollo PP ET afsted til sit nye hjem, vi ønsker dem held og lykke med ham. 

14 maj:

Har vist glemt at skrive at vi har tilmeldt Langmose Safir PP til Hobro dyrskue, ja, det blive kun til ham, da Carsten stadig ikke er kommet i topform efter han har fået ny hoft i. Og derfor har vi heller ikke tilmeldt noget til Landskuet, da han ikke kan holde til at være dernede 4 - 5 dage. 

13 maj:

Så blev det lige til en tyrekalv, Langmose Toprock P efter Damgård Pernille P, født ledt uden hjælp. 🙂 Det er også som om der er ved at være overtal af kvier. 😉 Så går der lige 3 mdr. før de næste kalve kommer og de er efter vores Rollo PP. 

12 maj:

Fik solgt Langmose Rollo PP idag, og vi ønsker den nye ejer held og lykke med ham. 🙂

10 maj:

Vi havde besøg af klovbeskæren idag, og vi har da hvis aldrig fået 17 dyr ordnet på en gang. 😲

8 maj:

Så er alle de nye stamtavler lavet på de nye kalve og er er også lige kommet billeder på. 

6 maj:

Det var så den 3 kælvekvie efter Langmose Nicco PP som klævde idag Damgård Perle P, og som de andre gange lå der bare en kalv da Carsten kom ud. Det blev en fin kviekalv Langmose Turmalin P 53 kg. efter Clonagh Tiger Gallant.🙂

2 maj:

Nu har vi lukket køer med kalv og alle kvierne ud på græs, men de har så lige fået warp og halm med ud, for så meget græs er der jo heller ikke. Så nu går der kun de 3 dyr som ikke har fået kalv og 2 tyre inde som er til salg.

25 april:

Ja, så lige 10 dage før tiden fik Langmose Ofelia PP en virkelig chamerende kviekalv Langmose Tonja PP 51 kg. dejlig med sådan en overraskelse. 🙂

24 april:

Idag lukket vi kørene med kalv ud på et lille stykke, så kalvene lige kan lære at der er strøm i hegnet. 

28 marts:

Dejlig bare at komme ud i stalden også er der en fin tyrekalv, mor Langmose Nynne P og far Clonagh Tiger Gallant, Langmose Tiger 57 kg.. 🙂

15 marts:

Så fik Langmose Maluca P sin 4 kviekalv i træk og som de andre gange født uden hjælp. Hun kom til at hedde Langmose Tasmin P 49 kg. og efter vores ejen Langmose Valentin P 🙂

28 februar:

SOLGT TIL ENGLAND

Det er med stor glæde vi kan fortælle at vi har solgt Langmose Ricci PP ET til England, vi ønsker den nye ejer held og lykke med ham, og håber han bliver lige så glad for ham som vi har været. Han blev hente her til morgen, og vi håber han får en rigtig god tur derover. 🙂

12 februar:

Så var det Gabi P's tur til at skal have kalv, men kalven lå baglæns og på rygen. Så vi måtte have hjælp af dyrlægen, hun fik den hurtig vendt og kalven kom også hurtig ud, men efter ca 1 -2 minutte holden den op med at trække vejret. og selvom vi prøvet at give den luft og hjertemassage kunne vi desværre ikke få liv i ham. 😥

20 Januar:

Vi har fået undersøgt 2 kvier og 1 ko og de er drægtig ved Langmose Rollo PP, så han kan godt lave kalve selvom han kun har en testikel efter den anden er blevet skade. 🙂🙂 Så han er til salg. 

16 januar:

Idag kom Langmose Texas P til verden også uden hjælp 53 kg. mor: Langmose Primula P far: Keeldrum Clio P MF: Langmose Nicco PP. 🙂 

4 januar:

Nå, men vi er kommet godt ind i det nye år, vi har fået en kviekalv Langmose Trille P født uden hjælp 51 kg. 🙂 mor: Damgård Pulsle P far: Keeldrum Clio P MF: Langmose Nicco PP som er solgt til Tjekkiet. 🙂

 

2021

23 december:

Puha, det var sku godt nok en træls dag, vi har fået aflivet vore kviekalv Langmose Sunshine P 😥. Ja, og det er ikke fordi vi ikke har haft dyrlæge flere gange. Den ene sagde at hun havde en kræftig forstuvning af benet, og så fik hun noget smertestillende Og da det ikke blev meget bedre kom der så en anden dyrlæge og sagde at da hun gik i dybstrøglse skulle hun ud og går på noget hårdt underlag for at få styrke i bennet igen, så vi træk hende flere turer i løbet nogle uger, mens hun stadig fik smertestillende. Men så den 23 december havde hun det rigtig dårlig, kunne næsten stå. Dyrlæge igen, igen og han undersøgte hende så og kunne fortælle at hun havde en skade på bækken, og der var ikke andre muligheder end at aflive hende. Og han trode det var sket ved fødselen. Så prøv lige at forstille jer, hvordan vi har haft det da vi fik det af vide. Vi havde det virkelig dårligt og syndes godt nok det har være dårlig behandeling af de dyrlæge som har været ude. For hun skulle jo har været aflivet meget før. 😥😥

11 november:

Ja, jeg ved ikke rigtig, men det er bare som om at alle uheld skal ramme os. Det var nu vores kvie Phillippa P som skulle have kalv, og det var selvfølgelig midt om natten. og Carsten var desværre nød til at ringe til dyrlæge igen, og da jeg var på arbejde måtte jeg en smut hjem og hjælpe. Vi havde være ude at kigge til hende flere gange i løbet af aften, men da Carsten kom der ud ved midnat kunne han se at hun havde fået vandkalv. Dyrlæge fik sat en fødselshjælper på, som Carsten så skulle håndterer, og alt gik som det skulle, men tyrekalven var desværre dødfødt. 😥

 

29 oktober:

Idag fik Nicoline PP en fin kviekalv, med da kalven lå baglæns var vi nød til at ringe efter dyrlægen. Og da Carsten har fået ny hofte i september, og den var smutte ud 2 gange, kunne han ikke rigtig hjælpe. Men heldigvis havde vi en landmand vi kunne ringe til, og det var en rigtig stor hjælp. Efter en noget hård fødsels kom der så en fin kviekalv til verden Langmose Sunshine P. Vi har så efter nogle dage haft dyrlæge til kalven, da hun havde noget ondt i det ene bagben, hun fik så lige noget smertestillende og penicillin.

6 oktober:

Til salg: Langmose Safir PP, se mere på han's side. 

6 september:

Ja, det er sku en af de trælse nyheder, vores lille tyrekalv Langmose Sidney P døde idag, vi havde haft dyrlæge til ham ialt 4 gange, og prøvet alt, men nogle gange går det bare ikke og man mister kalven. Det er vi selvfølgelig rigtig ked af, og vi håbet jo til det sidste at vi kunne holde liv i ham. 😥 😥

21 august:

Rollo PP ET er idag blevet lukket på græs, da han skal gå sammen med en kvie der ikke er blevet løbet indnu, og da han desværre er kommet til skade med den ene testikel skal vi se om han kan lave kalve. Det håber vi godt nok, for han er bare sådan en stille og rolig tyr.

15 august:

Vi har valgt at tage Safir PP fra sin mor idag, da han brugte lige lovligt meget tid på at hoppe op af kørerne, og kvierne. Han er kommet ind og gå sammen med Ricci PP ET og Rollo PP ET. Vi vejet lige Safir PP da han kom ind og får en 200 dagsvægt på 450 kg. 

1 august:

Ja, så bliver der Kimbrerskue i år, og vi havde faktisk gået og glæde os, og meld 4 dyr til i håb om at Carsten var blevet opereret, men sådan skulle det ikke gå. Han skal have en ny hofte i den 7 september, og så går der ca. 3 -4 mdr. før han er helt på toppen igen. 

25 juli:

Kassandra P har fået en fin tyrekalv idag, godt nok ca. 14 dage før tiden. Men hvad gør det når det er en frisk kalv, Langmose Sidney P 49 kg og efter en tysk tyr Bombala PP. Det var nogle af de strå, som vi ikke fik brugt, da vi skulle skylle Nicoline PP, for avleren fra Australien.

12 juli:

Ja, der skal åbenbart være en der igen i år bliver fluestukne, denne gang var det Kassandra P. Vi opdaget det i god tid, så efter at blive behandlet af dyrlægen, og Carsten malken den ud i flere dage, se det helt ok ud.  

5 juli:

Vi valgte at lukke Rollo PP og Ricci PP ud idag, vi syndes de skulle ud og have noget frisk luft. De har så lige den lille rundbue hal de kan gå ind i, hvor der selvfølgelig kan spise alt det foder de vil. 😉

29 juni:

Vi har så idag sagt farvel til Langmose Malaika P, og ja, vi vil selvfølige gerne havde beholdte hende, hun var en rigtig stor og flot ko. Men det er jo nu en gang sådan at man gerne vil have en kalv på dem, da hun var kvie smed hun kalven, anden gang tog dyrlægen livet af kalven efter flere timer kejsersnit. derefter tog det lidt tid at få hende med kalv igen. Hun var så sat til at skulle kælve maj, men 2 mdr. før blev hun tyrgal. Og da vi har så mange kvier at sætte ind, måtte hun væk. Og da det ikke lige frem er nem at sælge noget for tiden, kom vores ungtyr Langmose Rocky P med. 😥

23 juni:

Idag bliver Langmose Robin PP hente, og skal op til sin nye ejer Carsten Jensen ved Frederikshavn, vi håber han bliver glad for ham lige som de andre han har købt her fra. 🙂

 

13 maj: 

Så fik vi lukket dyrene sammen, og de kom på græs. 🙂

 

28 april:

Vi havde besøg af klovbeskær idag, og vi har aldrig haft så mange dyr som skulle have ordene fødder. Og han kigge da også lidt at der både var sortbroget og jersey ko her iblandt. Så da var lidt arbejde med at justere halshulet. 😉 Da alle var færdig, valgte vi at tage Rubin P og Ronja PP fra køerne. Lige en dag inde, og derefter blev de lukke på en lille fold. 

6 april:

Imorges da vi kom hjem fra arbejde, stod der en fin kviekalv og patte sin mor Langmose Nynne P, dejlig når det er så nemt. Hun kom til at hedde Langmose Smaragd P. 🙂

30 marts:

Så skulle der gerne være vægter på alle kvier og tyrekalve 200 dagsvægt og 365 dagsvægt. 

23 marts:

NYHEDER: Langmose Safir PP (far: Lykke Optimum PP mor: Langmose Gabi P MF: Hockenhull Maverick.) er tester homozygot pollet. 🙂🙂

3 marts:

Idag fik Langmose Maluca P så sin 3 kviekalv, hun kom til at hedde Langmose Susanne P 45 kg. Så vi er da vist ved at have riglig med kvier. 🙂

27 februar:

Ja, vi købte jo en sortbroget ko sidste år til vores ET- kalv, og hun har så fået kalv idag, en fin kviekalv efter tyren Mirabell Sound System. Nu er hun jo født i vores besætning kommer hun til at hedde Langmose Snehvide.

19 februar:

Ja, så blev Odin's boks så overtaget af 3 kvier som vi har købt af Damgaard Simmental v/ Morten Knudsen, da hans forældre har solgt gården. De er alle 3 efter vores tyr Langmose Nicco PP.

Tyre til salg Langmose Robin PP ET og Langmose Rocky P. Og da vi ikke tror på der bliver dyrskue i år, sælger vi vores kvie Langmose Regtizse PP 365 dagsvægt 623 kg.

17 februar:

Idag tog Langmose Odin P afsted til sin nye ejer Jesper Kaag Andersen ved Grenaa, og det var dejlig at høre fra den nye ejer at han var kommet godt der ned. Vognmande der kørte med han syndes lige at han skulle vejes, så han havde taget turen på en brovægt og vægten var lidt over 1400 kg. meget godt da han lige er blevet 3 år. Vi ønsker held og lykke med vores basse. 🙂

12 februar:

Det er med stort glæde vi kan fortælle at Langmose Odin P er solgt. 🙂

27 januar:

 Ja, hvorfor er det lige at det altid er efter kl 17.00 hvis man skal bruge dyrlægen. Nå, men Langmose Gabi P var klar til at få kalv, Carsten mærket lige i hende og han kunne så ikke lige få hovdet med op. Så måtte vi jo havde fat i dyrlægen, og hvem tror I så lige havde vagt, den samme som var her for et år siden og ikke kunne finde ud at lave et kejsersnit. Nå, men da han kom havde han allerede ringet efter en anden dyrlæge som kunne komme og hjælpe. Men det blev heldigvis ikke nødvendigt, og efter at de fik hovdet op, og der blev lagt nogle kræfter i kom der en fin tyrekalv til verden. Langmose Safir P 56 kg. far Lykke Optimum PP.

15 januar:

Så kom den første kalv til verden idag, godt nok lidt før vi regnet med. Det var Langmose Ofelia PP der fik en kviekalv på 54 kg. efter Auroch Deuter PP, hun kom til at hedde Langmose Sabrinna PP. Vi har jo allerede 1 hel søster og bror, de bliver 4 mdr. imorgen. 🙂

 

2020

31 december:

Ja, når vi ser tilbage i 2020 må vi jo sige der står i Corona's tegn. Året starte ikke særlig godt hos os, da Malaika P skulle have kalv. Vi ringet efter dyrelæge først på aften, da Carsten kunne mærker det var en stor kalv. Efter ca. 15 min med at trække, siger vi til dyrlægen jamen så må vi jo lavet en kejsersnit, også skal det ellers siges at vores 4 timers mareridt starte. Han havde åbenbart ikke lavet mange kejsersnit i hans liv, og selv om prøvet at ringe efter den anden dyrlæge som var på vagt, som desværre også havde travlt. Måtte han jo igang, der var ca. gået 2½ time nu, og fra han gik igang med at bedøve og til han havde fået lavet hul gik de ca. 1 time. Vi sagde så til ham at det hul var da alt for lille, men nej, nej han gik gang med at finde bagben og hive det op, og rigtig nok var der ikke plads nok. Nå men for at gøre det kort, fik vi langt omlænge kalven ud, men han havde desværre skugt for meget fostervæske og døde efter vi kæmpe med ham over en halv time. Så efter ca. 4½ time kørte dyrlægen igen, og næste dag kontakte vi hans chef, og de gav os ret i vi skulle have erstatning, men det kunne de jo også sakten sige det var ikke dem som skulle kæmpe med forsikringsskabet. Men efter flere månders kamp med forsikringsskabet, fik vi vores erstatning. Vi havde så regnet med at Lykke Optimum PP skulle til Østrig, og langt omlænge havde de fånet en transport derned, men så kom Corona også gik det i vasken, men vi fik ham heldigvis solgt til en dansk avler. Så kommer vi så til Langmose Odin P, det er en historie for sig selv. Der var en køber fra udlanget som ville købe ham, også skulle han så tappes derned. Vi fik tilsendt en liste med alle de prøver der skulle tages, der var hvis 12 forskelige. Det var blodprøver, og han fik sprøjte noget under huden, for at se om han regeret på det, de kom nede fra Viking for at hjælpe dyrelæger med at lave en skylleprøve som der hed. Som en af de sidste prøver vi fik taget var for Paratuberkulosen antivstof, og da vi aldrig har haft nogle problemer med det, fik vi os noget af et chok da prøven var positiv den var 58, og skulle være under 45 for at være negativ. Prøven var sendt til Statens serum institut. Ja, så gik den handel også i vasken. Og vi tabte en del penge ved det, bare prøver koste ca. 8000 kr. Men efter nogle mdr. fik vi taget 2 prøver igen af Odin P, de blev selvfølgelig ikke sendt til Statens serum institut, og nu var prøverne 0 antistof i begge prøver. Dyrlægerne har prøvet at kontakte og skrive til dem, men det kommer der ikke rigtig noget ud. Ja, så nu står vi så med stor tyr. Nå, men nu til lidt positiv, vi solgte jo nogle embryon Australien, og dem som ikke var fryseegner fik vi lagt i nogle malkekvier, det blev til 3 stk. hvor vi selv har de 2 tyrekalve. En efter far: Steinadler PP mor: Langmose Nicoline PP MF: Auroch Deuter PP, og den anden er efter far: Bertoni PP mor: Langmose Nicoline PP MF: Auroch Deuter PP, dyrlægen var faktisk overraskes over der kom en kalv ud af den embryon. Men vi skal da være heldig en gang imellem. Hvis der er nogle der tænker hvorfor bruge de 2 tyre, var det avler fra Australien der bestemte det. Vi have så selv fået lidt blod på tanden og fik skyllet Langmose Ofelia PP, der kom desværre kun 3 embryoner ud af det, og 2 kalve, en rigtig fin kviekalv Langmose Ronja PP og en fin tyrekalv Langmose Ricci PP som går sammen med deres ammemor en fin lille jersey ko " Mini ". 

 

18 december:

Så fik vi taget 2 tyrekalve fra idag, Langmose Rocky P 200 dagsvægt 408 kg og Langmose Rollo PP ET 448 kg. Det er da hvis meget godt. 😉👍

8 december:

I dag tog vi så afsked med de 2 ældre damer, Langmose Gabrilla ( 10 år )  og Langmose Desiree PP ( 12 ½ år ) begge efter Lykke Atlantis P.

Ja, det er sku lidt hårdt og sende dem afsted, men det er jo desværre den vej de skal alle sammen. Vi kan se tilbage med mange gode oplevelser sammen med Langmose Gabrilla på dyrskuer, hvor hun flere gang har været bedste simmental fået 24 P, og modtaget mange ærespræmier.  Heldigvis har vi døtre efter dem.

 

7 november:

Så her vi sat Langmose Robin PP ET til salg, han er efter Langmose Nicoline PP ( 120 ) og Steinadeler PP ( 137 ) som begge har et rigtig flot fødselsindeks. 🙂

24 oktober:

Vi har taget de 3 køer med kalv ind i dag, så det er en blandede flok, 1 sortbroget med ET kalv + 1 jersey ko med 2 ET kalve,  også Nicoline PP og Kassandrea P. Og vi har da fundet ud af, selv om man er lille, er det en bestemt dame vores lille jersey ko Mini. 😉 Det er ikke nogle problemer med simmentalerne, men den sortbroget skal passe lidt på. Nu er det jo første gang vi har ET kalve, og det har da været spændene, det er blevet til 3 tyrekalve og 2 kviekalve hvor vi selv har den ene.  

11 oktober:

Vi fik lige taget lidt billeder af Langmose Rollo PP ET idag, ja, det var nu mere fordi at ham og Rubin P var kommet ud af indhegningen, også havde han jo lige grime på. 😉

2 oktober:

Vi har taget 4 kalve fra køerne idag, Langmose Regitzse PP. Rebecca P, Rosa PP og Robin PP ET så vi skal nok regne med der bliver lidt larm.

30 september:

Idag fik vi vores 2 ET kalv hjem, de er efter Langmose Ofelia PP og Aurock Deuter PP, sammen med en jersey ko som de kan gå og hygge sig med. Kviekalven kom til at Hedde Langmose Ronja PP ET og tyrekalven Langmose Ricci PP ET. 🙂 Da vi skyllet Ofelia PP blev det til 3 embryoner, som gav 2 drægtig. 

28 september:

Vi har fået undersøgt Langmose Malaika P idag og hun var heldigvis med kalv, hun har gået sammen med Langmose Odin P hele sommeren.

16 september:

Efter langt tid venten, har vi fået svar på at Langmose Regitzse P og Langmose Rose P begge 2 er homozygotisk pollet. Så de får lige et P mere på. 🙂🙂

21 august:

Nu har vi jo kun en lille besætning, men hvor uheldig kan man lige være. Et kejsersnit hvor kalven døde ( pga. dyrlægen ikke havde noget erfaring, ja, han var her i 4½ time, og Carsten og jeg brugte langt tid på at forsøge at redde kalven. Det skal lige siges at efter 15 min. med at trække i kalven. sagde vi til dyrlægen at så måtte vi jo tage kalven med kejsersnit. Vi skrev en mail til dyrelægerne dagen efter, og de gav os ret i at dyrlægen ikke rigtig havde erfaring, derefter var det så os der skulle bevise hvor meget sådan en kalv vær. Efter flere månders kamp med forsikringsskabet, fik vi vores erstatning. ) Ca. 14 dage efter kejsersnit skulle vi have kalv igen, og hun lå baglæns, igen skulle vi havde dyrlæge, og det heldigvis godt. Derefter har vi så haft en der vente på ryggen, som Carsten selv kunne vende. Også i dag blev Nicoline PP kalvsyg, Carsten mærket så i hende, og der kunne han mærke en hale, ind og ringe efter dyrlæge, og hold da op det tager lang tid at stå der og vente på dem. Nå, men han kom og vi havde taget kvien ind, hun var så ikke lige så samarbejds villig, og vi måtte tage 2 køer ind, hun kunne stå imellem. Så var der ro, og vi kunne går igang med at trække kalv ud. Det var en hård kamp, men heldigvis lå hun sig ned til sidst, og der kom en fin og træt kviekalv ud. Langmose Rubin P 47 kg. Efter den noget hård behandeling, havde hun lidt problemer med at rette bagkoderne ud og bøjer ned på dem.  

 

15 august:

Ja, hold da op så skriver vi allerede august, vi har nu fået lavet ca. 100 wrapballer, og har nogle fra sidste år, så vi håber det går. Selv om vi desværre er nød til at begynde at foder med Wrap her i august, da vi har det så tørt, at græsset overhovdet ikke gror. Så vi håber på en masse vand, meget snart. Vi vil godt sende en stor tak til Nichlas Nielsen Fjerretslev, at han tænkte på os, da han havde set en annonce på ( Facebook Marketplace ) om byghalm i rundballer, og det var kun lige 5 - 6 km. fra os. Og nu er der jo nok nogle der tænker det er jo bare halm, så skal I bare vide hvor svært det er at finde halm her ved Hobro, så vi er rigtig glade for at vi ikke skal tænke på hvor vi skal finde halm i år. Og vi har også allerede aftalt om halm næste år. Så nu lægger der 120 stk. rigtig godt byghalm her hos os. 🙂 Lige nu venter vi på at Nicoline PP skal have sin egen kalv, hun er sat til 22 august, så det bliver spændene. De 2 andre ET kalve vi har efter hende går det godt med, Robin PP får nu kun mælk en gang om dagen, og er snart færdig med sutteflask. Men vi tror nu at han stjæler mælk ved nogle af de andre køer, da det ikke er altid han er tørstig. Hvad det angår Rollo PP, så trives han rigtig godt, og han får jo også alt det mælk han vil have, selvom han nok deler med nogle af de andre kalve. Og vi må nok lige sige at han er bare en lille charmetrold. 😉

16 juli:

Da der var så fin et vejr idag, har vi været ude at tage billeder, da kan ses i deres stamtavler.

29 juni:

I dag fik vi så vores anden ET kalv hjem, Langmose Rollo PP ET han er efter Langmose Nicoline PP og far er Bertoni PP. Og er en embryon, som ikke var fryseegner til Australien, som vi så fik lagt i. Vi kunne desværre ikke købe koen der har født ham, og har så købt en anden, så vi ikke skal give ham sutteflaske de næste mange månder. Så nu skal vi bare have Maren malkeko til at syndes godt om kalven. Så lidt arbejde er der indnu. 😉

25 juni:

Så har vi sat Langmose Odin P til salg. 

18 juni:

Så kom Langmose Rocky P til verden, godt nok før tid, med der skulle lige lidt hjælp til da han havde valgt at ligge på ryggen. Men heldigvis kunne Carsten selv få ham vendt, og der kom en fin tyrekalv ud. Fødselsvægt 46 kg. og efter en efterhånden ældre herre Slievenagh Fantastic..🙂

6 juni:

Idag kunne vi så sidde hjemme og følge med i hvordan det gik til Hobro digitale dyrskue. Vi havde tilmeldt Langmose Odin P ( man kunne kun melde et dyr fra hver besætning ) Så for ca 14 dage siden blev han vasket og vi fik taget billeder og video af ham. Der var tilmeldt 34 dyr heraf 9 kødkvæg, og Odin P blev 2 bedst kødkvæg 23 p og ærespræmie, som vi så får leveret i den kommen uge. 🙂🤩

27 maj:

Så kom dagen hvor Robin PP skulle med Nynne og hendes kalv ud på græs. Og vi må sige det gik over alt forventning, han var selvfølgelig lidt overvældende over alle de andre køer og kalve. Men de tog heldigvis godt imod ham 😀. Så nu får han så mælk ude, og han fandt hurtig ud af at komme når Carsten kommer med flasken. 🙂

18 maj:

Så fik vi Langmose Robin PP ET hjem, og da han plejer at få mælk af en sutte-spand, skal vi til at vænne han til det her hjemme. Vi tog lige Nynne og kalv ind, så han kan gå og hygge sig med den her i starten. Derefter er det så meningen at han skal med ud til de andre, og skal så have mælk 2 - 3 gange om dagen.

15 maj:

Så fik vi sendt Lykke Optimum PP godt af sted til sine nye ejer, vi ønsker dem held og lykke med ham. 

28 marts:

Vi havde klovbeskær idag, og det gik rigtig godt. Efter han havde vært her, valgte vi at lukke de sidste 3 køer med små kalve ud på græs. Vi lukker altid køerne ud uden kalv, da de lige skal finde deres plads i flokken igen. Når de så er færdig med at hoppe rundt og der er ro i flokke igen, lukker vi kalvene ud. Og ja, der var lige en af kalvene der skulle en tur i gennem hegnet men efter 5 min. var hun inde hos sin mor igen. 

8 marts:

Vi var idag ude at se til vores ET tyrekalv Langmose Robin PP ( far: Steinadler PP mor: Langmose Nicoline PP MF: Auroch Deuter PP ) , han er en kalve efter de ikke fryseegnet embryoner, som blev lagt i nogle sortbroget kvier. Vi får ham hjem om ca. 1½ mdr.  

7 april:

Så er Lykke Optimum PP sat til salg, ja, han var godt nok solgt til Østrig, med den transport han skulle havde været med, er desværre blevet aflyst. Vi har så aftalt med køber, at vi sætte ham til salg, da vi elleres ikke ved hvornår han kan komme afsted. 

24 marts:

Ja, så må man sige at Coronavirusen har ramt Danmark, og efter det ene og andet dyrskue bliver aflyst. Har vi valgt at lukke flere dyr ud, det er 3 kvier vi har foderet på. Så nu er de også på græs om dagen og bliver flytte om aften så de kan få noget wrap og har mulighed for at komme ind. HUSK at passe godt på jer selv og andre i denne Corona krise. 

14 marts:

Det er ikke så tit man kan lukke dyr på græs på denne tid om året. Nej pjat til side, da græsset har groet hele vinteren, og skal lægges om her til foråret, når det ellers bliver tørt nok. Syndes vi lige så godt at vi kunne lukke dyrene der over i dagtimerne. Så spare vi jo også lidt på vores halm, som koster en formue her i denne del af landet. 

1 marts:

Ja, det er dejlig at komme i stalden også står der en ny kalv, igen før tiden og efter Aucoch Deuter PP, en kviekalv på 50 kg. Langmose Rose P. 🙂 

12 februar:

Her fik vi da heldigvis en rigtig god overraskelse, da vi kom hjem om morgen fra arbejde. Gabrilla havde selv fået en fin kviekalv efter Auroch Deuter PP på 51 kg og den kom til at hedde Langmose Rebecca P. 🙂 Ja, vi må sige hun snød os, da hun først var sat til den 14 til at skulle kælve, men nu har vi fået mange kalve efter Deuter PP og de fleste har fået kalv før tiden. Dejlig får så kommer der som regl ikke en kæmpe kalv, måske også derfor Deuter PP har et fødsels - indeks på 119 ( 71 ) 👍

31 januar:

Ja, vi må nok sige vi fik os noget af en overraskelse da vi så Regitzes 's stamtavle 96.875 SIM + 3.125 FLE. 😲😲 så Kilbride Farm Hans PP er åbenbart ikke 100 % SIMMENTAL. Vi ved da godt at det er malkesimmental FLE. men vi har det da bedst når der står 100 % SIMMENTAL. 

26 januar:

Så var det Nynne's tur til at skulle kælve, og hun var da heldigvis ikke gået over tiden, da hun var sat til 27. Men der sketer ikke rigtig noget, og Carsten var så lige inde og mærke, og det var så lige en bagende der lå først. Og for at være på den sikker side ringet vi efter dyrlæge og Morten Knudsen. Efter lidt arbejde, fik hun så en fin levende kviekalv Langmose Regitzse P far: Kilbride Farm Hans PP på 48 kg. 🙂 Nu er det 10 dage siden at vi fik lavet kejsersnit på Malaika og hun er heldigvis stadig frisk og spiser.

15 januar:

Vi var desværre nød til at ringe til dyrlæge, da Malaika P skulle have kalv. Carsten havde mærket i hende og der var nogle store klove. Efter nogel tid med at prøve at hive kalven ud uden der skete noget, blev vi enig om der kun var et kejsersnit hvis vi skulle have den kalv ud. Med det fik desværre ikke en lykkelig slutning, selvom vi prøvet at holde/få liv i en meget stor tyrekalv. Så nu drejer det sig bare om at holde koen i live. 😥

8 januar:

Så kom dagen hvor vi sendte Langmose Pontus P godt afsted til sin nye ejer Carsten Bech, vi ønsker held og lykke med ham. Vi vejet ham lige 670 kg. 9 mdr. 

 

2019 

30 december:

Vi har taget Langmose Malaika P ind, da hun er sat til at skal have kalv den 7 januar.

9 december:

Vi havde jo sat Optimum PP til salg på facebook igår, og allerede idag, var der så en som kom og kigge på ham. Han havde også set at vi havde Langmose Pontus P til salg, og det endte med at han købte Pontus P. 🙂

8 december:

Men vi har stadig Lykke Optimum PP til salg, og vi har fået taget nye billeder af ham. 

5 december:

Vi har taget Langmose Odin P af salgslisten, vi skal lige have taget en masse prøver, og er de ok, skulle han gerne være solgt. 🙂

22 november:

Så er der lige lidt tal fra slagte afregningen.

Iris P lev. vægt 878 kg st. vægt 528 kg. form 12.78 fedme 4 farve 4 pris 22.94 kr.

Liberty P lev. vægt 1010 kg. st. vægt 602 kg. form 11.65 fedme 5 ( - 1.00 kr. ) farve 4 pris 21,38 kr. Ja, det er hvis en fin slagteprocent. Men vi havde da helst haft dem til at gå ude i stalden. 😥

20 november:

Ja, så kom dagen vi ikke lige frem havde glæde os til, vi sendte Iris P og Liberty P afsted til slagtning her til morgen. 😥😥

15 novenber:

Vi må sige der har været mange inde på vores hjemmeside den sidste uge over 1350 klik, hvor det plejer at være mellem 700 - 800. 😀👍

1 november:

Idag havde vi besøg af en lille flok tysker, som kom og så på tyre. Det var et rigtig hyggelig besøg, selvom vores tysk ikke er det bedste, kan man jo gør sig forståelig på andre måder. Også må vi jo håbe vi høre fra dem igen, at de vil købe en tyr eller 2... 😉

29 oktober:

Ja, det er jo ikke altid det går som vi gerne vil, sidste år havde vi problemer med Iris P angående med at få med kalv. Så trode vi hun var med kalv, så blev hun tyrgal, så nogle mdr. sender var hun cytisk og opførte sig som tyr. Når men hen over vinter, var det som om hun var blevet normal. Og da det blev forår lukket vi hende til tyr, da hun viste brunst, men så efter nogle uger blev hun meget syg med næsten 41 i feber og vi havde dyrlæge der så behandle hende for en kræftig urinvejsinfektion. Så der er desværre kun en vej, men en ulykke kommer jo sjælen alene, Langmose Liberty P har været med kalv 4 gange men så går der ca. 3 til 4 mdr. og så bliver hun tyrgal. Vi har fået hende undersøgt og hun mærker normal. Men vi kan jo ikke blive ved, de skal jo gerne have nogle kalve, så hun kommer så med Iris P når hun skal afsted. 😥😥

28 oktober:

Vi har taget vores gammel ko Langmose Desiree PP ( 11 år. ) og hende kalv ind idag, og nu Carsten var igang tog han også lige de andre kalve fra. De går så sammen med Desiree PP de næste par uger, også så brøler de ikke så meget. Det er jo nok vi skal høre på kørerne. 

19 oktober:

Da vi igen i år kun har en tyrekalv, har vi valgt at sætte Langmose Pontus P til salg. 

5 oktober:

Her lidt om Kimbrerskuet, Langmose Odin P bedste simmental tyr 23 p ærespræmie, Langmose Nicoline PP 23 p, Langmose Ofelia PP Bedste simmental 24 p ærespræmie, Langmose Phillippa P 22 p og til slut Langmose Pontus P 23 p. Tak for nogle hyggelig dage i Aars, og der skal lyde et kæmpe tak for hjælpen til Thomas, Morten, Gert med at trække.👍

7 september:

Langmose Nicoline PP blev skyllet for sidste, det gav desværre heller ikke noget, hvis vi skal prøve det en anden gang bliver det om efteråret/vinter. Da vi har haft de 2 store kvier til at gå inde hele forår og sommer for Nicoline ikke skulle smittes med sygdom. 🤨

 26 august:

Idag skal vi have besøg af klovbeskære.

23 august:

Så er der tilmeldt 5 dyr til Kimbrerskuet, 1 tyr, 2 store kvier, 1 lille tyrekalv og 1 lille kviekalv. Også er det bare i gang med at træne, nu de 3 aldrig har været med til skue. 

8 august:

Vores gammle ko Langmose Desiree PP på 11 år fik kalv idag, eller det vi sige der skulle lidt hjælp til da kalven var baglængs og lå på ryggen. Det var heldigvis noget Carsten kunne orden selv, og der blev født en kvik fin kviekalv på 47 kg. Langmose Patricia PP efter vores tyr Langmose Nicco PP. Vi vil da også lige ønske Morten Knudsen Damgaard simmental tillykke med hans 2 kalve han fik igår som også efter Nicco PP. 🙂

1 august:

Ja, det er ikke blevet til så meget her på hjemmeside, nu var vi jo ikke til Landsskuet og der blev ikke noget Hobro dyrskue. Og det er jo heller ikke blevet til så mange kalve i år, men det er nu ikke med vilje. Så der er jo ikke så meget at skrive om, men kan da skrive at vi har skyllet Nicoline PP igen, og det gav så ingenting denne gang, Øv. Men det ser ud til at kørene og kvierne blive med kalv i år, så vi skal have kalve efter Auroch Deuter PP, Kilbride farm Hans PP, Lykke Le Mans PP og Lykke Optimum PP, hvis alt går vel. Da vi er færdig med at bruge Lykke Optimum PP er han sat til salg. 

16 maj:

Efter en forespørgsel fra en udlændinge, om at få lov til at skylle en af vores kvie Langmose Nicoline PP. Det  var så idag hun skulle skylles, og vi var da godt nok noget spændt på hvor dan det vil gå, da det er første gang vi prøver det. Men det blev et rigtig fin resultat 9 fryseegnet embryoner også 6 til at lægge i med det samme ( solgt til en der havde gjort deres køer klar ). 🤩🤩 

1 maj:

Langmose Odin P er sat til salg, og ja vi ved godt det er en stor fødselsvægt han har ( 68 kg. ), men der er hverken fra hans far ( 48 kg ) eller mor ( 45 kg. ) Vi fik også en kviekalv på 61 kg sidste år, om det er foderet eller hvad det lige er, ja det er et godt spørgsmål.

21 april:

Idag lukket vi de 2 tyrer ud, så de kan komme ud at rører sig lidt og ikke bare stå inde med mule i fodertruget hele dagen. Så er de jo også i form hvis de skal ud at lave noget. 😀

8 april:

Vi havde lige besøg af dyrlægen idag, da vi havde 2 tyre som skulle have ring i.

26 marts:

Så var det Langmose Gabi P til at få kalv, det blev en tyrekalv på 57 kg født uden hjælp efter Lykke Le Mans PP. Han kom til at hedde Langmose Pontus P 😀

26 februar:

Idag fik Langmose Kassandra P ( som er helsøste til Maluca P ) en fin kviekalv på 56 kg. født uden hjælp, far: Kilbride Farm Dragoon, hun kom til at hedde Langmose Phillippa P. 🙂 

20 februar:

Så en uge efter at vi kom af med Nicco PP, fik vi den første kalv efter ham, en fik lille kviekalv på 47 kg født uden hjælp på vores kvie Langmose Maluca P. Kalven kom til at hedde Langmose Primula P. 🙂

13 februar:

Her til morgen kom de efter Langmose NIcco PP og Langmose Orkide P, som vi havde solgt til Tjekkiet, vi ønsker de nye ejer held og lykke med dem.

januar:

Ja, der har nok været lidt stille omkring vores hjemmeside de sidst par månder, Men nu er livet jo andet end simmental, og da Iben's far fik hjertestop sidst i november og kom på Aalborg sygehus og lå der i 3 uger inden han blev flytte på Hobro sygehus og døde den 23 december. Har vi haft meget andet at tænke på. 

 

2018

28 december:

Der blev sendt 2 køer til slagtning Langmose Liva PP og Langmose Lilje P

8 december:

Idag fik vi Lykke Optimum PP hjem, se billed og stamtavle.

1 december:

Det var så idag at Langmose Odessa P blev hente, og skal så lige på en lille køre tur til sit nye hjem i Tyskland. Vi ønsker dem held og lykke med hende. Og vi må sige hvis man har mod på at exporter selv, skal man virkelig have rigtig god tålmodighed. Da man selv stå for at lave/bestille alle papir, bestil dyrlæge, skal have diverse oplysninger af køber. Efter en del arbejde og heldigvis en hotline han kunne ringe til, kunne Carsten åndet lette op da han havde styr på alle papir torsdag, måske en smule mere gråhåret. 😲

 

24 november:

Vi skal da lige love for vores hjemmeside har haft besøg, den sidste uge over 2100 klik, vi har nomalt mellem 600 og 700 klik. Vi sige mange tak.

 😀 👍

23 november:

Så er der lige en lille hilsen fra England, billede af en fin kviekalv efter Langmose Ludvig P, født i april. 

8 november:

Idag fik vi Lykke Optimum PP hjem, nu det jo ikke gå så godt med at få dyren med kalv, og vi skal have noget nyt blod ind i besætning. Han er efter Lykke Le Mans PP og har Kiltgårdens Emil PP til morfar. Se mere på hans stamtavle

 4 november:

Vi fik de sidste kalve ind, og så kunne de også bliver fravænnet fra kørerne. Så der bliver nok lige et par dage med lidt brølene. 

2 november:

Så kom afregningen på de 3 dyr.

Kvien Nikita sl. vægt 293 kg. form 10.74 fedme 3 farve 3 pris 24.82 kr. 7272,26 kr.

Goldi sl.vægt 617,60 kg form 11.00 fedme 5 (- 1.00 kr) farve 4 pris 21,65 kr 13.371.04 kr.

Donna sl.vægt 608,40 kg form 10,45 fedme 5 (-1.00 kr) farve 4 pris 21,38 kr 13.007.59 kr. 

Også kommer der jo restbetaling engang, det kan nok dække fradraget.

31 oktober:

Idag sendte vi Donna, Goldi og kvien Nikita til slagtning, vi skal lige have Kalle P undersøgt om hun er med kalv. Det er Carsten helt sikke på hun er. 

15 oktober:

Der er kommet en mail idag, og de vil gerne købe Odessa P, så om en 14 dage skal hun tages fra koen. Også skal hun lige vænde sig til at være uden sin mor. Før vi sender hende til Tyskland. 🙂

13 oktober:

Vi har idag haft besøg af tysker der skulle se på vores kviekalv Langmose Odessa P. De ville også meget gerne se hendes 3 søskene. Det så ud til at de var tilfreds med det de så, og så nu må vi jo se om vi høre mere fra dem. 

6 oktober:

Så var der bedømmelse til Kimbrerskuet, vi havde 3 dyr med Langmose Odin P, Langmose Nicoline PP og Langmose Maluca P alle fik 23 p og Maluca P blev bedste simmental og fik ærespræmie. Det var lige ved og næste at Nicoline PP også fik en ærespræmie, med blev slået af en Galloway ko. Da det var første gang at Nicoline PP og Odin P var med kom dyrene der op om torsdagen. Så kan de også lige venne sig til forholdene. Ellers gik det ok, de var lidt friske, med det er jo også unge dyr vi har med at gører. Men nu de var med, kunne vi lige så godt, få dem i ringen så de får noget øvelse. Så de var med i besætning, par og kvie efter insemineringstyr under 24 mdr. og Odin P var med til bedste handyr. Der skal lyde en kæmpe tak til vores hjælper Thomas S.Larsen, Leif Madsen og Morten Knudsen. 😀

1 oktober:

Hvad angår halm og Wrap, har vi købt halm 3 forskelig steder ialt 155 stk rundballer, så der skal da helst være nok halm. Vi fik lige lavet 13 stk. wrap og købt 20 stk. Så vi har ca. 85 ialt. Og så må vi se om det er nok, ellers ved vi hvor vi kan købe. 😉

15 september:

Ja, nogle gange må man bare tage nogle trælst valg, og da Donna også blev fluestukkenet sidste år, går hun nu med kun 2 patter, og da hun ikke er med kalv og det er 2 år siden hun har haft. Er hun nu kommet på listen over hvem der skal slagtes, Ja, hun er en stor flot ko der kan veje 1200 - 1300 kg. men hvad gør det, hvis de ikke får nogle kalve. Vi har også sat kvie Nikita på listen, hun er hornet, med det er pga. dårlig ben hun skal væk. Og da vi har riglig med hundyr, kommer Goldi, Lilje P og Kalla P også listen. Goldi malker også kun på 2 patter, og har lidt problemer med benene. Men det skal ikke være nogle hemmelighed, det bliver en hård dag, når de skal afsted. 

8 September:

Vi har sat Langmose Nicco PP til  salg, middel af størrelse med masse af kød de rigtig steder. 1 åres vægt 795 kg. Spændende afstamning. Er foldvandt, da han har gået ude hele forår og sommer.

7 september:

Ja, vi skal ikke klage over vand idag, ca. 40 mm på under en ½ time. 😮

6 september:

Nu gik vi lige og håbe på at der ikke var flere stikfluer, men det var der, og vi havde dyrlæge til Donna som var blevet fluestukkent. Og da hun ikke lige syndes vi skal malke hende af, er der jo kun en løsning på det, så hun fik den klippet af. Og vi håber at hun hurtig kommer på bene igen. 

2 september:

Der er heldigvis kommet så meget regn, at vi kan få lavet nogle flere wrapballer. Efter vi havde købt 42 baller i løbet af sommer, havde sælgerne ikke flere, og vi må bruge nogle af ballerne, som vi skulle havde foderet med til vinter. Det har da bare været en dyr sommer.

31 august:

Da det går rigtig godt med Carsten, har vi tilmeldt 3 dyr til Kimbrerskue. Så skal han bare lige igang med at trænde med de 2 af dem. 😉

26 august:

Efter at havde fodret dyrene med wrapballer i 2 ½ mdr. er de kommet på græs igen. Hurra, hurra. 

24 august:

Idag rundet vi 4000 liks på vores side Langmose Simmental på Facebook. 😀

10 august:

Vi har nu fundet alt det halm (155 rundballer ) vi skal bruge, det blev godt nok lidt forskelig slags halm, men i år skal man hvis være glad for det man kan få.

22 juli:

Så er der kommet nye billeder ved de fleste kvier og tyre på deres stamtavler. Og de 2 yngste kviekalve Langmose Orkide P og Langmose Odessa P er sat til salg, ved fravænning til efteråret. 

4 juli:

Idag her vi haft en gruppe simmental avler fra England på besøg, vi viste dyrene frem, og svaret så godt vi kunne på deres spørgsmål. Ja, det er jo ved at være mange år siden vi gik i skole. Mange af dem, er nogle af de " venner " vi har fra Facebook, der var så ment også ham vi har købt Tiger Gallant strå af, og her kunne han jo se flere hundyr efter Tiger. Da der var rigtig varmt og solskin, syndes vi det passet godt med is fra Vebbestrup is. Efter de havde kigget dyrene, gik turen ned til Bramslev bakker hvor der var sandwich og kolde drikke. Ja, også en fantisk udsigt. Som tak for de måtte besøg os, fik vi 2 fine krystalglas.

1 juli:

Uha, uha nu må der meget snart komme noget vand, vi giver en wrapballe hver 3 dag, og det har vi gjort i næsten en mdr. Heldigvis har vi en der kan leverer baller fra sidste år, men det blive da en dyr sommer. 😥

17 juni:

Langmose Desiree PP insemineret ved Sterling Gino, vi fik lige undersøgt Iris Igen, og inseminøren sagde hun ikke var med kalv. 😮 Langmose Donna blev lukket ind til Langmose Nicco PP, og så må vi jo håbe der kommer noget ud af det. Vi har så heldigvis fået lidt vand idag og igår ca. 23 mm. 

16 juni:

Langmose Malaika P insemineret ved Tuareg Agrochyt PP.

11 juni:

Langmose Gabi P insemineret ved Lykke Le mans PP, vi fik undersøgt Gabrilla og hun var med kalv, forventet kælvedato 26-12-18. 🙂

1 juni:

Langmose Natascha P med sin nye ejer Josefine Lage Madsen, til deres første dyrskue sammen. Og Natascha P blev mønstret på fineste vis. 23 p 😀 I kan også møde dem til Landsskuet i Herning.

Der bliver desværre ingen dyrskuer til os i år, Carsten har længe gået med kraftig smerter i hoften, og var til undersøgelse i tirsdags. Lægen anbefalte at han fik en kunstig hofte i, og han vil finde en hurtig tid, og det må vi sige at han gjord, så den 21 juni skal Carsten opereres , der går jo nok lige nogle månder før han er på toppen igen. Vi håber så at vi er klar igen til næste år. 

25 maj:

Langmose Donna insemineret ved Sterling Gino, vi fik så lige undersøgt Iris P for vi syndes hun opførte sig som en der var blevet cystisk. Men til vores store overraskelse, kunne han fortælle at hun var med kalv. 😮 Så hun skal have kalv den 15-1-2019 efter Auroch Deuter PP.

23 maj:

Langmose Liva PP insemineret ved Keeldrum Clio P og Langmose Malaika P insemineret ved Vingegaard Columbus HP.

20 maj:

Ja, vi lige så glad, for at Kalla P var med kalv, fordi hun sidst er insemineret 11 marts, men var så tyrgal idag, så hun blev lukket ind til Nicco PP. 

9 maj:

Kassandra P insemineret ved Kilbrids Farm Dragoon.

8 maj:

Langmose Goldi insemineret ved Sterling Gino, og vi fik svar at Langmose Ofelia P er er teste homozygotisk pollet. 🙂 

6 maj:

Langmose Iris P blev lukket ind til Nicco PP, da hun var tyrgal. 

5 maj:

Så fik vi de sidste dyr på græs idag, de er kommet ud lidt over flere dage. Først de køer uden kalv og kvier. Derefter dem med de størrer kalve, kom på en fold hvor kalvene lige kan lære hvad strøm er. og 2 dage senere blev de flytte over på det store stykke sammen med de andre køer og kvier. Igår kom turen til de 2 køer med de små kalve, men det gik så godt at de blev flytte over til flokken her i morges. Da vi ikke rigtig skal udstille på dyrskuer i år, har vi valgt at lukke alle køer og kvier sammen, da der ikke er nogle der skal have særbehaldling. Så en stor flok med køer, kvier og kalve, og så får Nicco PP og et par kvier en fold. 🙂

1 maj:

Dyrlægen var her så igen idag, da Nicco PP skal have ring i. Ja, han havde da godt nok været her en gang i sidste uge for at sætte den i, men der var tangen i stykker. Noget træls, når dyrlægen først finder ud af det, når han er ved at sætte ringen i gennem næsen, godt at tyren var bedøvet. Men nu er den sat i og Nicco PP sover nok de næste par timer. 

29 april:

Langmose Gabi P insemineret ved Lykke Le mans PP.

28 april:

Så var det Langmose Desiree PP tur til at få kalv, men der skete ikke rigtig noget, så Carsten mærke lige i hende og kalven var baglæns og vente forkert. Nå, så måtte vi have fat i dyrlægen, og han kom helt fra Hvalpsund, så det tog sin tid. Men han kom, og 5 -10 min efter var kalven vent og de havde fået den ud. En frisk kviekalv Langmose Odessa P, det er så lige Desiree's 4 kviekalv efter Clonagh Tiger Gallant. 😀

19 april:

Langmose Kassandra P insemineret ved Sterling Gino.

18 april:

Langmose Lilje P fik idag en fin lille kviekalv på 43 kg Langmose Orkide P efter vores ejen tyr Langmose Marco P. Dejlig når man kommer ud er der bare en kalv. 🙂 Langmose Maluca P løbet ved Langmose Nicco PP.

12 april:

Afregning på Malcolm P slagtevægt 432 kg form 13 fedme 4 farve 3 pris per. kg 24.54 kr. ialt 10.601, 28 + moms. også kommer der jo nok lidt når vi får efterbetaling. 

10 april:

Idag sendte vi Langmose Malcolm til slagtning, og vi fik Donna insemineret ved Sterling Gino og Iris P ved Auroch Deuter PP.

8 april:

De 2 første kalve efter Langmose Ludvig P er født over hos Sacombe Simmental England. Og de var let født og rigtig kvikke. 

6 april:

Langmose Malaika P insemineret ved Hockenhull Maverick.

4 april:

Idag lukket vi Langmose Liberty P ind til Nicco PP, også må vi så se om det er noget han kan finde ud af, han arbejde ihvertfald på det. 😀

31 marts:

Langmose Liva PP insemineret ved Kilbrids Farm Dragoon.

11 marts:

Det skal ikke være nogle hemmelighed, at vi ikke har fået drægtighedsundersøgt mange af vores hundyr efter at vi prøvet at 2 af vores dyr blev undersøgt og de var med kalv, uge efter var de så tyrgal. Nå, men hele vinteren har de så ikke vist noget, også regner man jo med der kommer en kalv. Det var de så ikke allesammen, så nu visker vi tavlen ren, og begynder vi så forfra. 😥

Så Langmose Gabrilla insemineret ved Lykke Le mans PP og Langmose Kalla P ved Slievenagh Fantastic. Og ja, vi ved godt hun er ved at være gammel, men man håber jo altid til sidste. 

7 marts:

Idag er Langmose Natascha P kommet ned til sin nye ejer Josefine Lage Madsen, vi ønsker hende held og lykke med kvien. Vi fik så lige taget Nikita fra koen, så hun kan komme ned til Nynne P, så hun ikke skal gå alene

6 marts:

Så kan vi godt kalde Langmose Nicoline PP, da hun er teste homozygotisk pollet. 😀😀

4 marts:

Der er kommet et par dyr på salgslisten. 

2 marts:

Så er der lavet stamtavle på Ofelia P. Vi har solgt Langmose Natascha P til Josefine Lage Madsen, Bækken ved Ribe. Kvien bliver hente af vognmand i næste uge. Vi ønsker Josefine held og lykke med Natascha P.  😀

26 februar:

Idag kom Langmose Ofelia P til verden, der er så Gabi's første kviekalv. Hun havde en fødselvægt på 61 kg. så igen en stor kalv. Men man må sige hun var super kvik og hurtig oppe at stå. 😀

10 februar:

Så er de lige et billede af Odin P, det går rigtig godt, han mangler bare lige at rette koden helt ud på forbenende. 

6 februar:

Det går godt med Liva PP hun spiser og har ikke feber, og Odin P kan næsten selv drikke mælk. Det er Carsten ret glad for, da han er noget tung at skal hjælpe. 😉 Så vi håber at det bare går frem af med både ko og kalv. Det er jo ikke uden risiko, når man få lavet et kejsersnit.

4 februar:

Så kom dagen hvor Liva PP skulle have kalv, Carsten mærke lige i hende da der ikke rigtig skete noget. Og uha det var nogle store ben, også var de heller ikke rette ud. Så der var kun en ting at gøre, ringe til dyrlægen og hun var her i løbet af en halv time. Efter 10 minutter med at prøve at få kalven ud, tog de en hurtig beslutning, igang med et kejsersnit. Det blev så til en stor tyrekalv på 68 kg. Langmose Odin P, men vi fik en levende kalv, som heldigvis er god til at drikke, men skal lige have hjælp til at stå. 🙂 

14 januar:

Vi skal have vores første Gino kalv til februar, på vores kvie Langmose Liva PP, hun er sat til den 8. Så det er vi da noget spædt på.

1 januar:

Ja, så blev det 2018 og vi håber at alle er kom godt ind i det nye år. For et år siden fik vi jo 2 kalv og de var en tur på vægten i dag, Langmose Nicco PP 795 kg og Langmose Natascha P 606 kg. og begge er efter Auroch Deuter PP. 

2017

17 december:

Så kan man se Nicoline's stamtavle.

16 december:

Så fik Kassandra P sin 2 kalv inden for et år, det blev en fin kviekalv født uden hjælp på 49 kg. efter Auroch Deuter PP 5 dage før hun er sat. Hun er kommet til at hedde Langmose Nicoline P 😀

13 november:

Idag havde vi besøg af en flok fra Tjekkiet, de skulle se på Langmose Nicco PP. Og der blev taget en masse billeder af ham, og så ville de gerne lige havde ham målt, den sagde 138 cm og han bliver først et år den 1-1-2018, så han blive nok stor nok. 🙂Nu kan vi bare vente på om det er noget de vil købe.

2 november:

Vi har taget Malaika P og Maluca P ind idag, vi er begyndt at foder kørene inde, også kan det godt være lidt hårdt at være de 2 yngst kvier.

14 oktober:

Vi har taget Iris P med kalv og Kassandra P, de 2 andre kviekalve er taget fra køerne og går så sammen med de andre der er taget ind. Og på denne måde syndes vi ikke at kalvene brøler så meget.  

7 oktober:

Så er vi kommet hjem fra Kimbrerskuet, vi havde 3 kvier med som alle fik 23 p. Langmose Maluca P blev bedste simmental ærespræmier og Langmose Natascha P blev nr 2 og fik også ærespræmie. Og hvad der lige var sket med Langmose Malaika P ved vi ikke, men hun ville da bare ikke gå. Men sådan kan det jo gå, når man har med levene dyr at gører. ( men det var sku da rigtig træls ) 😉 Det skal lige lyde et tak til vores hjælper, og hyggelig sammenvær.

26 september:

Carsten har så lige fået klippet de 3 kvier vi skal have med.

18 september:

Ja, når man så bor i rød zone skal der jo tages blodprøver for at komme til Kimbrerskuet. Og det skal ikke være nogel hemmelighed at vi var ved at tænke på at blive hjemme, for det blive sku noget dyrt at tage til det ene dyreskue, vi kan på de blodprøver. 😥

1 september:

Så er der tilmeldt 3 kvier til Kimbrerskuet, så må vi jo se hvordan det går. Og som I kan se, har de gået sammen med de andre dyr og ikke blevet foderet siden Landsskuet. Men man må jo sige der har jo også været masser af græs til dem i år, med alt det vand. Og vi syndes selv at de er i et pænt huld. 

31 august:

Idag valgte vi at tage de 2 tyrekalve fra, for de bruge bare for meget krudt på når der er nogle tyrgale i flokken. Siden landsskuet har vi haft alle dyr til at gå sammen, så der er jo nogle kvie der bliver tyrgale engang imellem. Og når de 2 tyrekalve så begynder at gå jagte dem flere dage inden, så er det hvis på tide at få dem fra. Vi prøver så her i starten at trække dem ud 1 - 2 gange om dagen så de lige kan få malket køerne af. Det giver også sådan en ro. 😀

26 august:

Nu skal det jo ikke være nogle hemmelighed det er svært at finde halm her i omegnen, men vi regnet med at det var sikket de 150 rundballer vi skal bruge, men blev så ringet op for et par dage siden, at der gav ikke meget halm, så ejerne tog så noget af det vi skulle have. Idag har Carsten så kørt halm hjem det blev til 98 stk. Så vi mangler så lige 52 baller. Ring gerne, hvis I kender nogle som vil sælge noget godt halm. 😉

20 august:

Vi have dyrlæge til Donna igen idag, hun er stadig ikke rigtig kommet sig over at blevet fluestukket, og de beslutte at det ville være bedst at klippe patten af. Og så fik hun en gang pencelin og smertestillende. 😥Vi må nok også indrømme at det er derfor at tyrekalvne for lov at gå ved køerne ind til at stikfluerne er væk. 

14 august:

Langmose Nicco PP var lige en tur på vægten 480 kg. Det er da hvis meget godt, ca. samme alder som dem der starter i forsøg på Aalestrup. 🙂

29 juli:

Hobro dyrskue vi havde 4 kvier med Langmose Liberty P 23 p nr. 2 med i ærespræmiekonkurrence, Langmose Live PP 23 p nr. 1 kom ikke ind til ærespræmiekonkurrence, da hun blev halt på det ene forben, Langmose Malaika P 23 p nr. 1 med i ærespræmiekonkurrence, og til slut Langmose Maluca P 23 p nr. 2. Og igen i år, hvar der dejlig regnvejr. 🤩

28 juli:

Idag fik vi sendt Langmose Maximus P afsted til Thisted, vi ønsker dem held og lykke med ham. Vi havde lige dyrlæge igen til Donna. Håber snart hun komme på højkant igen.

26 juli:

Donna er blevet fluestukket, og vi havde dyrlæge.

22 juli:

Idag blev Langmose Marco P hente, og vi ønsker dem held og lykke med ham.

18 juli:

Så er Langmose Marco P også solgt, han skal over til Tommy Jensen ved Tjele, og hygge sig med en lille folk køer. 🙂

15 juli:

Langmose Desiree PP insemineret ved Clonagh Tiger Gallant.

14 juli:

Langmose Liberty P insemineret ved Keeldrum Clio P. Vi har solgt Langmose Maximus P til Kurt Immersen Thisted. Og efter de nye regler fra den 19 juni er det jo ingen sag at sælge dyr fra rød zone til grøn zone. der skal kun søges dispensation, og ikke tages flere blodprøver.  🙂 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Dansk Kødkvæg

Mulighed for dispensation til at flytte kødkvæg fra det højprævalente til det lavprævalente Salmonella-område

Ny dispensationsprocedure gør det nemmere for renracede kødkvægsbesætninger at få lov til at flytte dyr fra det højprævalente til det lavprævalente salmonellaområde.
Forekomsten af Salmonella Dublin er meget lav blandt renracet kødkvæg. Derfor har SEGES arbejdet intenst på en generel dispensationsmulighed for kødkvægsproducenter til at flytte dyr fra det høj-prævalente til det lavprævalente salmonella-område. Denne mulighed, har Fødevarestyrelsen netop meddelt, er vedtaget – gældende fra den 19. juni 2017.

Hvem gælder det og hvad kræves
Der ændres således på de krav, som gælder dispensationer for flytning fra det højprævalente til det lavprævalente område efter Bekendtgørelsen for Salmonella i kvæg m.m. Ændringen gælder for dyr fra renracede kødkvægsbesætninger. Der skal stadig søges dispensation ved flytninger, men der stilles fremover ikke krav om udtagning af blodprøver fra sælger- og modtagerbesætningen hhv. før og efter flytningen og heller ikke krav om dokumentation for, at der ikke er aftagere i det højprævalentet område. Man kan blot skrive en kortfattet mail til Fødevarestyrelsens veterinærenhed med f.eks.: 
CHR, navn og adresse i det højprævalente salmonellaområde ønsker hermed tilladelse til at flytte dyr CKR, … til CHR, navn og adresse i det lavprævalente område. 
Det er dog fortsat et krav, at sælgerbesætningen skal have været i salmonellaniveau-1 i 9 måneder forinden flytningen. Modtagerbesætningen kommer ikke, som det heller ikke er tilfældet nu, i niveau 2, når de modtager dyrene.

Fødevarestyrelsens baggrund for beslutningen
Renracede kødkvægsbesætninger flytter ofte voksne dyr, avlstyre. Flytninger fra og mellem disse besætninger foregår imidlertid hovedsageligt i et lukket system – dvs. til andre besætninger med dyr af samme race. Da forekomsten af positive kødkvægsbesætninger samtidig er så lav – og på samme niveau i både det høj- og lavprævalente område - er risikoen for øget spredning mellem disse besætninger meget lille. I øjeblikket er der under 0,5% renracede kødkvægsbesætninger i niveau 2. Derfor vurderer Fødevarestyrelsen, at ændringen ikke vil øge risikoen for smitte til andre besætninger eller forringe fødevaresikkerheden.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13 juli:

Vi lukke de 2 tyre ud idag, de har hvis godt af at komme lidt ud og røre sig. Og man må sige at det passe rigtig godt, for Thomas ringet og hørte om vi vil have mugget ud dagen efter om formiddagen, da han lige var i området. 👍

9 juli

Langmose Goldi insemineret ved Auroch Deuter PP. Ja, hvad skal man lige sige det driller sku noget i år. 😮

5 juli:

Langmose Donna insemineret ved Langmose Valentin P

3 juli:

Langmose Iris P  insemineret ved Lykke Le Mans PP og Langmose Lilje P blev lukke sammen med Marco P.

2 juli:

Ja, så i dag havde vi besøg af dommer Robin Boyd og hans kone. Også kunne han jo lige se lidt flere Tiger Kvier og køer. Det skal ikke være nogle hemmelighed at vi har haft problemer med at få Kalla P med kalv, og sidst hun blev insemineret den 11 maj, ja så vi håbe da hun var med kalv. Men nej hun var tyrgal idag, så hun blev lige lukket sammen med Marco P. Så må vi se om der kommer noget ud af det.

1 juli:

Hjemvent fra Landsskuet, og samme dommer som sidste år. Liberty P 22 p, Langmose Malaika P 23 p og Langmose Maluka P 22 p og han var heller ikke vild med vores Tiger kvier i år. Tak for hjælpen til Thomas og Morten, for nogle rigtig hyggelig og sjove dage i Herning. 🤩

24 juni:

Langmose Desiree PP insemineret ved Kilbride Farm Dragoo.

20 juni

Langmose Liberty P insemineret ved Kilbride Farm Dragoo.

14 juni:

Langmose Goldi og Lilje P insemineret ved Kilbride Farm Dragoo. Langmose Donna insemineret ved Lykke Le Mans PP 

9 juni:

Ludvig's nye ejer Sacombe Simmentals fik taget billeder af ham igår, og dem har vi fået lov at sætte på vores hjemmeside. Super, super billeder. 🤪

8 juni:

Ja, vi vil gerne have noget vand, det må vi sige vi har fået, der har næsten regnet siden vi har fået pakket wrapballer ind. 

6 juni:

Så har vi fået besked England at Langmose Ludvig P er kommet godt til derover, som de skrev han har taget tur rigtig godt og var frisk som en havørn. Dejlig at hører. 🤩

3 juni:

Nå ja, vi fik slået græs for et par dage side, og det er så blevet pakket ind idag, 65 baller på 2½ ha. Og så kan der bare komme noget regn. 🙂

2 juni:

Så kom dagen hvor vi siger farvel til Ludvig P, han rejse starter idag kl. ca. 6.00 og skal så til Horsens og have en overnatning, inden den lange tur til England. Vi håber de passer godt på ham og kommer godt derover. Ludvig P har været lukket på et lille stykke græs den sidste uge, og det har han klaret til UG, selvom der gik kvier over på den anden side af grusvejen. 🤩

Så blev vi færdig med Langmose Nikita's stamtavle, og idag rundet vi lige de 2500 liks på Facebook. 😀

29 maj:

Vi tog lige Iris P ind, da hun var ved at være kalvsyg, Carsten kunne så lige mærke den ikke lå helt rigtig. Men med lidt hjælp, kom Langmose Nikita til verden, 49 kg og super frisk. Efter kort tid var hun oppe og drikke mælk. 😀

22 maj:

Ja, så havde vi lige dyrlæge igen, igen, Goldi havde fået dårlig klov, Mario P er født med dårlige lunger, og da hen var begyndt at puste blev han behandelet for en lungebetænselse, også har Donna fået en cyste på den ene æggestok, ja, her går det sku godt. 😥 LIge nu venter vi på at Iris P skal have kalv, og vi håber at det går godt. 😉

20 maj:

Lige lidt om Fjerritselv dyrskue, Langmose Gabrilla bedste simmental 23 p ærespræmie, Langmose Liberty P bedste simmental kvie 23 p, Langmose Liva PP 22 p og Langmose Malaika P 23 p. Vi vil også gerne sig mange tak til Thomas S. Larsen og Hans far Gert for hjælpen med at trække. Og et stor tillykke til Thomas som fik ærespræmie på hans tyr. 🙂🙂Se flere billeder foto dyrskuer/shov 3

14 maj:

Dyrene har nu gået på græs ca 1 uge nu, og kornet er så småt ved at komme op, men vi kun nu godt bruge noget varme. Carsten fik klippet de dyr vi skal have med til Fjerritslev dyrskue.

12 maj:

Langmose Gabi P insemineret ved Lykke Le Mans PP og Langmose Donna insemineret ved Sterling Gino.

11 maj:

Langmose Desiree PP insemineret ved Sterling Gino, og da Kalla P også var tyrgal syndes Carsten lige vi skulle inseminer hende igen, det blev med Sterling Gino.

9 maj:

Vi havde dyrlæge idag, for at lave en baggrundserklæring på Ludvig P da han snart rejser til England. Dyrlægen kigget også på Debbie PP, da hun har fået dårlig ben, det viste sig så det var oppe i hoften den var gal, og vi må så lige se tiden an. 

8 maj:

Langmose Liberty P insemneret med Auroch Deuter PP. 

5 maj:

Langmose Lilje P insemineret ved Sterling Gino.

29 april:

Så er alle dyrene kommet ud, køer med og uden kalver er blevet lukket sammen og har fået et lille styk græs, og får så ensilase i foderhæk. Også må vi håber der snart kommer noget varme så der kan komme gang i græsset. Vi fik lige taget lidt billeder af kvierne. 🙂

28 april:

Langmose Goldi insemineret ved Lykke Le Mans PP, og ja for en uge siden var Langmose Gabrilla med kalv og igår var hun tyrgal 😮, så hun blev også insemineret idag ved Lykke Le mans PP. Langmose Liv P bliver hente over middag, og skal op til sin nye ejer Mads Kristensen Skørping held og lykke med hende. 😀

24 april:

Langmose Liva PP insemineret ved Sterling Gino. Og vi fik lige meldt dyr til Fjerritslev dyrskue, 1 ko med kalv og 3 kvier, vi kan jo ikke have Thomas S. Larsen skal stå der oppe alene. 🤩

21 april:

Langmose Desiree PP insemineret ved Sterling Gino, Langmose Gabrilla drægtig ved Lykke Le Mans PP forventet kælvedato 21-12-17 og Langmose Kassandra P drægtig ved Auroch Deuter PP forventet kælvedato 21-12-17. Så her vi også lige solgt Langmose Liv P, hun skal op til Mads Kristensen Skørping. Ja, så hun skal såmænd op til sin mor Langmose Hortensia P, som Mads købte i januar. 🙂

 

16 april:

Langmose Maluca P ( far: Clonagh Tiger Gallant ) var lige på vægten idag, da hun blev 1 år den 13 april. Vægten sagde 645 kg ( 365 dagsvægt 641 kg. ) så hun er sku gået til den, tror nu også hun trænger til at komme på græs, så hun kan komme ud og bevæge sig. 🤪

15 april:

Vi fik vi Langmose Lilje P  insemineret ved Sterling Gino, ja, så finder vi jo nok ud af om han kan bruges til kvier.

9 april:

Så fik vi sået korn og græs idag.

8 april:

Det var så idag at Langmose Lancelot P blev hente, og skal op til Carsten Jensen ved Frederikshavn, vi håber at de bliver glade for ham. Nu hvor han er væk, er det hvis på tide at få taget tvillinger fra Donna, Langmose Mario P 430 kg. ( 200 dagsvægt 354 kg. ) Langmose Marco P 490 kg. ( 200 dagsvægt 402 kg. ) Ja, så der bliver nok en værre larm den næste tid.  Langmose Marco P er sat til salg. 🙂

1 april:

Så er Langmose Desiree PP og Langmose Gabi P blev insemineret ved Sterling Gino. 🙂 Vi fik spredt mug ud og det er også blevet pløjet ned af http://www.karlsmaskinstation.dk/  Carsten fik givet gødning på græsmarkerne, og han nået lige at trækken en tur med Malaika P og Maluca P. Til de har gået inde hele vinteren, opførte de sig til UG. 🤩

31 marts:

Langmose Liv P blev insemineret ved Kilbride Farm Dragoon. Også må man sige at der er blev forår, og kørerne som er vant til at kun gå ud og ned, er blev lidt utilfreds med de er blevet lukket ind. Men da Carsten skal igang med mark arbejde, var det lige den eneste måde på det. 

30 marts:

Langmose Kalla P blev insemineret ved Kilbride Farm Dragoon.

29 marts: 

Langmose Donna blev insemineret ved Lykke Le Mans PP.

28 marst:

Idag skulle vi havde Debbie PP insemineret ved Gino, ja det trode vi da. Vi bestiller inseminør over nette, og kunne se at han var komme på listen. Men da inseminør kom, havde han ikke noget i spanden. Så spørg vi så lige hvorfor kan man så bestille det ?? nå, men Debbie PP skulle jo insemineres og det blev ved Cloagh Tiger Gallant. 

27 marts:

Så havde vi dyrlæge idag, så vi kunne få taget de blodprøver, vi tog også lige af de dyr, vi regner med at skal have med til dyrskue. Vi fik også lige behandelet Desiree PP for en klovbyld, og hun er nu lukket på stald.

24 marts:

Klovebeskæren var lige en tur forbi idag, Ludvig P, Lancelot P nogle af kørene og kvierne fik ordenet fusserne. Og vi skal da lige love for at fødevarestyrelsen er blevet hurtig, vi har fået lov til at flytte Lancelot P. Ja, ja vi skal da lige havde taget de 8 blodprøver. Men kun 4 dage. 😀

21 marst:

Vi har fået solgt Langmose Lancelot P, han skal op til Carsten Jensen Frederikshavn, så vi skal lige igang igen med at søge dispensation. 😉🙂

17 marts:

Så er stråene efter Sterling Gino kommet til Danmark, og han har fået dansk stambogs nr. 50758. Hvis der er nogle som er interesseret. Så giv os et kald på mobil 98554282/ 61262111.se mere info på Sterling Gino's side .

10 marts

Langmose Liberty P insemneret med Auroch Deuter PP 

7 marts:

Langmose Kalla P insemnieret med Auroch Deuter PP.

6 marts:

Idag fik vi  insemnieret 3 køer Langmose Donna med Lykke Le Mans PP, Langmose Gabrilla med Lykke Le Mans PP og Langmose Kassandra P med Auroch Deuter PP. 

3 marts:

Det er med stor glæde vi kan fortælle at vi har solgt Langmose Ludvig P ( født 12-12-15 ) til Sacombe Simmentals Bridget Borlase England. Hans mor Langmose Gabi P var også mor til Langmose Leonardo P ( født 1-1-15 ) som vi solgte til Tyskland. Ja, også er hun også mor til Nicco PP. Så hende kan vi hvis godt kalde en god lille avlsko. 😀😀👍

23 februar:

Vi har teste Langmose Nicco P om han skulle være homozygotisk - polled, og ja, vi var sku heldig, så nu skal vi have lavet hans navn om Langmose Nicco PP. Det skal måske lige siges at han er hel bror til Langmose Ludvig P. Og det ser ud til at blive lige så meget kød i lille bror.  😀

16 februar:

Vi har bestilt sæd hjem efter Sterling Gino, som kommer fra England og er hornet. Da vi har fået eneret til salg af Sterling Gino i Danmark, er det kun hos os det kan købes.

Hvis der er nogle som er interesseret.

Så giv os et kald på mobil 98554282/  61262111.

se mere info på Sterling Gino's side . 🙂                              

11 februar:

Så fik vi sendt Langmose Marcello P afsted idag, Jens Peter fra Fjerreslev kom og hente ham. 🙂

9 februar:

Ja, vi må sige at kælvingerne går rigtig godt i år, Goldi har fået en kviekalv Langmose Nynne P 51 kg. efter Vingegaard Columbus HP, og den var oppe at stå da Carsten kom hjem fra arbejde. Goldi var sat til den 21 februar. Så hun har da også fået noget før tiden. Der er også kommet svar fra de 8 blodprøver og de er bare iorden. 🙂

3 februar:

Idag har vi haft dyrlæge, så vi kunne få taget de 8 blodprøver, og nu han var her, fik vi også lige afhornet lille Malcolm. Ja, der er ingen garanti bare fordi man bruger 2 pollet dyr, kommer der en pollet kalv ud af det. 🤨

1 februar:

Så har vi fået svar, og vi har fået lov til at sende Langmose Marcello P til grøn område. Det skal bare lige tages 8 blodprøver af de yngste dyr over 3 mdr. 😀😀 Vi havde lige Malaika P på vægten 1 årevægt 605 kg.

29 januar:

Ja, vi venter stadig på at høre om vi får dispensation, men vi har da hørt at der er flere der har fået, så vi venter spændt på svar. 😙 

8 januar:

Da vi er ved at have for mange hundyr, har vi valgt at sælge vores ko Langmose Hortensia P, hun bliver hente på fredag.

5 januar:

Der er taget nye billeder af Nicco P og Natascha P se dem under billeder.

2 januar:

Så er der søgt dispensation til flytning af tyrekalv og kvie, så må vi se om vi for det. 😉 

1 januar:

Godt nytår til alle, ja, vi må nok sige at åres første dag bød på noget af en overraskelse. Vi var lige ude at se til dyrene kl. 3.30 for at ser om de havde det godt efter nytårsaften. Alt stille og roligt. Så her til formiddag, da Carsten kom ud var der 2 nyfødte kalve. Gabi P har fået en stor flot tyrekalv på 56 kg Langmose Nicco P og selvom Gabrilla først er sat til den 12 januar stod der en fin kviekalv derude 47 kg Langmose Natascha P begge er efter Auroch Deuter PP. Når man så lige tænker på det var den 9 december vi tog Gabrilla's kalv fra, og først bliver et år den 2 februar, kan man hvis godt kalde hende en super avlsko.  🙂🙂

2016

23 december:

Langmose simmental ønsker alle en glædelig jul samt et godt nytår.

18 december:

Ja, det havde vi ikke lige set komme, da vi kom i stalden her til formiddag havde Kassandra P fået kalv, en fin tyrekalv ( far: Keelrum Clio P ). Så vi blev sku noget overrasket da hun først er sat den 27 december. Dejlig julegave at få. Han kom til at hedde Langmose Malcolm ( mærker desværre til han får horn, så ingen P ) 45 kg. 😀

9 december:

Så er der store flytte dage. Ja, det skal ikke være nogle hemmelighed at vi havde håber på at haft solgt flere dyr til avl i år, så pga. af plads mangel slagter vi også Lilje P sammen med Iben. Vi har også været nød til at lukke de 2 små tyre ( Marcello P og Maximus P vægt 360 kg. 200 dagsvægt 348 kg. Ja, det var sku ikke meget. 🤔 ) sammen med Lancelot P og Ludvig P, men det ser nu ud til at gå godt nok. Vi har taget Maluca P ( 445 kg. ) og Malaika P ( 515 kg. ) fra kørene, ja, det var hvis ved tiden, for der er kun lidt over en månede ( 12-1-17 ) til at Gabrilla skal have kalv igen. Så det er nok ikke meget ro der vil være de næste dage, når vi har taget 4 kalv fra. 😲

2 december

Hjemme igen efter kødkvægsskuet, det blev til 3 fløj pladser med Lugvig P 23 p, Liberty 23 p og Lancelot P 22, Liva PP og Liv P fik også 23 p. Derefter vandt vi bedste simmental besætning med sikker 23 p, og fik en stor fin roset. Vi havde et par stykker som gerne ville købe Langmose Lancelot P, men hvad hjælper det, når den ene kom fra Fyn og den anden fra Vendsyssel, og vi bor i RØDOMRÅDE. 😠

Stor tak til Thomas S. Larsen, Troels Andersen, Jacob Dahl og Morten Knudsen, for hjælpen med at trække og for nogle hyggelig dage. Se billeder under Foto dyrskue/show 3 😀

30 november:

Vi havde lige Ludvig P på vægten, inden ham og Lancelot P kom en tur på græs for at krutte af, inden vi skulle med vogenmanden kl. 15.00. Vægten stod på 775 kg. og det blev til en 1 åresvægt 801 kg. 

28 November:

Ja, hvor uheldig har man lov til at være, Liberty P har lige brækket det yderste af halen, så der bliver ikke noget hale at rede op til kødkvægskuet. Så vi må over til de sortbroget, og låne noget hale at sætte på. 

10 Novenber:

Besøg af Henning Hansen og en flok tysker, de skulle se på tyre, og de skulle helst være PP, og nej, dem har vi stadig ikke nogle af. 😉 

27 oktober:

Langmose Katarina P som vi solgte til Mario og Silke i Tyskland har fået sin første kalv, en fin kviekalv. Tillykke med hende, dejlig at høre lidt fra de dyr vi har solgt. 🙂

26 oktober:

Kalla P blev insemnieret ved Keeldrum Clio 11 P, og Iris P er drægtig ved Kilbride Farm Dragoon forventet kvælvedato 25 maj 2017. 😀😀

22 oktober:

Det var idag første gang at Marcello P og Maluca P havde grim på, også kan man jo lige så godt træk dem ned og blive vejet Marcello P 425 kg ( 200 dagsvægt 433 kg. ) Maluca P 385 kg ( 200 dagsvægt 399 kg ) det er da hvis meget godt. 🤪 Vi har så lige taget Iris P + kalv, Iben + kalv, Kassandra P og Kalla P ind på stald, man kan jo ikke lige sige det har været godt efterårs vejr. Og når man så er de yngste i flokken, er det jo ikke altid nem at komme til foderhækkene, hvis de ældre køer vil bestemme det hele. Så har vi 4 kvier, de kommer på stald om natten, og bliver lukket ud om dagen, hvor der så er warp i foderhækken. Resten af flokken har så mulighed for at gå ind eller ude, det er så de ældre køer.

21 oktober:

Efter en lang pause, har vi igen tilmeldt dyr til kødkvægsskuet, vi har jo hørt at der er blevet super forhold til dyrene og udstiller derned. 🙂

17 oktober:

Ja, her var lige så glad forbi at Debbie PP var med kalv, men så igår var hun igen tyrgal og hun må jo havde smidt kalven øv, øv. Hun blev insemnieret ( 1 ) ved Kilbride Farm Dragoon.

15 oktober:

Det blev ikke til noget salg denne gang, det var PP tyre de ville købe, og sådan nogle har vi jo ikke lige. 😉

12 oktober:

Vi havde besøg af Henning Hansen og 2 fra England, de var ude at kigge på Ludvig P og Lancelot P, de kunne rigtig godt lide Ludvig P, så må se om der bliver til en handel. 😀

10 oktober:

Der er kommet flere dyr på salgslisten, tyrekalven Langmose Marcello P, og vi har også lige et par hundyr til salg, kvie Langmose Liv P og kviekalven Langmose Maluca P. 🙂

8 oktober:

Hjemme igen efter nogle hyggelig og hård dage i Aars til Kimbrerskue, Det blev til Bedste simmental ko/tyr ja, det var så kun os der havde en ko og tyre med..Langmose Liberty P blev bedste simmental/kvie. Der var ærespræmie til Langmose Donna ( Georg jensen lysestager ) og Liberty P ( Georg Jensen salt og peber + holder ), alle dyr vi have med fik 23 p. se mere under resultater og foto dyrskue/show 3. Der skal lyde et kæmpe stort tak til alle vores trækker, og hjælper ( Thomas S. Larsen og Morten Knudsen ) med at vaske og pasning af vores dyr. 🙂🙂👍Nu hvor Carsten ikke er helt på toppen. 

6 oktober:

Så er vi ved at være klar til Kimbrerskuet, vognmanden kommer kl 16.00, og vi skal lige have dyrene ind og fanget. I år bliver det til 1 ko med tvillinger, 2 tyrekalve og 4 kvier.

18 september:

Liva PP og Liv P har været en tur på vægten Liva PP vejet 570 kg. 1 åresvægt 564 kg. og Liv P 585 kg. 1 åresvægt 584 kg. der er også lige taget nye billede af dem. 🙂

17 september:

Nye billeder til salglisten af Lancelot P vægt 695 kg. og Ludvig P vægt 610 kg..

12 september:

Donna  insemnieret ( 1 ) ved Kilbride Farm Dragoon og desværre var Kalla P også tyrgal så hun bliv insemnieret ved Kilbride Farm Dragoon. 

8 september:

Desiree PP  insemnieret ( 1 ) ved Kilbride Farm Dragoon, det ser ud til at hun har smidt kalven, og vi må så starte igen med at insemniret. Øv. 🤨

5 september:

Så er det taget blodprøver igen, igen og vi fik sat ringe i 2 tyrekalve, så de er nok lidt øm i næsen de næste par dage. 🤭

4 september:

Ja, ups vi havde da vist glemte at vores kviekalv Langmose Malaika P er blevet 200 dage, så hun blev vejet idag 395 kg. en 200 dagsvægt på 371 kg. 🙂

3 september:

Der er nu tilmeldt dyr til Kimbrerskuet. 🤩

25 august:

Så er der nye billeder se mere på foto simmental 5.

22 august:

Kalla P insemnieret ( 4 ) ved  Keeldrum Cleo P.

16 august:

Vi har fået lavet 63 wrapballer idag, så har vi hvis nok til vinter når vi har 128 stk. ialt. Med hvad angår byghalm, så har vi godt nok været på jagt, vi var blevet lovet 120 rundballer, det blev så lige til 60 stk. da der ikke var så meget halm som de trode. Så et par dage sener var de så lige 30 mere og Per som presser for os. har nu funde 15 Ha. vårbyg som ikke er høste. Så vi får heldigvis alt det halm vi gerne vil have, og det passer os rigtig fin, da vi har det bedst når vores dyr er rene og uden lorteklatter. 🙂 Nu har vores tvillinger gået ude i en uge, og deres forben se ud til at rette sig rigtig godt, så de skal nok blive fine. 🤩

8 august:

Langmose Iris P  insemnieret ( 1 ) ved Kilbride Farm Dragoon  og hurra, hurra Debbie PP er drægtig ved Keeldrum Cleo P forventet kælvedato 02-04-17 😀🤩

6 august:

Det går godt med vores tvillinger, selvom deres forkoder ikke er rette helt ud. Og ja, det er vis for langt tid siden vi har haft tvillinger, for har de nu fået noget at drikke begge 2. Nu er Donna en af de få køer vi har, som vi ikke skal komme til patter. Så de første par dage gik med at hjælpe kalvene til at få noget at drikke. Men med lidt foder og så i fangegitteret med koen, kunne Carsten hjælpe kalvene til patten og vi var så sikker på de havde fået noget at drikke begge 2. 😉 Nu klare de det fint selv, vi er nok bare lidt pylret over de kalve. 😀😀

2 august:

Vi tog Donna ind i går aftes, da vi kunne se hun var noget urolig og det er jo nemmer at holde øje med hende inde i stalden. Efter nogle timer og der stadig ikke skete noget, mærket Carsten så i hende, og der var en årsag til der ikke var kommet nogle kalv. den lå forkert, med bagenden først. Så kl. 1.30 blev der ringet efter dyrlægen, Da han kom, gik han så igang med at få bagbenene op, og nu kan man jo ikke lige kalde Donna en lille ko, så han bøvle noget med at få det sidste ben op. Men det gik og hurtig fik de en tyrekalv ud, og da hun har været noget tyk mærket han lige efter om der var en mere, og ja, der var en tyrekalv mere som også lå baglæns. Så det gik heldivis godt, og vi fik 2 levene kalv ud af det. Nu kan vi så gå og holde øje med de får noget at drikke, og skal vi ikke bare sige Donna har et stort modre hjerte og passer godt på dem. De 2 kalve kom til at hedde Langmose Mario P og Langmose Marco P, henholdvis 43 kg. og 45 kg. 😀

 

30 juli:

Så gik turen til Hobro dyreskue, lige lidt om hvordan det gik. Langmose Gabrilla 23 p, Langmose Kalla P 23 p Langmose Liberty P 24 p bedste kødkvægs kvie ærespræmie ( Vase fra Georg Jensen ), Langmose Liva PP 23 p, Langmose Liv P 23 p og Langmose Ludivg P 23 p. Så fik vi ærespræmie ( stor hængekøje ) på vores besætningsgruppe som blev nr 3 på tværs af racerne. 😀 Der skal lyde et kæmpe tak for hjælpen til Leif Madsen, Thomas Larsen, Morten Knudsen og Jeppe Kjærgaard, da vi skulle ind med 6 dyr til ærespræmiekonkurrencen. Tak, Tak. 🤩 Se billeder på foto dyrskue/show 3.

28 juli:

Kalla har det godt, så det var godt vi fik hende hurtig behandelt og man kan faktisk ikke se hvilket pat hun blev fluestukke. Lige nu går vi og venter på Donna skal have kalv, hun er sat til den 3 august. 🤩

22 juli:

Så har vi fået vores strå hjem i spanden af Kilbride Dragoo. 🙂 Vi havde desværre også besøg af dyrlægen, da Kalla var blevet fluestukket i den ene pat. Så hun fik noget pencelin i kroppen og noget direkte op i patten. 😥Vi fik noget nyt fluemiddel Spotinor til at hæle på ryggen, og vi må sige det er noget af det bedste vi har prøvet.

21 juli:

Idag havde vi et rigtig hyggelig besøg fra Irland, John Hessien ( Portroyal Simmental ) og Colm Mc Donnell ( Balleny Simmental ) Det var Brian Andersen http://www.fedalsimmental.dk som kontakte os om vi vil vise besætningen frem, og nu bruger vi jo meget sæd efter irske tyrer, og det var jo sjov at høre hvad de syndes om dem. Og på billede er det også kun dyr efter irsk afstamning, 3 Tiger kvier og 4 Deuter PP, 2 kviekalve og 2 tyreklave. Se billede her foto simmental 5. 😀🤩

14 juli:

Simmental bliver den største kødkvægs race til Hobro dyrskue 30 juli med 19 dyr. 😀😀

9 juli:

Langmose Kalla P insemnieret ( 3 ) ved Auroch Deuter PP og hurra, hurra Hortensia P er drægtig ved Lykke Basse P forventet kælvedato 13-3-17. 🤪🤩 Carsten var ude at trække med Ludvig P idag, og det gik godt, han var lige en tur på vægten 460 kg og vi har indberette den, 200 dags vægt 441 kg. 

4 juli:

Så er der tilmeldt dyr til Hobro dyrskue, det blev til 1 ko med kalv 4 kvier og 1 tyrekalv. 🙂

3 juli:

Hjemme igen efter nogle gode dage med gode venner til Landsskuet i Herning. Lidt om hvordan det gik: Langmose Liva PP fløj 23 p, Liv P 22 p, Liberty P 22 P, Kalla P 22 p og Kassandra P 21 p, ja, skal vi ikke bare sige han ikke kunne lide vores Tiger kvier. 🤔 Vi havde jo vores 3 Tiger kvier med ude i en afkomsgruppe, hvor dommer sagde at de var for maskulin, muskeløs ellers gode overline og lemmer, de havde måske lidt fedt puder, det var de nok ikke de enste som havde. Men blive straffe for at være kødpræget, ja, så har man hørt den med.. Der skal lyde en stor tak til vores trofaste trækker Thomas og Morten for deres arbejde og hyggelig sammenvær. 😀

28 juni:

Lige lidt info til dem som skal ned op se simmental til Landsskuet. Simmental skal bedømmes torsdag kl. 9.00 - 13.00. på kødkvægs bane A. ( ikke i den store ring )
VI SES. 😀😀

25 juni:

Hvad det angår regn, så har det jo sådan set regnet siden vi fik pakket warpballer ind. Så vand mangler vi ikke mere. 😉 Træningen med LIva PP og Liv P går rigtig godt, de har været med ude i grusgraven flere gange,  og det har de klaret flot. 👍

20 juni:

Vi fik her i formiddags pakket vores grønkorn ind, 18 baller blev det til 😥 Ja, det var sku ikke mange, men vi døjer med stankelbenslarver og vand mangler vi også.  

18 juni:

Langmose Kalla P insemnieret ( 2 ) ved Auroch Deuter PP og Goldi er drægtig ved Vingegaard Columbus HP forventet kælvedato 21-2-17. 🤩

16 juni:

Langmose Desiree PP insemnieret ( 2 ) ved Clonagh Tiger Gallant og Langmose Debbie PP insemnieret ved Keeldrum Cleo P. Så kom der heldigvis noget regn, 😀det er blevet til ca. 25 mm. Vi har nu købt 55 warpballer, så der er noget at foder med til at græsse kommer igang igen. 

14 juni:

Så er der bestilt strå efter nordirske tyr Kilbride Farm Dragoon. Og ja, han er hornet. Se billede af ham på hans side.😀

13 juni:

Vi havde besøg af dyrlægen idag, for de 2 yngste kvie skulle have taget blodprøver. Så de kan komme med til Landsskuet. 

10 juni:

Så kom dagen hvor vi tog Liva PP, Liv P, Lancelot P og Ludvig P fra kørene. Ja, det er da hvis også ved at være ved tiden, når vi skal have Liva PP og Liv P med til landsskuet den 28 juni. 😉Så det er nok ikke den store tilvækst de har de næste dage, vi havde lige Ludvig P på vægten 390 kg. ( 200 dagsvægt 426 kg. ) Der bliver nok lidt brøleri de næste par dage. Og vi må nok sige at Hortensia P er en være hønemor, vi havde knap nok fået Liv P ud af indhegningen, før hun gik i gang. Her i Ø. Doense vil vi gene snart have noget vand, for der er da godt nok lige pludslig blev tørt, og der er ikke meget gang i græset, godt vi har lidt warpballer tilbage..

7 juni:

Idag kommer klovbeskæren og skal ordne klove på hele flokken. 

5 juni:

Så fik vi lavet warpballer med græs, det blev til 47 stk.

1 juni: 

Iris P og Maximus P blev lukket over til de andre køer og kalve, det passe dem hvis helt fin at være sammen med dem. 😀

28 maj:

Langmose Desiree PP insemnieret ( 1 ) ved Clonagh Tiger Gallant.

27 maj:

Langmose Hortensia P insemnieret ( 6 ) ved Lykke Basse P og Langmose Kalla P  insemnieret ( 1 ) ved Deuter PP. Ja, vi kan hvis godt sige vi har et par trælse køer i år. Carsten er gået igang med at træne Liva PP og Liv P til dyrskue, og man må sige det går ganske godt. Hvad angår Iris P går det også fremaf, det er ved at gro sammen, og hun ser ikke så påvirket af det mere, som den første uge. De har gået ude den sidste uge, og det er nu så hyggelig, da vi kan holde øje med hende og Maximus P fra stuen. 🙂

24 maj:

Langmose Debbie PP  insemnieret ( 6 ) ved Lykke Basse P.

21 maj:

Så er vi kommet hjem fra Fjerritslev dyrskue, det var et hyggeligt men en noget kold omgang. Lidt om hvordan det gik, Langmose Donna 24 p bedste simmental ærespræmie ( vinsæt Georg Jensen fra Thy-Mors Han Herred kødkvægsforening ) og var kommet op på en kampvægt på 1200 kg. Langmose Kalla P 23 p og Langmose Liberty P 23 p bedste simmental kvie. Der skal lyde et stort tak til Thomas og hans far for hjælpen med at trække, og tak for pizza. 😀Se også lige de nye billeder..

20 maj:

Vi har tilmeldt 5 dyr til Landsskuet, vi ses i Herning. 

17 maj:

Vi har fået drægtighed undersøgt 3 køer og en kvie: Gabi P, med kalv efter Deuter PP forventet kælvedato 02-01-17, Gabrlla med kalv efter Deuter PP forventet kælvedato 12-01-17 Debbie PP ikke med kalv, og så kvien Kassandra P er med kalv efter Clio P forventet kælvedato 25-12-16. Og det skal lige siges at de 3 der er med kalv er blevet insemnieret 1 gang. 🙂🙂🙂

16 maj:

Idag valgt vi at lukke Iris og Maximus på et lille stykke græs hvor de kan gå alene, og vi vil så lukke dem ind til aften. Og det passe hvis Iris godt at komme ud at få noget frisk grøn græs.

15 maj:

Så kom Langmose Maximus P ( vægt 58 kg. ) til verden, vi havde set at Iris var kalvsyg, men efter hun fik vandkalven skete der ikke rigtig noget, og Carsten havde så lige en hånd inde og mærke i hende, han kunne så mærke at ben og hovdet lage rigtig og der var masse af plads inde i hende, men det yderste af skede var der ikke meget plads, og i steden for vi trækker og hiver i kalven, bestemte vi at ringe til dyrlægen. Og det var nok en god ide, Iris blev så lige klippet 2 stede i det yderste af skeden og vupti vi havde en fin tyrekalv ude. Derefter skulle hun så syes, og helst når hun ligger ned, det gik også meget godt, men da dyrlægen var ved at være færdig med anden klip vil Iris altså op og stå, så hun kunne hilse på sin kalv. Nu håber vi så det gror hurtig og godt sammen, uden alt for meget bøvl. 😀😀

7 maj:

Goldi insemnieret ( 3 ) ved Vingegaard Columbus HP og Hortensia P ( 5 ) insemnieret ved Cleo P, hold da op det går godt. Nu må de gerne snart blive med kalv...🤔

4 maj:

Idag kom de 4 kvier ud Kassandra, Kalla, Liberty og Lilje, og kørene Donna og Desiree med kalv blev lukket sammen med de andre køer. Iris og Iben + marcello får lige lov til at blive inde til at Iris har fået kalv. Der er blevet skifte billeder ud, på de fleste kvier og tyre stamtavler. 😀

3 maj:

De første køer og kalve er lukket ud på græs, men de har fri adgang til at komme ind. De sku jo nødig fryse. 😉

2 maj:

Det ser da heldigvis ud til der kommer noget varme nu, så kan det ikke være længe før vi skal have dyrene ud på græs. Vi går og venter på at det er Iris's tur til at skal have kalv, hun er sat til den 16 maj. Og det glæder vi os rigtig meget til, hun er så lige den sidste i den omgang. 😀 Når ja, vi har da hvis ikke fortalt at vi skal udstille på Fjerritslev dyrskue for første gang, det er den 21 maj, vi skal have 1 ko og 2 kvier med. 😉 Der var en " Thomas S. Larsen " der mente at det ikke kun passe, der ikke skal være simmental til skuet, så efter 2 år uden, kommer der igen simmental på skuet..

29 april:

Så blev Leopold P hente her til morgen, og turen går ned til hans nye ejer Carsten Woolesen ved Tønder. Og Leopold komme ikke til at kede sig, der venter 30 køer på ham. Vi håber han kommer godt derned. Ja, vi må jo nok sige, vi syndes det var noget træls da vi stadig var i rødzone da de ny salmonella regler kom. Men vi må jo bare sige at vores køber kommer noget længer nede fra landet af Tønder og Rødding ved Ribe, hvor de også er i rødzone. Men vi håber da selvfølglig snart vi også kommer i grønzone, det gør da det hele noget nemmer.  😉

27 april:

Idag havde vi lige Langmose Lancelot P på vægten, 395 kg det bliver så en 200 dagsvægt på 392 kg.

24 april:

Vi har taget Leopold af salgslisten da han er solgt, hans nye hjem bliver nede ved Tønder. Han bliver hente fredag morgen. 😀

16 april:

Så er kommet lidt nye billeder, se mere foto simmental 5.

13 april:

Her til morgen havde Desiree PP fået en kviekalv efter Tiger, Langmose Maluca P vægt 51 kg. det er så 3 Tiger kvie i træk. Hun var hurtig oppe og få mælk. 😀

Da vi tog til Tyskland for 3 uger siden, derfor måtte vi vente med at insemnieret ( 4 ) Hortensia idag ved  Keeldrum Clio P. Det går også godt med Marcollo P selv om han lige skulle have lidt hjælp den først dag. 

9 april:

Idag har vores kvie Langmose Iben fået en tyrekalv efter Deuter PP Langmose Marcello P vægt 52 kg. 3 dage før hun var sat. Dejlig at komme op til en ny født kalv. Nu har vi fået 6 kalve efter Deuter PP og 5 af de er kommet før tiden og været født når vi er kommet ud og kigge. 😀 😀Så venter vi på at Desiree PP skal have kalv, hun er også sat til den 12 april. 

6 april:

Vi havde lige alle Deuter PP kalvene med ude at gå, og så lige en tur over vægten. Liva PP 365 kg 200 dagsvægt 357 kg. Liv P 370 kg 200 dagsvægt 368 kg. Lancelot P 345 kg. Ludvig P 250 kg og til slut lille Malaika P 125 kg. Det var første gang at de 4 af dem, var ude at gå i grime, og det gik bare super. 😀

4 april:

Langmose Debbie PP insemnieret ( 5 ) denne gang prøver vi Lykke Basse P, også må hun meget gerne holde..

2 april:

Vi havde lige Leopold P ude på vægten 830 kg, så han trives da godt nok her hjemme. 

31 marts:

Så fik vi regningen for at have Leopold P til individafprøvning, han kom der over 11 dage før han gik i forsøg og kom hjem 14 efter forsøg var færdig. Regningen lød på 12.845,72 + moms. heldigvis for vi tilskud fra Viking på 1000 kr. og Dansk Simmental 3000 kr der skal trækkes fra. 

28 marts:

Langmose Gabrilla  insemnieret ( 1 ) ved Aurock Deuter PP.

26 marts:

Hjemme igen efter 4 dage i Tyskland, vi boede på hotel Landhaus Alte Sceune tæt ved Frankfurt, og der var kun 2 km til Mario og Silke som havde købt Leonardo og Katarina. Det var stor simmental dag torsdag, hvor vi skulle hen til Mario og Silke, se deres gård, besætning og deres flotte gårdbutik ( som vi desværre ikke fik taget billeder af. ) De har selv grise og kalve de køber op, som de så slagter og sælger i butikken. De simmental de har, bliver brugt til avl, så de kan sælge avlsdyr. Langmose Leoardo P var lukket til kørene, og der kommer kalve efter ham til september. Til at han gik ved den flok køer, syndes vi han så ret godt ud, han er jo ikke andet en 15 mdr. De havde en anden avls tyr, men ham var der ikke kommet nogle drægtigheder efter, så Leonardo må klare alle køerne. De havde så aftalt med en anden simmental avler Claus Schultes, at vi skulle op at besøg ham. Og hold da op sikken et sted de bor, flot natur, man kan kun tænke på hvor flot det er om sommeren. Det er også sjovt at se nogle forskellig staldforhold, Claus havde ca. 80 køer + opdræt og man kunne se dem fra oven lidt en sjov måde at se køer på. Der efter spiste vi frokost på resturanten Waldmichelbacher Hof, som lå lige ved siden af gården. Derefter gik turen hen til Björn for at se til Krystal P. Det var en rigtig god tur, men man skal da godt nok holde tungen lige i munden på de Tyske motorvej, så køre de bare der ud af med 150 km. i timen, og pludselig er der kø kø og kø. 😲 Se billeder fra vores tur.

18 marts:

Langmose Gabi P insemnieret ( 1 ) ved Aurock Deuter PP.

15 marts:

Langmose Debbie PP insemnieret ( 4 ) ved Clonagh Tiger Gallant, nå så er det nok hende der skal drille i år.

14 Marts:

Leopold P kom hjem her til formiddag, og han så ok ud. Det ser ud til at han har savnet hans kobørst rigtig meget, den er blevet brugt flittigt siden han kom hjem. Det er da godt man kan gå ind på Aalestrup hjemmeside og finde Leopolds slutopgørelse, så her får I lige lidt tal.

T-tal: 103 U-tal: 104 ( 84,5 ) FEF-tal: 99 ( 5,60 )

Kåringstal: Krop: 88 Muskelfylde: 81 Lemmer: 85 Helhed: 85 krydshøjde 143 cm.

13 marts:

Idag har vi gjort klar til vi får Leopold P hjem imorgen, det betød at Liberty og Lilje skulle lukkes sammen med de lidt større kvier Kassandra og Kalla. Ja, så er det jo ikke altid sjov at være de lille, vi håber de hurtig finder sig til rette.

10 marts:

Langmose Kassandra P  insemnieret ( 1 ) ved Keeldrum Clio P ( som i kan se på billede. ), Vi kunne læse på Aalestrup hjemmeside at  Leopold's slut vægt og tilvækst blev 734 kg 1829 g. så han har taget 23 kg de sidste 8 dage. Han kommer hjem på mandag den 14 marts. Det bliver spændene at se ham igen, vi har ikke set han siden først i februar. Også håber vi, at vi snart får slutopgørelse på ham. 😉 

6 marts:

Langmose Leopold P var færdig på Aalestrup den 1 marts, så vi venter på at få slutvægt + tilvækst og de andre tal. Vi håber da snart de kommer. 😉

5 marts 

Her lidt om hvordan det gik til Agro Nord Langmose Goldi + Lancelot P blev bedste simmental 24 p ærespræmmie ( alfi termokande  fra Kop og Kande Hobro ) Langmose Donna 24 p ærespræmie ( 3 vaser Hammershøj fra degn Grafisk ) Langmose Liberty P bedste simmental kvie 23 p, Langmose Kalla P 23 p og Langmose Kassandra P 23 p. Alle 5 var med til ærespræmie konkurrence, så vi skulle bruge trækker til alle dyr, så er det dejlig med alle de folk som vil hjælpe os, stor tak til jer. Det var jo første gang at Liberty P var med, men hun tog det helt pænt, ja, var nok lidt frisk ( hun var også tyrgal ) og med alle de komkurrencer hun var med til bliver hun nok meget letter at have med næste gang. Også Donna tog det helt rolig, selvom hun ikke har været med siden hun var kvie, og hun gjorde det jo meget godt. 😉 Se flere billleder under foto dyrskuer 2. 😀😀

4 marts:

Vi fik lige vejet Liberty P 635 kg. før vognmanden efter dem til Agro Nord, og det vil sige hendes 1 års vægt er 635 kg. 🙂

1 marts:

Langmose Hortensia P insemnieret ( 3 ) ved Clonagh Tiger Gallant, og Langmose Goldi insemnieret ( 2 ) ved Aurock Deuter PP. Og vi skal da lige love for at Lancelot P kan spille tyr. Vores inseminør var ret omsværmet af en flok Deuter kalve som gerne ville snakke med ham, det var han noget imponeret af, at de var så snaksalig, selv vores lille Malaika. 🤩 

24 februar:

Nye tal fra Aalestrup på Leopold P, 357 dagevægt 711 kg tilvækst 1765 g. han er færdig d. 1 marts og kommer hjem efter Agro Nord d. 5 mars. Han er stadig til salg. 

19 februar:

Der er kommet svar på blodprøverne ( det må vi sige var hurtig, dyrlægen var her mandag så kun 4 dage ), og der stod 0 ved alle 8 dyr, så vi er ved at være klar til Agro Nord d. 5 marts. Køerne og kalv er blev klippet og Carsten havde Liberty P med hele turen igennem grusgraven, og mødte lige et par rytter og hest, skal vi sige det var hestene der var mest bange. 😉👍 

15 februar:

Så fik vi taget blodprøver af 8 dyre, og Carsten fik klippet de 3 kvier også må de 2 køer og kalv vente til sener. 🤩

14 februar:

Langmose Debbie PP insemnieret ( 3 ) ved Clonagh Tiger Gallant, det er lidt med vilje vi har vente med at insemnineret hende 2 gang, da vi gerne vil have kælverninger rykket frem til december/januar og februar. Så må vi jo se hvordan det kommer til at går. 😉

9 februar:

Idag har vi haft besøg af klovbeskærer, og de fleste af dyrene fik ordene fusserne. Det gik rigtig godt, der er jo altid nogle der er mere ked af at komme ind i boksen end andre. Så skal vi hvis snart havde taget blodprøver, så vi kan komme til skue. Der er jo også kommet ny S-indeks, og på hitlisten over Udenlandske ins. tyre  ligger Clonagh Tiger Gallant nu nr. 2 med 117 i S-indeks, det kan vi jo godt smile lidt over, for da vi tog strå hjem efter ham fik vi af vide, det var ikke noget at bruge sådan en middelmådig tyr. Men vi er rigtig glade for de kalve vi har fået, og han må jo gør det godt nok, nu han ligger nr. 2 .🙂🙂

7 februar:

Så er der kommet billeder af vores Langmose Debbie PP insemnieret ( 2 ) ved Clonagh Tiger Gallant kalve under foto simmmental 5. Carsten havde Liberty P en lille tur med ude i grusgraven, og de kom da hjem sammen, så det går da helt godt. 🙂

6 februar:

Så er der tilmeldt 5 dyr til Agro Nord kødkvæg den 5 marts, det blev til en ældre ko, ko med kalv og 3 kvier. Carsten er gået i hård træning sammen med Liberty P, og vi håber de bliver klar. Han skal nok også lige ud at trækken en tur med den ældre ko, for hun har ikke være udstillet siden hun var kvie.. 😉 

4 februar:

Afregning på Elisa P slagtevægt 489 kg. Form: 9,16 Fedme: 3 farve 4 pris 21,93 kr ialt med moms 13.352,21 kr.

2 februar:

Her til morgen havde Gabrilla fået en fin frisk kviekalv, hun havde selv fået hende så det var bare dejlig. Hun var ellers først sat til at skulle kælve d. 8, men vi kunne godt se at det var ved at være op over. Kalven kom til at hedde Langmose Malaika P vægt 49 kg far: Aurock Deuter PP. 🙂 Det var så også dagen hvor vi sagde farvel til Elisa P, hun blev sendt til slagtning.

27 januar:

Nye tal fra Aalestrup på Leopold P, 330 dagevægt 661 kg tilvækst 1743 g.  Og nu er jo ikke kun ham der er faldet i tilvækst, når man ser på de tal fra Aalestrup. Men en ting er sikkert, vi skal ikke have flere kalve derover, med alt det sygdom. For han havde jo ikke problemer med at trives her hjemme, når han har en start vægt på 478 kg. Men vi glæder os til at få ham hjem, så han kan komme på toppen igen. Men som man siger, af skade bliver man klog, men sjælden rig. 😉

18 januar:

Vi har været med på bustur 15 - 17 januar til Berlin sammen med andre simmental folk, for at komme til messe og dyrskue. Det var en rigtig god tur, med mange hyggelig menneske, rigtig god øl og mad. Der var bedømelse lørdag kl 10. 00 og det tog det meste af dagen. Der var mange gode dyr, måske ikke lige de største, men nogle med god kødsætning. Efter skuet var der lige tid til at kigge lidt på messen, ( hold nu op det er stort og vi fik ikke set det hele ). Inden vi skulle spise sammen med andre simmental avler og udstiller, og ja, så er det træls vi ikke kan tale tysk. Om eftermiddagen fik vi en snak med Silke og Mario ( dem som har købt Leonardo P og Katrina P ) det var rigtig hyggelig og dejlig at hører om hvordan det går med de dyr vi har solgt. Vi fik også lige hilst på Björn som købt Krystal P ( der var så lige lidt med sproget da han taler tysk. ) Vi skal så ned og besøge dem til påske og ud at se nogle andre besætninger. Mens vi har været væk, har Morten været så flink at fodre og se efter vores dyr. 🙂🙂

6 januar:

Idag rundet vi 500.000 " klik " vores hjemmeside har kørt siden den 17 maj 2013, og vi vil sige tak til dem som følger med på vores hjemmeside, hvor I kan læse lidt om vores lille besætning på både godt og ondt. Så må vi jo se hvad det nye år bringer, vi håber det bliver mest godt. 😉

 

2015

31 december:

Sidste dag i 2015, først vil vi sige et kæmpe tak til vores hjælper til dyrskuet i løbet af året, uden dem havde vi nok ikke taget så mange dyr med, så tak morten K. og Thomas. S.L. Hvad angår dyrskuerne blevet det til 13 ærespræmier, Bedste simmental flere gang, bedste par, bedste besætning og bedste kødkvæg. Så det er da vis meget godt, og vi må så se hvad næste år bringer. 🙂🙂 Der skal lyde et rigtig godt og lykkebringende nytår til alle, her fra Langmose Simmental Iben og Carsten...

30 december:

Nye tal fra Aalestrup på Leopold P, 302 dagevægt 618 kg tilvækst 1818 g. så vi kan godt se nu at han har haft lungebændelse og blevt behandelet flere gange. Ja, så kan vi godt fortryde at vi sendt ham derover.😥

29 december:

Goldi insemnieret ( 1 ) ved Aurock Deuter PP, og vi fik undersøgt Donna og hun var med kalv ( tyr Aurock Deuter PP ), dejligt efter vi har insemniret hende 5 gange. Forventet kælvedato 3-8-16. 🙂

26 december:

Hortensia P  insemnieret ( 2 ) ved Tuareg Agrochyt PP ( far; Lykke Sirius P mf: Holm Ulrick P, tyren kommer fra Tjekkiet. ) Vi fik lige nogle få strå af ham, da vi købte strå efter Cleo P.

23 december:

Så fik Carsten flytte lidt rundt på dyrene, så de er kommet i de bokse/stalde de skal være i hele vinteren. Nu har vi så alle kvierne til at gå nede i laden, i 3 bokse med 2 kvier i hver. Lilje P og Liberty P blev så flyttet fra den ene bygning til en anden, og skal vi  sige det sådan, det kommer til at tage nogle timer træning før de går pænt 😉 Vi fik lige vejet Lilje P, 200 dagsvægt 357 kg. Hvad angår Ludvig P går det bare super, han har fået selskab af Lancelot idag. Så nu går de 4 Deuter PP kalve sammen.

17 december:

Vi har købt strå efter den pollet engelske tyr Keeldrum Clio P, med Steinadler PP som far. Så bliver det spændene at se hvad han kan give til vores besætning.

12 december:

Så har Gabi P fået kalv her til aften, en tyrekalv som er kommet til at hedde Langmose Ludvig P vægt 52 kg. far  Aurock Deuter PP. Og som I kan se gik det heldigvis godt, og han var hurtig oppe at drikke mælk. 🙂

11 december:

Afregning på Edelweiss P slagtevægt 564 kg. Form: 9,85 Fedme: 3 farve 4 pris 22,68 kr ialt med moms 15.936,90 kr. Det er vel meget godt for en ko hvor kalven er gået ved til hun kom afsted. Vi ved godt at hun kunne havde vejet noget mere, vis hun havde fået alt det kraftfoder hun kunne æde. Men p.g.a. hendes dårlig ben mente vi ikke, det var en god ide. Så vi vente bare på at kalven blev gammel nok til at komme fra koen.

9 december:

Idag sendte vi Langmose Edelweiss P på slagteriet, hun blev hente kl. 4.30. af vognmanden. Ja, så det kom jo helt af sig selv at Lilje blev taget fra sin mor, og hun kommer nok til at savne hende den næste par dage.

5 december:

Idag var vi i Aalestrup for at se til Leopold P, og kunne se gul snot hænge ud af næsen på ham, det viste også at han var blevt behandlet med penicillin dagen før, vi håber han hurtig bliver frisk igen. Måske derfor han var faldet i tilvækst.  

2 december:

Så er der kommet nye tal fra Aalestrup på Leopold P, 274 dagevægt 577 kg tilvækst 2020 g. så tilvæksten er faldet lidt.  Ja, nu skriver vi allerede december, og Gabi P skal have kalv ca. 12 december efter Aurock Deuter PP.

26 november:

Vi skal lige have et billede af Iris P, inden Carsten klipper alle krøllerne af. 😉

15 november:

Langmose Hortensia P insemnieret ( 1 ) ved Clonagh Tiger Gallant.

13 november:

Så fik vi sendt Kenzo afsted til Jørgen Mortensen som bor ned ved Ribe, der skal han så ned og hygge sig med en flok køer. Debbie PP blev insemnieret ( 2 ) ved Clonagh Tiger Gallant, Iben er drægtig med Aurock Deuter PP  forventet kælvedato 12-04-2016 🙂

11 november:

Ja, det er jo ikke altid gode nyheder man har. Elisa P blev kalvsyg ved midnat mellen den 10 og 11 november, Carsten kunne ikke får hovdet med op og kunne se de var nogle store ben, vi ringet til dyrlægen for at få noget hjælp. Og det var der brug for, for det var en meget stor tyrkalv på 75 kg, men var død da vi fik den ud. Koen kom da heldigvis hurtig op at stå, og ser ud til at være rimlig frisk efter denne omgang. Tyrekalven var efter Langmose Valentin P som ellers har et gennemsnit på sin tyrekalve på 50 kg, så man må sige der er noget over gennemsnit 25 kg.. Ja, det er jo ikke altid man ved hvorfor de bliver så store, men træls er det sku. 

9 november:

Elisa P har stadig ikke fået kalv, idag lukket vi kvierne ind Iben og Iris P, Kassandra P og Kalla P da vejret er blevet noget træls. Kalla P blev lige vejet 585 kg 365 dagsvægt 571 kg. Køerne kan nu komme ind, og lægge sig og det ser ud til de er glade for, nu hvor der er begyndt at regne så meget. Kenzo bliver hente på fredag, og skal på en lille køre tur til Rødding ved Ribe. 

3 november:

Så er der kommet tal på Langmose Leopold P 225 dagsvægt 478 kg. 246 dagsvægt 524 kg. tilvækst 2190 g. 🙂

2 november:

Det er med stor glæde vi kan skrive at Langmose Kenzo er solgt, han skal til Rødding ved Ribe. Den ny salmonella. Der er jo nok mange der mener man bare skulle slagte sådan 2 hornet tyre ( Kenzo & Kasmir ), men da vi syndes de havde rigtig mange andre kvaliteter gjorde vi det ikke. Og vi er da glade for at vi beholdte dem, for hold da op, nogle super oplevelser de har give os, på de forskellig dyrskue de har været med til. Som bedst simmental tyr, bedst simmental, bedst kødkvæg, bedst par og sidst og ikke mindst bedst kødkvægsbesætning. Ja, så er det sku dejlig vi nu kan skrive at de begge 2 nu er solgt. Selvom vi nok kommer til at savne dem en lille smule både her hjem og til skuer. 😀😀😀❤ Vi venter på at Elisa P skal have kalv, hun er sat til at skal have idag, men det når hun nu ikke.

31 oktober:

Afregning på Kevin P slagtevægt 348 kg. Form: 11.0 Fedme: 3 farve 3 pris 26,80 kr ialt med moms 11.605,50 kr.

30 oktober:

Vognmand kommer efter Kevin P kl. 3.15.

26 oktober:

Vi har haft Langmose Kevin P på vægten 665 kg ( 365 dagsvægt 761 kg. ) han er nu tilmeldt til slagtning. Skal slagtes p.g.a. af dårlig ben. 😥

25 oktober:

Så har vi solgt Langmose Kasmir og han er solgt til TC-agroservice ( Thomas Slot Larsen ). Og man må jo sige at de 2 kender hinanden, da det var Thomas der træk med ham til Kimbrerskuet. Held og lykke med ham. 😀😀😀

23 oktober:

Den ny salmonella-bekendtgørelse træder i kraft den 26 oktober. Surt for os som er i det røde område. 😠

 

 

21 oktober:

Så fik vi endelig Leopolds P's 225 dagsvægt 478 kg. ( 13 oktober )

18 oktober:

Donna blev insemnieret ( 5 ) ved Aurock Deuter PP, ja vi havde godt nok snakket om at hun skulle lukkes til en af tyrene, men nu var vi jo ikke lige hjemme igår, så vi prøver lige en sidste gang at insemnierer hende. For vi kan jo se hvor svær der er at sælge hornet tyr. Men vi håber da stadig, de blever solgt, da vi godt nok vil være noget kede af hvis da bare skal på slagteriet. 😥

17 oktober:

Idag var der generalforsamling i Dansk simmental, der var så lokal foreningen Nord der stå for det hele. Vi starte med besætnings besøg hos Lykke simmental Susanne og kim Lykkegaard Aalestrup, hvor der var kaffe og rundstykker. Derefter ude at se der besætning, også var det ellers igang med at grill pølse så de var klar når de kom tilbage. Og der skal grilles nogle pølser når de er mellem 90 - 100 mennesker. Men det gik rigtig godt, vi havde nogle dygtig folk til at hjæpe fra Nords bestyrelse ( og deres koner ) Turen gik så vider til et besætnings besøg hos Erna og Mogens Hansen Arden. Vi må sige det var 2 gode besætninger vi havde set idag. Der efter var der kaffe og kage på Tinghøj idætcenter Ø. Doense og det var her generalforsamling skulle holdes. Ledsagertur gik til Thingbæk kalkmine med guidet rundvisning, det kan varm anbefaldes der var rigtig godt og flot. Kl. 18.00 var der middag som Tina og Torben stod for, som altid rigtig god mad. Så efter vi havde fået rydet op og sat bord på plads, var der ikke meget krudt tilbage, men så er det jo heldig det ikke var os der havde langt hjem ( 3 km. ) Der skal lyde en kæmpe tak til alle som hjalp til. 😀😀👍

 

15 oktober:

Debbie PP  insemnieret ( 1 ) ved Clonagh Tiger Gallant, og vi fik undersøgt Iris P og "" hurra hurra "" hun er med kalv forventet kælvedato 16 maj 2016. 😀😀

Så er den ny salmonella-bekendtgørelse udskudt igen, og her havde vi så travlt med at få Klematis P sent afsted til Fjerritslev, da vi troede den ville træde i kraft den 15 oktober...

LandbrugsAvisen skriver idag:

Den nye salmonellabekendtgørelse, som oprindeligt skulle træde i kraft 1. oktober, er fortsat ikke trådt i kraft. Og det vides fortsat ikke, hvornår bekendtgørelsen er færdigbehandlet, oplyser Fødevarestyrelsen til LandbrugsAvisen.

Datoen for ikrafttrædelse blev først rykket fra 1. oktober til 15. oktober, men Fødevarestyrelsen er ikke færdig med at behandle bekendtgørelsen, og kan derfor ikke sætte en ny dato på, hvor bekendtgørelsen vil træde i kraft.

Blandt de vigtigste ændringer i den kommende salmonellabekendtgørelse er en udvidelse af den lavprævalente zone, så dele af Østjylland og området nord for Limfjorden inddrages i det lavprævalente område, som hidtil har været Fyn, Sjælland og de øvrige øer.

Den nye ændring har til formål at inddæmme salmonella i kvægbruget.

14 oktober:

Så fik vi sendt Langmose Klematis P afsted til Fjerrislev, håber de bliver glade for hende. 🙂

11 oktober:

Idag var der en og kigge på Klematis P og hun er nu solgt. Bliver hente først i næste uge. 🙂 Hvad angår Lancelot P går der bare godt, han kan selv drikke og hoppe rund i boksen. 

9 oktober:

Det går rigtig godt med Lancelot P, nu kan han selv stå og drikke mælk. Ok, Carsten hjælper lidt, men fra at han ikke kunne stå op og ikke vil sutte er det da kæmpe fremskridt. 😀😀 Liberty P er blevet taget fra koen, eller det ved sige at koen blev lukket på græs, og Liberty P går ind sammen med de 2 ko og kalven Lilje P. Vi har ikke rigtig hørt noget fra kalven, men der er en ko som savner sin kalv meget. Vi havde så lige Liberty P på vægten 430 kg 218 dage en 200 dagsvægt 398 kg. 🙂

8 oktober:

Ja, det var godt vi tog Goldi ind, for ved midnat tid blev hun noget urolig og der skete ikke rigtig noget. Også er det jo godt at Carsten arbejde på en god arbejdsplads, så han lige kan tage hjem og kigge til hende. Han fik sat kæder på benene, og der gik ikke lang tid før have fået en tyrkalv Langmose Lancelot P (og han har fint hvid hovde ). Men han havde slugt fostervæske, og var langt væk. Så vi havde ham oppe at hænge og en kold spand vand. Det ser ud til han klare den, og vi håber at han hurtig kommer på benene. Han fik lige mælk fra sonde her til morgen, og dyrlægen kommer overmiddag og kigger på ham. Dyrlægen var her 14.15 og kalven fik ellers noget af en cocktail: selen - vitaminer - penicillin og binyrebarkhormon også må vi se i løbet af de næste dage. Han fik her til aften mælk med sonde, da han ikke kan stå op og ikke vil sutte. Når man så er ude at se til ham mange gange i løber af dagen /aften, bliver man da rigtig glad da vi kom der ud inden Carsten skal på arbejde at han er kommet op at stå. Så stor fremgang siden dyrlægen har været her og efter de 4 - 5 liter mælk han har fået. Så vi tror han klare den nu. 🙂🙂  

7 oktober:

Vi har taget Edelweiss P + kalv, Elisa P og Desiree PP + kalv ind idag, det er så meningen at Desiree PP skal ud igen, også bliver kalven inde. Det bliver sidste gang at Edelweiss P og Elisa P får kalv, da deres bentøj ikke er i top. Goldi er også kommet ind, da det ser ud til hun snart får kalv. 🙂

6 oktober:

Nu venter vi på at det er Goldi tur til at skal have kalv, hun er sat til den 8 oktober, så det vare nok ikke mange dage til hun får.  

3 oktober:

Hjem vent fra Kimbrerskuet, og sikket et skue 5 dyr og 5 fløj pladser, bedste simmental tyr Langmose Kasmir 24 p ærespræmie og bedste simmental kvie Langmose Iris P 23 p ærespræmie, bedste besætningsgruppe ( Kenzo, Kasmir og Iris P ) på tværs af racerne ( ca. 10 -11 besætninger ) ærespræmier og bedste par ( Kenzo og Kasmir ) på tværs af racerne ( ca. 12 -14 par. ) ærespræmie. Langmose Kassandra P 23 p og Langmose Kalla P 23 p. Så der var ren Tiger power. 😀 Der skal lyde et kæmpe stort tak til Morten og Thomas med at trække. Det var en stor hjælp. 👍 Se flere billeder foto dyrskue 2 

 1 oktober:

Så gå turen snart til Kimbrerskuet vi er der oppe både fredag og lørdag, simmental skal i ringen kl. 9.00 på lørdag, vi ses. Det se ud til at de nye salmonella regler ikke er helt klar, så de stæder ikke i kraft den 1 oktober som de sku. Se mere her: https://www.landbrugsinfo.dk/landmanddk/kvaeg/sider/150929-Salmonellabekendtgoerelse-bliver-ikke-klar-den-1-okt_2350.aspx

28 september:

Ja, vi havde da godt set at der var kommet nye salmonella regler, men ikke læst dem. men det har vi nu og det var ikke sjov læsning for os som bor i det højprævalente zoner. Nu er jylland jo blevet delt op, så der er nogle så er i høj og nogle i lavprævalente zone. Godt for dem som er kommet i lav zone de kan nu sælge avlsdyr til hele Danmark. Og vi andre har så et begrænset område vi kan sælge til i Jylland.

Se mere her, her kan I også se hvordan Jylland er blev delt op.

https://www.landbrugsinfo.dk/Landmanddk/Kvaeg/Sider/Den-lavpraevalente-salmonella-zone-udvides_2352.aspx

Så har hun igen været ude at tage billeder se dem på Foto simmental 5.

22 september:

Langmose Leopold P blev klippet idag, han skal jo være ny klippet når han skal til Aalestrup. Han skal afsted fredag d. 2 oktober, det skal vi så lige havde passe ind, da der er Kimbrerskuet. Godt det først er lørdag der er bedømmelse for simmental. 😉

19 september:

Så fik Carsten klippet de dyr som skal med til Kimbrerskuet, og Hortensia P og Liv P kom på græs.

18 september:

Vi lukket Hortensia P ind igår, da vi kunne se der ikke ville gå lang tid før hun ville få kalv, den har hun så fået her til formiddag, en stor kviekalv 56 kg. Langmose Liv P, men uha uha, hun er meget rød i hovdet. 😮  Nå men hun er kvik og har været oppe at drikke, de får lige lov til at blive inde til imorgen også kan de komme ud igen.

15 september.

Se billeder af Langmose Liva PP foto simmental 5.

14 september:

Ja, der var lige en der tog røven på os, Debbie PP har fået den første kalv i Danmark efter Auroch Deuter PP, en fin kviekalv Langmose Liva PP 45 kg. Hun har være oppe at drikke og fået øremærker i. Og her gik vi og trode det var Hotensia P der ville få kalv først. Dejlig med sådan nogle overraskelser. 🤪

12 september:

Carsten fik kørt det sidste byghalm hjem, denne gang 141 baller. Så skal vi da vist ikke ud at købe halm sidst på vinteren, når vi har 181 rundballer ialt. 

10 september:

Så er Leopold P tilmeldt til individafprøvning, da han ellers skal gå alene her til vinter, han skal afsted i uge 40. Vi er også ved at glæde os til at vi skal have de første kalve efter Auroch Deuter PP. forventet kælvedato: Debbie PP 22-9-15 Hortensia P 23-9-15 og Goldi 08-10-15. 🙂

8 september:

Tyrekalv til salg Langmose Leopold P se billeder af ham på foto simmental 5.

4 september:

Vi har tager Leopold P fra koen idag, da de går ude på marken mende Carsten bare at han kunne fange ham i kalveskjulet, og det kunne han. Da det er første gang han har grime på, var vi da lidt spændt på og se hvordan han ville opfører sig. Men det gik rigtig godt en ½ time så var han kommet ind og havde været en tur over vægten 420 kg. 186 dage. Kevin var også rigtig glad, for nu har han gået alene siden han var kommet ind.

3 september:

Så er der tilmeldt 5 dyr til Kimbrerskuet, husk sidste tilmelding er imorgen. http://www.kimbrerskuet.dk/Dyreudstilling/Tilmelding%20af%20dyr/Kvæg%20tilmelding.aspx 

NYHED – PENGEGAVE
Kimbrerskuet kårer skuets bedste malkeko ”Miss Himmerland” og ”Skuets bedste kødkvæg” med check sponsoreret af DLG.

 ”Miss Himmerland” vinder en check på kr. 3000,-
”Skuets bedste kødkvæg” vinder en check på kr. 2000,-

 31 August:

Så har vi fået hilsen fra Tyskland og billeder, de er kommet godt til Tyskland og se da ret glade ud for Leonardo P, vi ønsker dem held og lykke med dem. Se flere billeder på foto simmental 5.

26 august:

Donna insemnieret ( 4 ) ved Bakkely Jimbalaya PP, og vi fik undersøgt Desiree PP og hun er drægtig ved Tiger kælvedato 12-04-16. 🙂

25 August:

Så kom dagen hvor at Katarina P, Krystal P og Leonardo P rejser til Tyskland. De er kommet med vognmand kl. 9.00, også går der nogle ( mange ) timer før de er hos deres nye ejer i Tyskland. Håber de får en god tur. Carsten fik kørt de første byghalm hjem 40 rundballer blev det til, så vi mangler lige nogle flere. Men der skal jo først blive godt vejr igen.

21 august:

Som I nok kan se har vi lavet vores hjemmeside om, håber I kan lide den. Nye billeder af Langmose Leonardo P.

13 august:

Det blev til 19 Wrap baller, 10 her hjemme og 9 ude fra Morten K, så nu har vi 116 ialt. det må da vist være nok. Det går heldigvis godt igen med Kassandra, der var lige et par dage efter hun var lukket ud hun halte lidt, men det er over. 🙂🙂🙂

11 august:
Så har vi fået slået lidt græs her hjemme og over ved Morten K, det skal så pakkes ind torsdag. Det bliver lidt spændene at se hvor mange baller det bliver til.

6 august:
Ups ja, vi var vist for tidlig med at insemnier Donna, så hun blev også lige insemnieret idag ( 3 ) ved Aurock Deuter PP. Da vi skal have lavt eksportstamtavler til de dyr som skal til Tyskland, vejet vi lige Krystal P 560 kg ( 365 dagsvægt 581 kg. ) Hvis alt går vel skal de afsted den 25 august. 🙂🙂

4 august:
Donna insemnieret  ( 2 ) ved Aurock Deuter PP.

3 august:
Så de der kommet nye billeder hele 20 stk. se dem under foto simmental 5. 🤩

1 august:
Vi har lukket Kassandra P ud i dag, og det se heldigvis ud til det har gjort underværker at hun har gået inde i næsten 3 uger. Fra vi var bange for hun skulle slagtses, til at man næsten ikke kan se noget på hende.  Hun går sammen med de 2 små kvier Kalla P og Krystal P. 🙂🙂🙂🙂

31 juli:
Iris P insemnieret ( 5 ) ved Vingegaard Columbus HP. Det blev til 57 baller helsæd.

30 juli:
Så har vi fået slået vores korn ca. 2,6 Ha. ja, det skulle godt nok havde været lavt i grønkorn, men det var for sendt da vi kom hjem fra Landsskuet. Så nu laver vi det i helsæd, det skal pakkes ind imorgen. Åh nej, nu er Iris P tyrgal igen, vi var ellers lige så glade da det er 50 dage siden hun er blevet insemnieret.

27 juli:
Idag har vi taget Kevin P og Leonardo P fra køerne, de kom lige på vægten Kevin 445 kg. ( 200 dagsvægt 393 kg. ) og Leonardo  425 kg. ( 200 dagsvægt 412 kg. ) 🙂

25 juli:
Hobro dyrskue regn, regn regn og så lige gave regn. Det gik over alt forventninger, Kasmir bedste simmental, bedste tyr og bedste kødkvæg 24 p. 2 x ærespræmie, Kenzo 23 p Iris P bedste simmental kvie 23 p  og Kalla P 23 p, anden bedste kødkvægs besætningsgruppe Kenzo, Kasmir og Iris P ærespræmie. 😀😀 P.g.a. af det meget regn har vi desværre ikke fået taget nogle billeder. Og af samme grund fik vi lov til at forlade skuet fra kl. 15.00, og vi var gennemblødt. Stort tak til Leif og Hanne Madsen for hjælpen med at trække. Og Leif gjordt det jo så godt, at Kasmir løb med det hele. 🤩🤩

22 juli:
Dyrlægen var her og genbehandle Goldi, og det begynder at se bedere ud med Kassandra P's ben. 🤩

20 juli:
Goldi er blevet fluestukket og dyrlægen var her ude og behandle hende. Hun skal så lige have malket patten ud, 2 - 3 gange om dagen. Hvad angår Kassandra kan vi se en lille fremgang, men nu er det jo også kun en uge siden hun kom til skade, og vi håber på det bedste. 😥

14 juli:
Dyrlæge til Kassandra P da hun har fået en dårlig forben og kun næsten ikke støtte på, men dyrlægen mener ikke at der er noget brækket. For som hun siger ville man kunne hører det knasser når hun går, og det kunne hun heldigvis ikke. Kassandra P er kommet ind og gå i en bokse alene, så der ikke er nogle der kan skubbe med hende. Det tager hun rigtig pænt at være alene, hun fik noget smertestillende og penicillin. Og så krydser vi ellers finger for, at det er noget hun kan kommer over. 😥

4 juli:
Så er vi kommet hjem fra Landsskuet, og her lidt om hvordan det gik. Kenzo 2 bedste tyr ud af 16 stk. 23 p ærespræmie ( vase fra Royal Copenhagen mega ), Kasmir 22 p, Iris P 22 p, Kassandra P 23 p, Kalla P ( 8 mdr. ) 23 p ærespræmie ( knivsæt fra Global ) og Gabrilla 22 p. Vi har lige talt op på hvor mange point der var givet dernede ialt: 24 p 3 stk. 23 p 22 stk 22 p 43 stk 21 p 15 stk. 😉  Vores besætningsgruppe blev nr. 3 ud af 8. Der skal lyde stor tak til Thomas og Morten for den store hjælp, uden jer kunne vi ikke havde taget så mange dyr med. Og tak for nogle hyggelig dag alle samme. 😀 Stort tillykke til Kim og Susanna Lykke simmental for bedste kvie og ikke mindst salget af deres kvie til Skotland pris 127.000 kr. Det er sku flot. 🙂  

30 juni:
Husk at bedømmelsen på torsdag starter kl 8.45. Vi ses. 😎

26 juni:
Desiree PP insemnieret ( 3 ) ved Tiger denne gang. Og her gik vi og trode at Iben var med kalv, nej så hun blev insemnieret ( 3 ) med Aurock Deuter PP. 🤔

20 juni:
Lige lidt om Hjørring dyrskue: Langmose Kenzo 23 p ærespræmie ( 3 flotte lysstager fra Georg Jensen ) bedste simmental tyr og 2 bedst kødkvæg tyr. Langmose Kasmir 22 p og Langmose Kassandra P fløj 23 p. I år var det en dommer fra skotland John Jeffrey, og ham skulle vi da lige have et billede af. 😀 Der skal lyde stor tak til Morten Knudsen for hjælpen til skuet, da vi skulle hjem til fødselsdag lørdag eftermiddag, sørgte han for at Kenzo kom i ringe efter ærespræmie og at vi fik vores 3 dyr med vognmand hjem. Det er bare dejlig med sådan en hjælper. 🙂🙂🙂  Se billeder på foto dyrskue 2.

18 juni:
Så er vi ved at være klar til Hjørring dyrskue, vognmanden kommer kl. 13.00 også er det afsted. Simmental skal starte i ringen kl. 8.45 imorgen fredag. Vi ses. 😀

16 juni:
Vi har fået presse warpballer idag 40 stk. og vi må sige at der er presset noget græs i ballerne. 🙂

14 juni:
Så er der blevet slået græs 2 ha, vi håber på tørre vejr de næste par dage. Det er gået rigtig godt med at tage Kalla fra koen, de går på hver sin side at grusvejen og der har ikke været den larm som vi frygte. 😉

13 juni:
Har fået afregning på Annemone P, slagtevægt 517 kg Form: 9.30 Fedme: 5 ( - 1,00 kr. ) farve: 4 pris 22,70 kr. ialt med moms 14.617, 38 kr. At hun kom i fedme 5, kom nok ikke som en overraskelse for os.

12 juni:
Så fik vi sendt Langmose Annemone P afsted til slagtning kl 4.45, og selv om vi godt ved at de skal den vej, kan det godt være trælds. 😥

11 juni:
Langmose Donna insemnieret ( 1 ) ved Aurock Deuter PP. Så fik vi taget Langmose Kalla P fra sin mor, der vil nok gå nogle dage før der er ro igen. Og det er nok heller ikke den bedste tilvækst, Kalla for de næste par uger. 😉

10 juni:
Langmose Iris P insemnieret ( 4 ) ved Vingegaard Columbus HP, nu har vi prøvet med Deuter PP 3 gange, så derfor prøver vi Columbus HP. Ja det går jo ikke altid som man håber. Vi har vel alle prøvet at have et hundyr da bare driller. Og det skal da ikke være en hemmelighed, at det er træls der lige er Iris P. 😉

6 juni:
Langmose Desiree PP insemnineret ( 2 ) ved Aurock Deuter PP, vi fik  lige Gabrilla undersøgt, hun er drægtig ved første forsøg med Aurock Deuter PP, forventet kælvedato 08-02-16 😀😀

5 juni:
Så har vi fået sat øremærke i og fået vejet Lilje P 47 kg. Hendes stamtavle er også færdig.

4 juni:
Dejlig at komme hjem fra arbejde og se at Edelweiss har fået kalv, det blev en fin kviekalv Langmose Lilje P efter Tiger. Det er så sidste kalv i denne omgang. 😀😀

1 juni:
Så er der tilmeldt dyr til Landsskuet 3 kvier, 2 tyre og en ko med kalv. 😀 Annemone P er tyrgal idag, og hun er blevet insemnineret 4 gange, derfor vælger vi at melde hende til slagtning. 😥

29 maj:
Vi har haft besøg af dyrlægen, så vi kan få taget de 8 blodprøver for salmonella Dublin. Ellers går vi og venter på at Edelweiss P skal have kalv, hun er sat til 30 maj. Og på at der kommer noget varm vejr, for hold da op maj har været kold. Vi kan godt bruge noget varme til at sætte skub i græsset og korn, vand mangler vi ikke. 😉

20 maj:
Så er der tilmeldt 3 dyr til Hjørring dyrskue, 2 tyre Langmose Kenzo og Kasmir, 1 kvie Langmose Kassandra P vi ses i Hjørring den 19 - 20 juni. 😀
 
18 maj:
Det er vis ved at være tid til at finde de dyr vi skal have med til Hjørring dyrskue, det bliver nok 2 tyre og en kvie.

17 maj:
Langmose Desiree PP insemnineret ( 1 ) ved Auroch Deuter PP, og vi har haft lidt svær ved at se hvornår Iris P har været tyrgal, men vi var ikke i tvivl denne gang så hun blev insemnineret ( 3 ) Auroch Deuter PP. Så håber vi 3 gang er lykkens gang. 🙂

15 maj:
Der er kommet 200 dagsvægt på Kalla P 372 kg. Leopold P og Kevin P er kommet på salgsliste, nyt billede af Klematis P som også er til salg. Nu er det en uge siden vi begyndte at lukke Kenzo og Kasmir ud, de går ude ca. 6 - 8 timer om dagen. Og man må sige de opføger sig pænt efter vores køer går på en ene side, og en flok sortbroget kvie på den anden side. Carsten går så ud og lægger grime på dem, og så er det ind til kraftfoder og warp-hø, de skulle jo nødig tabe sig. 😉 
Husk sidste tilmelding til Hjørring dyrskue den 20 maj.
http://www.hjorringdyrskue.dk/dyreudstillere.aspx

13 maj:
Så er alle dyrene taget ind, da klovbeskæreren kommer idag, det er helle 15 stk der skal have ordenet klove. Edelweiss P får lov til at slippe da hun skal have kalv 31 maj. Vi tager så lige Krystal P fra koen, så der bliver nok lidt larm de næste par dage.

10 maj:
Annemone P insemnineret ( 4 ) ved Lykke Basse P, og det er sidste chance hun får, så vi krydser finger. Ellers er der hvis kun en vej og det er slagteriet. 😥 

8 maj:
Vi syndes lige at Kenzo og Kasmir skulle en tur på græs, de har gavn af at komme ud at røre sig lidt. Og det passe dem fint. 🙂 De er begge til salg. Se flere billeder af de to på  " foto simmental 4 "

7 maj:
Så kom afregningen på Klose PP ( 315 dage ) slagtevægt 363 kg. Form: 11,32 Fedme: 3 Farve: 3 pris 27,46 kr. ialt med moms 12.407,48 kr. og så kommer det jo nok lidt restbetaling oven i. Det er vel godt nok, for en tyrekalv på 10 ½ mdr. 😉

5 maj:
Vognmand kommer kl. 7.15 og henter Klose PP til slagteriet, 365 dagsvægt 754 kg.

1 maj:
Klose PP tilmeldt til slagtning, bliver hente i næste uge.

29 april:
Iris P insemineret ( 2 ) ved Aurock Deuter PP. Der er kommet nye billeder på foto simmental 4. Så er Langmose Krystal P også solgt til Tyskland, og vis alt går vel skal hun med der ned sammen med Katarina P og Leonardo P. 😀😀

28 april:
Så har vi lukket dyrene ud, og det er jo altid spændene når man skal have kalve med ud for første gang. Men der er ikke ingen der er løbet igennem hegnet. 😉

27 april:
Iben insemineret ( 3 ) ved Aurock Deuter PP, så må den meget gerne holde denne gang. 😉 

24 april:
Gabrilla insemineret ( 1 ) ved Aurock Deuter PP. 🙂

20 april:
Så er der åben for tilmelding til Landsskuet, og alt kvæg skal stå besætningsvis i 2015 p.g.a. de nye sundhedsregler. Det skal ikke være nogle hemmelighed, at det er vi rigtig glad for. Så bestemmer man selv hvor meget/lidt foder de skal have, at holde rent ved dem, og smitte risikoen er da også mindre de 4 -5 dage vi er dernede. Dyrene falder hurtig til ro, og ikke alt der ballade når de skal flyttes rundt i holdene. Så vi kan kun bakke op om de nye sundhedsregler, og der vil nok komme 5 - 6 dyr herfra. 
Dansk Simmental har 40 års jubilæum i år, så skal simmental racen da vises frem. Vi håber på en stor flot udstilling, om man kommer med 1  eller 10 dyr, er det vel simmental racen vi repræsentere ???
Vi ses i Herning . 🙂🙂🙂🙂

12 april:
Iris P insemineret ( 1 ) ved Aurock Deuter PP. Det passet med at vi skulle til bestyrelsemøde kl. 14.00 oppe ved Brovst, så vi ringe til inseminøren for at høre om hvornår han kom, og det ville bleve efter vi var kørt. Så på med en grime, og han måtte så klare den selv. 

10 april:
Så fik vi lige vejet Kasmir 710 kg. 1 åresvægt 705 kg. vi vejet også lige Klose PP 620 kg. Klematis P 520 kg. og Kenzo 790 kg. Vi fik leveret 20 rundballer halm idag, og det sidste halm blev brugt i søndag,  så de trænger godt nok til at bleve strøget igen. 😉

7 april:
Iben insemineret ( 2 ) ved Auroch Deuter PP og Langmose Gabi P drægtig ved Deuter PP forventet kælvedato 12-12-15. 😀

5 april:
Idag har vi fået sået korn og græs i 2,7 ha. så skal Carsten lige have tromlet, og givet gødning så var det hvis det mark arbejde for denne gang. 😉

3 april:
Vi havde haft besøg af Silke og Walter fra Tyskland, de skulle op at se Leonardo P og Katarina P, og de har købte begge to. De skal have dem hjem når Leonardo P er tager fra koen. De havde hørt os om, vi ikke havde en ung ko eller en kvie de kunne købe, det blev så Katarina P. Og de var meget imponeret over hende størrelse og vægt, de så også ud til de var meget tilfreds med Leonardo P. Så der blev tager billeder af dem på kryds og tværs. Et rigtig hyggelig besøg, og vi fik lige pudset vores engelsk lidt af. 😉 

31 marts:
Annemone P insemineret ( 3 ) ved Lykke Basse P. 

26 marts:
Vi har fået leveret 25 wrapballer idag, sidste år havde vi jo stankelbenslaver i vores græsmarke, og har derfor ikke baller nok. Lidt mere halm, skal der også findes. 😙

24 marts:
Har hørt en lille fugl synge om, at reglen om køer uden kalv skal have kælvet inden for 12 mdr. bliver lavet om til 15 mdr. igen.😉 

23 marts:
Til jer der skal have køer med uden kalv til Landsskuet, så har Dansk simmental lavet reglerne om. Nu er der lavet 3 kohold køer under 3 ½ år, 3 ½ år til 5 år, og over 5 år. Også er køer uden/med kalv i samme hold.  Men den største ændrind er at køerne skal have kælvet inden for de sidste 12 mdr. ( før var det 15 mdr. ) 

23 marts:
Ja, man må sige det var en simmental-Weekend, fredag aften generalforsamling i simmental Nord, hvor Carsten er formand og undertagenet ( Iben ) er kasser. Det blev holdt oppe hos Tina og Torben, med pænt fremmødt ( det er nok den gratis middag der trak ) det var en rigtig hyggelig aften med god mad, en masse simmentalsnak. Lige noget for os. 🙂  Lørdag var der så åben hus på Aalestrup Avlsstation, der skulle Carsten over med bord og matriale.
Søndag holdte Simmental Nord besætningsbesøg hos Vingegaard simmental, med gratis rundstykker og kaffe. Igen pænt fremmøde, Hugo fortalte om gården, besætningen og en masse om avl, en virkelig spændene formiddag. Derefter så vi han besætning, og han fortælle om de forskellige afstamning. Tak for nogle hyggelig dage. 😀
Bliv medlem af Simmentalerforening Nord kun 150 kr.

16 marts:
Så har vi fået spredt møg ud og det er også pløjet ned.

11 marts:
Annemone P insemineret ( 2 ) ved Tiger, Ja nu er det ikke fordi vi ikke skal have Iris P insemineret, hun har bare ikke vist noget de sidste 2 -3 gange hvor vi mener hun skulle havde været tyrgal. 🤨 

8 marts:
Idag tog vi Klematis P fra sin mor, så der bliver nok brølet noget de næste par dage. Vægt 470 kg. 1 år den 31 maj, og hun er stadig til salg. 😉

7 marts:
Godt trætte er vi kommet hjem fra Agro Nord, først vil vi sige et kæmpe tak for alle vores hjælper, uden jeres hjælp kunne det ikke lade sig gører at tage så mange dyr med. Ja, og hvordan gik det så 6 x 23 p 1 x 22p og så lige tilsidst 1 x 21 p, puha den var vi ikke glad for 😉. Bedste simmental hundyr Langmose Gabrilla 23 p ærespræmie ( isspand fra Georg Jensen ), bedste handyr Langmose Kenzo 23 p ærespræmie( Stor Lyndby glas vase ) lidt sjov mor og søn blev bedste hun og handyr.  ) der blev også lige ærespræmie ( termokande og sukkerskål fra Stelton ) til Gabi P. Selvom vi havde så mange dyr med, opførte de sig til UG. Se mere under billeder dyrskue 2 og resultater. Der skal lyde et stort tillykke herfra til Morten Knudsen med bedste kvie. 😀😀

6 marts:
Så venter vi på vognmanden, han skal komme ca. kl. 15.oo. Simmental skal i ringen lørdag kl. 9.45, måske lidt før.  Vi ses i Aars.  🙂🙂

5 marts:
Dejlig overraskelse her til morgen, Desiree PP her fået en fin kviekalv Langmose Liberty P 46 kg. efter Clonagh Tiger Gallant. 😀 Hun var sat til at skulle have kalv den 10 marts, men det passer fin hun har fået nu, når vi nu skal til dyrskue fredag og lørdag.😉

2 marts:
Donna her fået en pollet tyrekalv Langmose Leopold P efter Moldau Eramus HP vægt 49 kg. Vi holdte ekstra øje med hende, da hun igår morges havde fået diarré og vil ikke rigtig spise noget. Men heldigvis efter kalv/efterbyrden er kommet, er hun begyndt at spiser igen og har ikke diarré mere. Vi håber hun er ok. 😀

27 februar:
Vi havde besøg af Henning og et par englænder de kom og skulle kigge på Klose PP. Der blev hvis ikke noget solgt her fra, da han ikke så var vild med hans forkoder. Han kunne rigtig godt lide Kenzo, ja, så er det jo ærgerlig han ikke er pollet. 😉  

25 februar:
Gabi P insemineret ved Aurock Deuter PP, Elisa P drægtig ved Langmose Valentin P forventet kælving 2 november. Carsten var lige ude at trække med de 3 små, det er der lige kommet et par billeder ud af. 😀 + nye billeder af Klose PP.

23 februar:
Vi har været til kvægkongres i Herning fra om eftermiddagen til kl. 22.30, det var en god dag med mange gode indlæg, og vi mødte da også lige et par simmental folk.

21 februar:
Ja, man skulle tro at Kasmir har hørt hvad Carsten sagde, for han var ikke kedelig at trække med idag. Der var vist gået foråres kuller i han, sådan som han kunne hoppe rundt.  Da det så var Kenzo's tur, blev der så lige hoppet lidt mere, de fandt også lige ud af hvorfor de har ring i den dag. 🙃 

14 februar:
Annemone P insemineret ( 1 ) ved Tiger, Carsten var ud at trække med Kenzo og Kasmir. De var lige en tur i gennem grusgraven, det er kun anden gang Kasmir er med ude at gå, og han tager det meget, meget rolig, som Carsten siger, han er sku da lidt kedelig. Men det er på den positiv måde. 😉

13 februar:
Det er store klippe dag, Carsten har klippet de dyr vi skal have med til Agro Nord. Antal der er tilmeldt, kun 13 simmental. Nu er Carsten raceansvarlige for simmental, tager til møder og søger for ærespræmier til skuet. Og det skal ikke være nogen hemmelighed, han er meget skuffet over, at der ikke er mere opbakning fra de nordjyske simmental avler/udstiller. Men tak til dem som har meldt dyr til, vi skal nok få en god dag.   

11 februar:
Langmose Iben insemineret ( 1 ) ved Aurock Deuter PP, Goldi drægtig ved Aurock Deuter PP forventet kælvning 8 oktober. 😀 Nu må man jo veje dyrene 1 årsvægt, 60 dage  før og 60 dage efter, så vi vejet Kassandra P og Katarina P d. 4 januar og indberette deres vægt: Kassandra P 550 kg  (1 åresvægt 601 kg. ) Katarina P 605 kg. ( 1 åresvægt 668 kg. ) Det er jo en helt vild vægt til en kvie, så vi havde hende lige på vægten idag 660 kg. Hun bliver 1 år imorgen. 😲 Så det er hvis snart slut med fri foder. Carsten var ude at trække med Kenzo og Kasmir, Kenzo er jo trækvant men skal jo lige finde ud af hvad ringen skal bruges til. Det var første gang Kasmir var med ude og det tog han stille og rolig. 🙂

10 februar:
Henning var lige forbi, for at se og tage lidt billeder af Klose PP, da han skal finde nogle PP tyre til England og Irland. Det er måske ikke lige optimalt at skal vise en kalv frem, når det kun er 2 dage siden den er taget fra koen. Vi har jo lige nogle kalve som skal gøres grim/trækvant, så vi fange lige 4 stk. Leonardo P, Kevin P, Kalla P og Krystal P. Det tog de faktisk ret pænt, Krystal P træk vi lige en tur ned på vægten 340 kg. ( født 24-8-14 ) 🙂

8 februar:
Vi har fået mugget ud i laden, hvor de små/store kvier og tyrerne gå. Carsten fik også flytte Klose PP ned til de andre tyre, vægt 510 kg. ( 200 dagsvægt 451 kg. ) Klematis P var også på vægten 450 kg. ( 200 dagsvægt 368 kg. ) og hun er stadig til salg.

6 februar:
Så er Langmose Leonardo P ( 1 mdr. gammel ) reseveret til Tyskland, de vil komme op og se ham i april. 😀😀

3 februar:
Fik mail fra Henning Hansen, da der er et par stykker som er interesseret i Langmose Klose PP, så vi skal lige have taget nogle nye billeder af ham, det er vis også ved at være tide til at tage ham fra koen. 😉 Senere på aften fik vi en mail fra Tyskland, der var en som var meget interesseret i Leonardo P, og ville høre om han var til salg. Hold da helt op, han er lige blevet en mdr. 🙂 Med det er da dejlig at der er lidt efterspørgsel på vores dyr.  

30 januar:
Kenzo og Kasmir har fået ring i, så de spiser nok ikke så meget de næste par dage. Vi har tilmeldt dyr til Agro Nord 3 køer med kalv, 3 kvier og 2 tyre, så ialt med kalve 11 stk. Så er det godt vi har et par stykke der gerne vil hjælpe. Så se nu og få nogle simmental tilmeldt derude.
http://messecenteret.dk/udstiller/agro-nord-koedkvaeg-tilmelding/

28 januar:
Så kom afregningen Kojak P ( 321 dage ) slagtevægt: 364 kg form 8.54 fedme: 3 farve: 3 pris 26.11 kr. 9.504, 04 kr. Kato P ( 239 dage ) slagtevægt 274 kg. form: 10.05 fedme: 3 farve: 3 pris 28.41 kr. 7.784,34 kr. ialt for de to med moms 21. 505, 48 kr. Og sikke en ro der er blevet inde i boksen, efter vi er kommet af med de 2. Klovbeskæren var på besøg, så vi kunne få ordnet klove på de dyr vi skal have med til Agro Nord den 7 marts, ja det var så lige 8 stk.. 😉

26 januar:
Idag kl. 3.30 kom vognmanden efter Kojak P og Kato P, vi er lidt spændt på at se afregningen på Kato da det er første gang vi slagter en kalv under 8 mdr. Det er heldigvis langt imellem at vi har en kalv med sådan et temperament, og det viste han også idag da han skulle i lastbilen.

24 januar:
Annemone P har smidt kalven, øv, øv. hun skulle have haft kalv til maj. 😥

19 januar:
Har meldt Kojak P og Kato P til slagtning, så må vi se hvornår de bliver hente, Kojak P er stadig til salg, han blev vejet den 5 januar 655 kg. ( Åresvægt 800 kg. ) så det er da en tyr med vægst. Det er også ved at være tid til at tænke på hvad vi skal have med til Agro Nord kødkvæg, Carsten mener vi skal have en masse med, så vi skal hvis lige på jagt efter nogle trækker. 😉 

16 januar:
Ja, så blev Elisa P tyrgal igen, vi prøver at insemineret ( 3 ) ved Langmose Valentin P. Vi fik undesøgt Debbie PP og Hortensia P og de er begge drægtig med Auroch Deuter PP 😀 så de første kalve ( vis alt går som det skal ) kommer til september efter Deuter PP

5 januar:
Der er kommet nye billeder på simmental foto 4, Kenzo bliver 1 år i dag vægt 677 kg. racegennemsnit tyr 652 kg. så det er da over 😉 Nej, han måtte da gerne havde vejet noget mere, men når vi tænker tilbage er vi sådan set glad for at vi kan veje ham idag, men den start han fik. 🙂

1 januar:
Så fik Gabi P en tyrkalv Langmose Leonardo P vægt 52 kg. efter Tiger, Carsten hjalp lige lidt til.  Ja, vi har mærket efter flere gange og det se heldigvis ud til at han er pollet. 🙂 Så er stamtavlen også lavet.

2014

27 december:
Elisa P insemineret ( 2 ) ved Auroch Deuter PP.

22 december:
Goldi blev insemineret ved Auroch Deuter PP.

20 december:
De 3 første er blevet klippet idag, ja, det skulle de jo havet været, men da Carsten har været syg måtte det lige vente. Så de sidste 5 bliver klippet de næste par dage. Hvad angår Kevin P går det bare godt, efter 3 - 4 dage kunne han selv drikke og han er også begyndt at spise. 🙂 Nu går vi bare og venter på at Gabi P skal have kalv, hun er sat til den 30 december. 

12 december:
Så er de sidste køer og kalve blevet lukket ind. Her den sidste uge har de sådan set været inde, derfor kan vi vis lige så godt lukke porten. De skal så klippes, for ikke at kommer til at svede for meget.

8 december:
Ja, der gik ikke mange dage før Gabrilla vil have kalv, det blev nemlig idag. Men hun blev ikke rigtig kalvsyg, så Carsten mærke i hende, fik kæder på nogle tykke forben, han begynte at hive og hun presset ikke en disse. Ja, hvad gør man så, klokken var heldigvis kun 13.45, så det blev dyrlægerne vi ringet efter. Hun kom efter 45 minutter, også var det ellers igang, kæderne var jo benene så det var bare med at trække og heldigvis hjalp koen også lidt til. Det kom der så en stor tyrkalv på 59 kg. Langmose Kevin P efter Erasmus HP. Da han ikke står at for godt på forbenene, måtte Carsten lige hjælpe ham hen og patte ved koen, da han kom hjem fra arbejde her til aften. Kalven er god til at sutte, så går der vel ikke mange dage før han kan klare det selv. 😀😀

7 december:
Idag blev Hortensia P insemineret med Auroch Deuter PP. Der er ikke mange dage til at Gabrilla skal have kalv, hun er sat til den 10 december. Så hun når at få 2 kalve i år, det er da ret flot, for det var jo ikke lige frem den nemmeste fødsel hun havde. Kenzo valgte at ligge baglæns og på ryggen. ( Læs mere fra den 5 januar. ) 

6 december:
Ja, man har et standpunkt til man tager et nyt. Det var meningen at vi skulle skylle Debbie PP, men efter et møde der handele om at lave embryoner, syndes vi der var for stor risiko. Og har så valgt at inseminere hende. Da vi syndes det går rigtig godt med Elisa P klove, bliver hun også insemineret. Det er de så blevet idag, og da stråene efter Auroch Deuter PP var blevet udleveret til inseminøren igår, kunne det jo ikke passe bedre. 😀 Vi fik lige undersøgt Annemone P ( kælvedato 1 maj 2015 )og Edelweiss P ( kælvedato 30 maj 2015 ) der er begge drægtig med Tiger. 🙂🙂

2 december:
Så er der lavet en side med Auroch Deuter PP, her kan i se billeder af far, farfar og morfar + stamtavle. 🤩

24 november:
Vi har fået mail fra Viking, at sædet fra Irland ( Auroch Deuter PP ) er kommet til Danmark, 😀 Det er bare dejligt, så kan vi snart begynde at brug ham . 

22 november:
Så har vi taget Kasmir ( vægt 455 kg. 228 dage ) og Kato P ( vægt 360 kg. 173 dage ) fra køerne, når vi skal have tage kalve fra, skal de fra en stald til en anden. Og man må sige det er når de får grime på og skal stå bundet, man får en ide om deres temperament. 😉 Der er nogle der skal stå bundet meget længe og andre en ½ time, Kasmir tog det stille og rolig, mens Kato P var meget frisk. Men de blev da vejet og klippet. 🤩

19 november:
Der har været en og kigge på Kenzo og Kojak P, så må vi jo se om han kan bruge en af dem. 😉

12 november:
Man må sige det er et mildt efterår vi har, græsset gro stadig lidt, så derfor valgte vi lige at lukke de sidste dyr på et stykke, hvor græsset er pænt langt. Så kan de nok gå der en lille uge. 😉 Der er lige blevet taget et par billeder af de lang hårdet dyr. Se under foto simmental 4 ( Hold da op, vi tager da hvis for mange billeder ) 🤪

6 november:
Da vi er begyndt at foder dyrene inde og der er ikke lige huller nok i fangegitteret, kom Gabrilla og de 2 stort kvier Iris P og Iben ind. Og derfor valgte vi at tage de 3 ind. Carsten har så lige klippet deres fine krøller af, så de ikke kommer til at svede alt for meget. 🤭

4 november:
Vi har haft lidt problemer med at log in på vores side hos DC, men nu virker det, og afregningen på Frida se sådan ud. Slagtevægt 534 kg. Form 10.00 Fedme 4 farve 3 pris 21,25 kr ialt med moms 14.134,38 kr. + restbetaling. Ja, man skal også til at passe på at køerne ikke bliver for fede til DC, så trækker de ca. 1 kr. kg. 🤔

3 november:
Så valgte Goldi at blive tyrgal idag, så hun må jo næsten have tabt kaven, da hun sidst blev insemineret i august 😥 men nu venter vi med at inseminere hende til vi får strå hjem efter Auroch Deuter PP. Ja, vi har ikke fået noget hjem i nu, de er åbenbart ikke så hurtig derover...

29 oktober:
Ja, igår sagde vi velkommen til Kalla P og idag siger vi farvel til Frida, vognmanden kom efter hende kl 6.00. til slagteriet.

28 oktober:
Hurra, hurra Hortensia P har fået en kvik pollet kviekalv efter Tiger, Langmose Kalla P vægt 47 kg. Hun blev født med meget meget lidt hjælp. 😀😀😀😀

26 oktober:
Den 2 oktober havde Carsten 25 års jubilæum på Rockwool, og i går holdte vi så en lille fest på Simested kro. Carsten vil gerne sige mange tak for gaver, flasker og pengegaver. Og for en super fest. 🤪 

21 oktober:
Da dyrlægen ikke havde fået afhornet Kenzo godt nok første gang, måtte de jo prøve igen. Vi fik ham afhornet da han var 1 månede gammel, og håbe det så ville blive pæn.
Det blev det ikke. 😠 

16 oktober:
Skal da lige love for vi har fået vand, lige hvor meget ved vi ikke, da vores regnmåler bare var fyldt helt op. Men torsdag formiddag kunne vi se inde fra stuen at vandet kom ud fra porten i laden. Så der var lige lidt oprydning efter vandmasserne. 😥

11 oktober:
Så er Elisa P , Krystal P og Hortensia P kommet ind, og er blevet klippet. Hortensia P er sat til at skal have kalv d. 25 oktober, så det bliver spændene hvordan det kommer til at gå. 😉

9 oktober:
Langmose Krystal P er reseveret til Tyskland. 🙂

6 oktober:
Der er kommet 2 kviekalve på salgslisten, Langmose Klematis P og Langmose Krystal P. De er til salg efter fravænning. 🙂

5 oktober:
Idag klippet Carsten krøllerne af Kenzo, Kassandea P og Katarina P, så de er blevet noget kort håret. Men da vi ikke skal til flere dyrskue i år, da de står og sveder inden i stalden, er det vist bedst at klippe dem. 😉

4 oktober:
Hjemme igen efter et veloverstået dyrskue i Aars. Iris P 23 p ærespræmie ( steakknive fra Weber ), Kenzo 23 p, Kassandra p 23 p og Katarina P 23 p. Der skal lyde stor tak til Thomas og Morten, for at hjælpe med at trække. Og for nogle hyggelig timer med vores simmental venner. Herfra et kæmpe tillykke til familien Nielsen der vandt med deres kvie Holmgaard Honey P som blev bedste simmental 24 p og bedste kødkvægsdyr. 😀😀😀 Se billeder fra skuet under foto dyrskuer 2.

3 oktober:
Simmental skal i ringen kl. 9.00 lørdag, hvis nogle skulle have lyst til at se bedømmelsen. Ellers er vi der til kl. 16.30, og er altid frisk til noget simmental-snak. 😉

2 oktober:
Ja, vi skriver 2 oktober og temperaturen sige 21 grader, det må man da sige er pænt for årstiden. Derfor tager vi de 4 vi skal have med til Kimbrerskuet, ud for at blive vasket. Så er de også hurtiger vaske når vi kommer til Aars, når de er vasket grundigt hjemmefra. Vi ses i Aars fredag aften.🙂 

1 oktober:
De 2 kvier var lige en sidste tur med i grusgraven, og det er der lige kommet et par billeder af. 😉

24 september:
Så er der lavet Dansk stambogsnr. 50724 til Auroch Deuter P, og det skulle gerne komme til Danmark i løbet af få uger. Det bliver godt med noget nyt blod og afstamning i besætningen. Deuter P' s far PHS Pollet Worldwind 14W mor: Auroch Absolute PP ET, MF: Dirnanean Telstat P. Det bliver så spændene at se når der kommer kalve efter ham. 🙂 Selvom at han hedder Auroch Deuter P, er han homozygotisk pollet, og det er jo dejligt når vi har mange hundyr som er hornet. 😉

23 september:
Vi har fået mail fra Jana Hopfe fra Tyskland, der lige ville fortælle hvordan det går med Langmose In Your Eyes P. Hun har haft ham med til dyrskue Erfurt, hvor han blev bedst i hans klasse og reserve ældre tyr ( ja, man må sige de bliver hurtig ældre tyr, In Your Eyes er 16 mdr. ) Der skal da lyde et stort tillykke herfra. 🙂 Dejlig at hører fra dem som har købt dyr fra os.

19 september:
Dyrene er blevet klippet, så de er klar til dyrskuet. Det er jo altid spændene, nu kan vi jo godt lide at de er klippet i hovdet, det er bare ikke altid de syndes det er sjov. Men det gik rigtig godt, nu bruger vi en hundeklipper til hovdet, og den er næsten lydløs og ikke så voldsom som den store klipper. 😉 Vi var også lige inde og kigge vores blodprøver, de er ok, så vi ses til Kimbrerskuet. Der er tilmelt 15 simmental.

17 september:
Carsten var lige ud at trække med de 2 kvier, Kenzo er jo trækvant, men da han skal have næsebremse i til Kimbrerskuet, skal han jo lige vende sig til at have sådan noget i næsen. 😲

13 september:
Det var så 3 gang Carsten var ude at trække med de 2 kviekalve, da det går så godt når de går sammen, kom de lige en tur med ud i grusgraven. En tur på ca ½ km. og det tog de til UG. 🙂

10 september:
Dyrlægen var her for at tage de 8 blodprøver der nu skal tages, for vi kan komme til Kimbrerskuet. Og Carsten var ude at trække med Kassandra P og Katarina P for første gang, den ene ville gå, den anden ville stå. 🙃 Så bandt han dem sammen også gik det faktisk vældig godt. 😉 

9 september:
Så har klovbeskæren været på besøg, Debbie PP's klove var fine, og Elisa P havde en såleknusning fik en sko på og han pakket så lige begge bagklove ind. Forbindingen skal hun så gå med 3 uger, og derefter mente klovbeskæren det ville være godt at tage hende ind. Man må sige at han var noget mere positiv, end dem på Sjælland, derover var hun jo dødsdømt. Men nu må vi jo se hvordan der går med hende de næste par mdr, og se det bedre ud bliver hun insemineret igen.

8 september:
Det blev så idag at vi tog de 4 største kalve fra, og Frida kom også med ind, da hun lige skal foderes lidt op inden hun skal slagtes. Vi havde lige kalvene en tur på vægten, Kenzo 440 kg, Kassandra P 385 kg ( 200 dagesvægt 368 kg. ) Katarina P 415 kg. ( 200 dagsvægt 401 kg. ) Kojak P 395 kg. ( 200 dagsvægt 427 kg. ) Det er da nogle rimlig vægte, der er kun lige Kenzo, han har hvis været for meget boss ude ved køerne de sidst 2-3 mdr. Vi har ikke været i tvivl hvornår køerne har været tyrgale. 😉 

5 september:
Så er der blevet tilmeldt 3 kvier + 1 tyrekalv til Kimbrerskuet, og vi skal havde taget blodprøver igen. Det skal ikke være nogle hemmelighed, at vi havde tænkt på slet ikke at tage der op. Da malkekørene har så meget magt der oppe, bestemmer de hvornår de vil udstille, og det passer dem bedst fredag aften. Så flytte man da bare forbrugeraften til lørdag, og da dyrene må forlade skuet kl. 16. 30, tager vi jo også hjem. Vi syndes det er lidt synd, for det plejer at være en masse mennesker som kommer ud i stalden for at se dyrene, og snakke med os fredag aften. 🤨

28 august: 
Det blev til 17 rundballer, som vi så vil bruge til tyrekalvene så de kan få noget grovfoder til vinter.

26 august:
Nu er det jo ikke altid man ved hvordan sommeren vil være, og vi havde nok håbe på noget mere vand. Så vi har havde gemt det stykke, der hvor vi havde lavet grønkorn. Det fik vi slået idag, da det så ud til at være tørvejr i et par dage. Og der var ikke så meget som vi kunne ønske os, men nu må vi jo se hvor mange baller det bliver til.

25 august:
Det går rigtig godt med Elisa P, og kalven har fået noget at drikke og er rigtig kvik. 😀 De får lige lov til at gå inde til imorgen. Klovbeskæren er bestilt til Elisa, han kommer 9 september.

24 august:
Ja, jeg er sku lige ved at tro der er en forbandelse over os i år. Det er søndag, Elisa P er blevet urolig og Carsten tager hende ind for at undersøge hende. Hun her en børslyngning ( først gang i vores besætning ) ind og ring efter dyrlægen. Han kommer på hårdt arbejder og får rette børen, mens koen står op. Kort tid efter kom der en fin levende kviekalv til verden, Langmose Krystal P 52 kg efter Nørgård Charlie P .😀

20 august:
Så fik vi vejet Kenzo 415 kg, det bliver så en 200 dagsvægt på 372 kg. Se nye billeder af ham på foto simmental 4.

15 august:
Nu syndes vi lige det gik så godt med Elisa P, men nu jorden har været tør og hård det har ikke været godt for hende. Og så har de 2 kvier som hun går sammen været tyrgale, og dem syndes hun skulle springe op af ( er køer lidt dumme ). Så vi har fået en ko med meget meget ømme klove , vi skal så lige have klovbeskæren ud at kigge på hende, men vi venter lige til hun har fået kalv. Er sat til at få kalv d. 20 august.

13 august:
Edelweiss P insemineret ( 2 ) ved Tiger, og Kassandra P tyrgal for første gang.

9 august:
Så fik Carsten kørt det sidste halm hjem, det blev til 51 rundballer byghalm ( vægt 360 kg par balle. ) 😉

4 august:
Goldi insemineret ( 4 ) ved Vingegaard Columbus HP, det er så lige hende der skal drille i år.

1 august:
Carsten blev ringet op af vores halm mand at han havde 7, ½ ha. byghalm til os, som først lige skal høstes i næste uge. Så vi får hvis nok halm i år 108 rundballer rughalm og byghalm fra 7½ ha..😀😀 

31 juli:
Da det er svært at finde halm på disse kanter, må man jo tag hvad man kan få. Så det blev til rughalm, og Carsten fik kørt et par læs hjem.

26 juli:
Hjemvendt efter en meget varm dag til Hobro dyrskue, puha det gav sved på panden, 😎 lidt om hvordan det gik: Gabrilla fløj 23 p Gabi P nr. 3 23 p Hortensia P fløj 22 p Iben nr 2 22 p og til sidst Iris P fløj 23 p bedste simmental kvie ærespræmie ( fra Dansk simmental Georg Jensen brødkurv, æggebære og salt og peber. ) Der skal lyde et kæmpe tak for hjælpen til Leif Madsen og Morten Knudsen, som hjalp med at trække under de varme forhold. 😀 Og til Mette Knudsen tak for mad. 😉 Se billeder under dyrskue 2. 

25 juli:
Så har det været store vaske dag, det blev nu først her til aften for det er da alt for varmt at lave noget midt på dagen😉 Vognmanden har også haft ringet han kommer kl. 6.00, da vi skal med 2 læs til Hobro. Vi ses.

20 juli:
Idag havde vi de dyr inde som skal med til Hobro dyrskue, og de er nu klippet og næsten klar til skue, de skal lige vaskes på fredag. 😉

18 juli:
Så er der nye billeder ( 13 stk. ), se mere under foto simmental 4. Ja der er riglig at se på ialt  507 billeder. 🙂

15 juli:
Annemone P ( 1 ) og Edelweiss P ( 1 ) bliver igen i år insemineret på samme dag og ved Tiger. Og for det ikke skal være løgn var vores kviekalv tyrgal for anden gang, det skal måske lige siges at hun blev 5 mdr. 12 juli. Hvad angår Kenzo, tror vi ikke at han tilvækst har været særlig stor siden vi er kommet hjem fra Landsskuet, først var Frida tyrgal og da hun skal slagtes bliver hun ikke insemineret, så var det Iris P, Goldi også igår 3 styk. Skal vi sige det sådan, han se noget træt ud idag. 😉

14 juli:
Så komme der heldivis noget vand, fra igår og til mandag morgen 41mm. Det mangle vi også til græsser, køerne har de sidst 2 uger fået wapballer med grønkorn, vi havde heldigvis noget tilbage fra sidst år. 😉

12 juli:
Idag blev Goldi insemineret ( 3 ) ved Tiger, Donna og Desirre P blev undersøgt og der var 2 drægtigheder. 😀
Donna kælvedato 1-3-15 ved Erasmus HP
Desiree P kælvedato 10-3-15 ved Tiger. 
Det ser ud til at fluemiddel virker, der er ikke mange fluer ved køerne mere. 

10 juli:
Vi fik vores fluemiddel til at hælde på ryggen af køerne idag, vi har store problemer med at fluerne sætter sig på patterne og laver grimme sår. Håber det er noget der virker.

5 juli:
Så er vi kommet hjem fra landsskuet, og godt brugt. Lige lidt om hvordan det er gået. Langmose Iris P 23 p bedste individ under 15 mdr. pokal og ærespræmie. Langmose Gabrilla 23 p og nr 2 ud af 7, Langmose Gabi P 22 p og nr 2 ud af 2. Der skal lyde et stort tak til Morten og Jackie, for at hjælpe os med at trække vores dyr, når vi mangler hænder.😀 Og ellers tak for nogle hyggelig dage i Herning, og til familien Nielsen tak for nem morgenmad og nogle rigtig gode dage. 😉 Hvad er det man siger ude er godt, men hjemme er bedst, og efter 5 dage er det godt at komme hjem og se til dyrene. Og vi kan da rigtig se frem skridt med Klose PP 🙂.  Se billeder under foto dyrskue 2.

30 juni:
Ups, vi havde da lige glemt at det var den 27 juni man skulle tilmelde til Hobro dyrskue. Men nu har vi fået det gjort, det bliver til 5 stk 2 køer + 3 kvier.

26 juni:
Så har vores kviekalv langmose Katarine P været tyrgal for første gang, og hun bliver først 5 mdr. 12 juli. Så er det godt vi ikke har en foldtyr. 😉

23 juni:
Klose PP fik sutteflask 2 gange, nu kan han selv drikke ved koen, med hjælp fra Carsten. Han har lidt problemer med at få rette koderne ud, men vi kan se på de 2 dage at det er blevet bedre. 😀 Vi havde besøg her til  aften, ja det vil vi gerne havde været foruden. Det var nemlig nogle lam som lige var taget fra deres mor, også løbet hjemmefra. Ejerne troede så bare lige han kunne få dem op i hans trailer, men nej de skulle da lige en tur ud i indhegningen til vores køer. Og så gik den vilde jagt, og det var ikke forbi køerne var bange for dem, skal vi sige det sådan lammene skal være glad for at komme ud i live. Men det er da dejlig at se køerne passer godt på deres kalve, vis der kommer fremmede dyr ind til dem. 😉 Men hold da op, de var sure.  

22 juni:
Ja, jeg ved snart ikke rigtig hvad jeg skal skrive, men I kan da lige få et par stikord, søndag, kalv der vender forkert, dyrlæge + Morten til at hjælpe. Men heldigvis en levende kalv, en meget stor tyrekalv 68 kg. Han er kommet til at hedde Langmose Klose PP ( ja, der er jo VM i fodboldt så opkaldt efter en tysk spiller ) han har desværre problemer med at stå på forbenene, så vi malker Debbie af og giver kalven med sutteflaske. Han er heldigvis rigtig god til at sutte, og tømmer hurtig de 3 liter der kan være i flasken. Vi håber han hurtig kommer op at stå. 🤩 

18 juni:
Idag blev Goldi insemineret ( 2 ) ved Tiger. 

17 juni:
Så har vi fået pakket grønkorn ind, det blev til 40 rundballer 🙂.

15 juni:
Vi har fået slået korn idag 2,3 Ha. og det skal pakkes ind tirsdag. Så må vi se hvor mange baller det bliver til, for der har været nogle stor plette i marken , da der har været stankelbens-laver på spil. Carsten fik klippet de 4 dyr vi skal have med til Landsskuet, så de ser rigtig fine ud, syndes vi. 😉

14 juni:
Så har vi haft besøg af klovbeskæren, det var de fleste af køerne og de 2 små kvier som fik ordne fødderne. 
Debbie PP og Elisa P fik lov til at vente til næste gang, Debbie fordi det er så tæt på kælvning og Elisa's klove skal bare have fred. Hvad angår Elisa går der rigtig godt, hun halter faktisk ikke mere, og da der kun er 2 mdr. til hun skal have kalv, tror vi hun er helt på toppe til den tid. 🙂 

11 juni:
Der er sat nye dyr på salgsliste. Og bestilt strå af Auroch Deuter PP født 4-12-12 fra Ireland, far PHS Polled Worldwind 14W mor: Aurock Absolut P ET MF: Dirnanean Telstar P. På billedet er Deuter PP 9 mdr. 🙂 

3 juni:
Så er der lavet stamtavler på de 2 nye kalve, og kommet nye billeder. Se mere under foto simmental 3.

1 juni:
Vi fik pakket græsset ind idag det blev til 48 rundballer. Edelweiss P fik kalv her til aften 😀. Men hvad er der lige med vores køer/kvier i år, igen igen en kalv der ligger forkert og Carsten kunne ikke få kalven vent. Så ind at ringe til dyrlægen og igen en søndag aften 😮, dyrlægen kom og fik vendt kalven og da hovdet ikke vil med op, satte han en øjenkrog og derefer gik det hurtig. Det blev til en stor tyrkalv på 63 kg Langmose Kato P, da dyrlægen gerne vil vide hvad den vejet, hente Carsten vægten for så kunne de jo hjælpes af. Når man nu har en kvie/ko som har haft en hård fødsel, sker det at de ikke selv får efterbyrden. Her er så et godt råd, tilbyd koen en spand lunket vand lige efter fødslen, og i løbet af få timer kommer efterbyrden. Det gode råd fik vi af Morten Knudsen's far Marinus, da de var og hjælpe med Kenzo. 😉

31 maj:
Her til morgen fik Annemone P med lidt hjælp, en kviekalv Langmose Klematis P vægt 58 kg. 😀

29 maj:
Vi fik skårlagt 2,5 ha. græs idag, så bliver det spændene at se hvor mange baller det bliver til.

27 maj:
Goldi insemineret ( 1 ) ved Sirius P ja, det er hvis det man kalder linieavl, da Goldi er en Atlantis P datter.

25 maj:
Så er der tilmeldt dyr til Landsskuet + 2 campingpladser 😉
Det bliver til 2 køer, en uden kalv og en med kalv + en ung kvie.
 
24 maj:
Desiree PP insemineret ( 2 ) ved Tiger, hun var godt nok tyrgal for 3 uger siden, men det er jo ikke altid man kan være hjemme.

20 maj:
Så er det vis idag der er sidste tilmelding til Hjørring dyrskue, men der kommer ikke nogle dyr fra os i år. Nu ligger Hjørring dyrskue og Landsskuet jo kun med 14 dags mellemrum, og da Iben er begyndt at arbejder i weekend er der ikke så mange feriedage at vælge med, så det bliver landsskuet vi tage til. 🤭 
Her i maj skal vi have 2 kalve, det er Edelweiss P og Annemone P der skal kælve. De er begge sat til den 29 maj, og skal have kalv efter Erasmus HP 🙂 Nyt billede af Kasmir, og ups har da ikke lige fået lavet hans stamtavle færdig. 😙 Det er den nu..

15 maj:
Donna insemineret ( 2 ) ved Moldau Erasmus HP, og Gabi P er drægtig ved Tiger kælvedato 28 december. Vi skal da lige love for vi har fået noget vand den sidste uge, så der er godt at se solen kommer frem nu. 🙂 Elisa P har gået ud i 14 dage, og det er ikke meget hun halter mere. Så vi håber det forsætter. 😀

2 maj:
Vi lukket Elisa P ud idag, hun var noget ked af at gå ind alene, og når hun kunne hoppe rundt som en anden kalv i boksen, kan hun hvis godt komme ud. Hun kom ud til de 2 kviekalve, og det gik stille og roligt. 🙂

23 april:
Isak P blev hente her til morgen, så skal han rigtig op og hygge sig.  😉

21 april:
Så kom dagen hvor at Goldi og Kasmir kom ud til de andre køer på græs.

20 april:
Køerne er blevet lukket over på et stort stykke græs idag, og vi håber de kan gå der et par uger, nu må vi se. 😉 Ellers kan de jo altid gå ind og få lidt ensilagse.

19 april:
Der har været en og kigge på Isak P idag, og han ringet her til aften at han godt ville købe ham. 😀 Så han skal op at gå med en lille folk køer, oppe ved Jens Peter ved Fjerritslev. Han bliver hente på onsdag.

16 april:
Så kom dagen hvor vi syndes at kørene skulle ud på en lille græs fold, det er jo altid spænden når kalvnene skal med ud første gang. Vi lukker kørerne ud først så de kan løbe rundt, når de så er faldet til ro, lukker vi kalvene med ud. Og man må sige der er nogle kalve der hurtig finder ud af hvad strøm er, og andre gør ikke.  Da der nu ikke  græs nok , kommer de ind og bliver foderet. 😉 Goldi + Kasmir kommer ud om nogle dage, da Kasmir skal have pencelin i 5 dage, også er det hvis nemmest af fange ham, når han går inde. Vi venter også lige med Elisa P, til vi har lidt mere styr på hendes klove, og hun fik forresten taget forbindingen af igår. De 2 kvier fra sidste år er også kommet en tur ud, de kommer så ind til aften og bliver foderet. Vi har fået svar på Debbie PP, ja hun er også homozygotisk, det er da bare dejligt. 
Se billeder under foto simmental 3. 🙂 

15 april:
Kasmir har fået navlebetændelse og vi har haft dyrlæge. Nu dyrlægen var her, kunne vi lige så godt få afhorne Kasmir og fået taget blodprøve af Kenzo for salmonella. 😉 Så han kan komme med til Landsskuet. Men nu kan jeg læse på Dansk Simmental hjemmeside, at vi skal vise pollet dyr frem for den britisk dommer. Så kan jeg da godt se det ikke er så godt, når vi vil have Gabrilla og Kanzo med. 🙃 

14 april:
Donna er blevet insemineret ( 1 ) ved Tiger, Gabrilla drægtig med Erasmus PP kælvedato 8-12-14 😀 

9 april:
Ja, det var rigtig dejlig at komme ud i stalden idag, Kasmir stod og patte, så behøves han da hvis ikke mere hjælp. 😀😀

8 april:
Det går rigtig godt med Kasmir, han kan selv drikke ved koen. Det er hans sener i koderne på forbenene som er stremme, men sådan som han går rundt nu, retter de sig hvis hurtig ud. 🤩 
Da det nu er blevet billigere ( 240 kr. ) at teste for pollethed, er Desiree P blevet teste og hun er Homozygotisk pollet og har så lige fået et P mere på.  Dejligt nu vi godt vil bruge hornet tyr. 😉 Vi venter også svar på Debbie P.

7 april:
Sidste år solgte vi Elisa P til Sjælland, de har så døjet med at hun får såleknusninger, og har tilbudt at vi kunne købe hende tilbage ellers vil de slagte hende. Da hun skal have kalv om ca. 4 mdr.  ( drægtig ved Nørgård Charlie P kælvedato 18-08-14 ) og vi nok har et blødt hjerte, kommer hun hjem idag, og håber vi kan få styr på klove. Vi var så heldig, at der var en vognmand der skulle over at hente nogle Jersey køer, og da det kun var nogle få km der fra kunne hun komme med ham hjem. Man kan da være heldig en gang imellem. 😉 Nye billeder af kalvne se mere under foto simmental 3.  

6 april:
Goldi gik så lige 8 dage over tid, og det kunne vi også se på størrelsen af kalven 64 kg. Men da vi ikke kunne få hovdet med op, blev vi nød til at sende bud efter dyrlægen, og så lige en søndag aften 😮 Han fik sat en øjenkrog i og hovdet komme med op og ud kom der en pæn stor kalven. Han er kommet til at hedde Langmose Kasmir, da han ikke er helt kommet op at stå, og vi vil være sikker på han får noget at drikke, malker Carsten Goldi så Kasmir kan få noget mælk i en stor sutteflask, vi håber snart han kommer på benene for han er da helt vild med at sutte. Ja, her går man og passer dyrene så godt man kan, de får vitaminer, mineraler og sliksten. Der er bare nogle år, der er rigtig træls. Men vi har da en leven kalv. 🙂   

2 april:
Så havde vi besøg af 2 kåringsinspektører, de skulle prøvekåret 4 af vores køer Donna, Debbie P, Gabi P og Gabrilla, for at se om det nye system er i orden. Men de mente vis godt der kunne være nogle forbedringer. 🤭  

1 april:
Så er der sået korn og græs, hold da helt op vi er tidlig på i år.

31 marts:
Vi har fået henvendelse fra Norge, om køb af embryoner efter Tiger. Så vi vil prøve at skylle Debbie P til efteråret, så må vi se om det er noget, vi har held med.  
Langmose Iben blev 1 år i går, så hun var på vægten idag den viste 635 kg ( 1 årsvægt 633 kg. ) vi vejet også lige Iris P 565 kg. ( 1 årsvægt 616 kg. ) 🙂🙂 Det er da meget godt. 😉

28 marts:
Der er kommet afregning på Venus og det blev da også til en slat penge denne gang. Slagtevægt
679 kg. form 13.00 fedme 5 farve 4 pris 24,25 kr. ialt incl. moms 20.532,19kr. + restbetaling.
Nu har vi den indstilling at køerne skal være foderet færdig til slagtning. Også går de i fedme 5. men på Danish Crown trækker de jo ikke for fedme på kørene.
Lige nu går vi og venter på at Goldi skal have kalv, hun er sat til den 29 marts. 🙂

26 marts:
Så kom dagen hvor vi sendte Langmose Venus til slagtning, det var ikke med vores gode vilje, men da hun får sådan nogle store åben sår på patterne om sommeren var der kun en vej.  se billeder af hende på foto simmental 3.

25 marts:
Desiree P blev insemineret ( 1 ) ved Tiger. Vi er blevet ringet op af Kåringsdommeren Torben Andersen, som vil hører om vi vil lægge besætning til en prøve kåring med det nye kåringssystem. De vil så komme den 2 april, hvis alt går vel.

15 marts:
Gabi P blev insemineret ( 2 ) ved Tiger.

14 marts:
Det blev ikke noget  tyre salg til Tibor, men de ville meget gerne købe Iris P, men hun er stadig ikke til salg. Så er der nogle der mangler en tyr har vi stadig en til salg. 
( beregnet 365 dagsvægt 765 kg. ) og superTemperament.

13 marts:
Venus tilmeldt slagtning, det bliver vist i uge 13.

11 marts:
Vi har fået spredt møg ud og det er også plovet ned. Ja, vi er tidligt ved det i år. 😉

10 marts:
Så er der kommet stamtavle og billede af Kojak P.
Se billeder af In Your Eyes P, afgang til Tyskland.
foto simmental 3.

9 marts:
Ja, så her til morgen lå der en besked på Facebook at de var kommet godt hjem til Tyskland + billede. Efter 10 min. i sin nye boks, begyndte han at spise sit foder, og om eftermiddag fik han massage af Jana, han får det hvis godt der. 😀 Da vi nu er lidt ( meget ) glade for vores simmental, er det bare dejlig at få sådan en tilbage melding. Så kan vi sove roligt i nat.
Det var så idag vi fik besøg af Tibor og hans forældre fra Slovakiet, men lige et par timer inden de kom, fik Frida kalv, det blev en tyrekalv Langmose Kojak P 54 kg. Far: Vingegaard Columbus HP efter en ½ time var han oppe at drikke skønt. 🤩 Men besøget gik godt ,vi fik snakket lidt engelsk ,så godt vi nu kan, men jeg tror de forstod det meste af det vi sagde. 😉 Så kan vi jo bare vente og se om de kan bruge Langmose Isak P.  
Se nye billeder under foto dyrskue 2.

8 marts:
Godmorgen, godmorgen jeg vil da lige skrive at simmental skal i ringen kl. 10. 45. 🤩
For det første vil vi sige tak for en hyggelig dag og kæmpe stort tak til de trækker som hjalp os, Thomas, Heidi, Jeppe og Rasmus. 😉 Og det blev da bare en helt godt skue, her lidt om hvordan det gik. Gabi P 24 p bedste simmental ærespræmie ( topnøglesæt fra Bejstrup Maskinstation + skål og lysstage Holmegaard fra Simmental Nord. ) Debbie P 23 p, Gabrilla 23 p, Hortensia P 23 p, Iben 22 p og Iris P 23 p. Der blev så lige 2 ærespræmier til vores kofamilie 23 p Langmose Debbie P , Langmose Gabi P og Langmose Iris P  ( Lyngby vase fra Dansk simmental ) og ( wok fra NF Plus. ) Vi havde aftalt med tyskerne ( Jana Hopfe og Thomas Eydner )  at de kunne komme op til Aars og kigge, når skuet var færdig kunne de køre med hjem og hente Tiger tyrkalven. Så kl. 18. 45 begyndte han sin rejse til Tyskland.   

7 marts:
Så har kredsdyrlægen været her og syn/godkende tyrskalven, det hele var heldigvis iorden, men man er jo lidt spændt, når det nu er først gang vi selv står for exporten af dyr. 😀 
Nu går vi og venter på at vognmand kommer og henter de dyr vi skal have med til Aars, vi ses.

2 marts:
Der var gåtur til Iris P, Iben og Kenzo, efter at det går så godt, håber vi de er klar til dyrskue. Det se vi på lørdag. 😉
Vi gå også og venter på at Frida skal have kalv, hun er sat til at kælve d. 5 marts, det håber vi hun overholder nu hvor vi skal til dyrskue fredag aften og hele lørdagen.
Vi er ved at have styr på alle papir, bestilt kredsdyrlæge m.m. så Tyskerne kan få Langmose In Your Eyes P med hjem lørdag. Søndag får vi besøg af Tibo Tibor Sajdak fra Slovakiet, han skal kigge på Langmose Isak P. 🙂 

27 februar:
Carsten var ude at trække en lang tur med Iris P og Iben, først en tur op at grusvejen og derefter ud gemmen grusgraven ca. 2,5 km. Og da vejeret var så godt, var Iben ude at gå/trække med Kenzo, det se ud til han er ved at finde ud, at det er nemmer når han selv går lidt. 😉 Men det kommer nok til at gå lidt letter. når man kommer til at gå ved siden af mor. 🤩

23 februar:
Gabrilla er blev insemineret ( 1 ) ved Moldau Erasmus HP og Hortensia P er med kalv, løbet ved Tiger 1 gang kælvedato 23 oktober. Og Carsten var lige ude at trække med de 2 små kvier, og Kenzo havde grime på for 2 gang.
Vi vil lige ønske Hans Peter ( Moldau Simmental ) og Torben Brander ( Knaberlund Simmental ) rigtig god bedring og håber de hurtig kommer på højkandt igen.

20 februar:
Der er kommet brev idag fra Steins, med resultat fra blodprøver, og der står et stort rund 0 ved alle 8 dyr. Så ingen Salmonella Dublin her, dejlig, dejlig, så ses vi til Agro Nord lørdag den 8 marts. 😀😀

19 februar:
Så er vi godkendt som eksportør af vores egen dyr, efter en større omgang hvor man skal udfylde skema, tage billeder af stald, vaskeforhold m.m. også lige ringe for at få noget hjælp. Men nu skulle det være på plads. 🙃 Så skal man bare lige have en kredsdyrlæge ud og syne dyret når det skal afsted. Ikke for vi tror vi sælger en hel masse til udlandet, men det bliver da nemmer og billigere for køber.

15 februar:
Der har været store klippe dag, alle 7 dyr vi skal have med til Agro Nord har fået en dyrskue-klip. 😉
Der er kommet lidt nye billede ud på siden foto simmental 3. 🙂

12 februar:
Her i formiddags fik Donna så en pollet kviekalv, eller det ved sige, kalven skulle lige vendes først, da hun lå på ryggen. Hun er efter vores egen tyr Langmose Hugo P ( far: Vingegaard Columbus HP ) vægt 57 kg og er kommet til at hedde Langmose Katarina P. 😀  

11 februar:
Så fik vi taget blodprøver af de 8 af dyrene, så vi kan komme til Agro Nord. Når dyrlægen nu var, fik vi afhornet Kenzo, så han er lidt træt idag, men det er nok bedre imorgen. 😉

9 februar:
Her til morgen da vi kom ud for at kigge til Desiree P, lå der en nyfødt kalv, og det blev en pollet kviekalv, 😀 dejlig efter koen har fået 3 tyrkalve i trak. Hun er kommet til at hedde Langmose Kassandra P vægt 49 kg.  

7 februar:
Så har vi haft besøg af klovbeskære,  det gik så lige ud over Debbie P, Gabi P, Gabrilla, Hortensia P og de 2 tyrkalve.
Vi har også fået tilmeldt til Agro Nord Kødkvæg det blev Debbie P, Gabi P, Gabrilla + Kenzo, Hortensia P, Iben og Iris P. Vi har også meldt en kofamilie Debbie P, Gabi P + Iris P.
Der er lige komme et par billeder på af Kenzo.

4 februar:
Carsten var ude at trække med Iris P og Iben, nu hvor noget af sneen er smelte og man kan se det bare jord. Det gik godt, selvom de var lidt friske. Da de kom hjem, var de over vægten Iris P 480 kg. og hun er lige 9 mdr. idag, Iben 550 kg hun bliver 1 år den 30 marts, så det er da hvis en rigtig god vægt. Nu vi var igang kom de 2 tyrekalve også på vægten, Isak P 600 kg. 289 dage. og In Your Eyes P 585 kg. 279 dage. 🙂

2 februar:
Gabi P blev insemineret ( 1 ) ved Tiger. Så venter vi på at Desiree P og Donna skal have kalv, de er sat til den 4 og 11 februar. Husk tilmelding til Agro Nord d. 7 februar, vi regner med at skal have 3 køer: Debbie P, Gabi P og Gabrilla + Kenzo og 3 Kvier: Hortensia P, Iben og Iris P så der bliver nok at se til, vi skal da hvis havde nogle til at hjælpe med at trække. 😉  

18 januar:
Vi har fået afregningen på Dianna slagtevægt 684 kg. form 10.27 fedme 5 farve 4 pris 23,19 kr. ialt med moms 19.777,45 kr. også kommer der jo nok lidt restbetalinge.

14 januar:
Vi har igen haft henvendelse fra Østrig, af en som gerne vil købe Debbie P og Gabrilla. Men nu er de ikke lige til salg. 😉

13 januar:
Så kom dagen hvor Langmose Dianna blev hente til slagtning, 😥 Venus får lige lov til at gå her lidt længerer, også håber vi at hun kan trives nu at Dianna er væk.

11 januar:
Det ser ud til at Gabrilla og Kenzo har fundet ud af det, nu kan han da selv drikke, og havde mælkeskæg helt op i panden. 😋 Nu kan Carsten så bruge tiden på at gøre Iris P og Iben trækvandt. Han havde dem begge 2 med en tur ude at gå, det gik rigtig godt. ( der kom ikke en bil  som kunne forskrække dem idag ). 😉

8 januar:
Hortensia P er blevet inseminret ( 1 ) ved Tiger. Det se heldigvis positiv ud med vores lille Kenzo, han er begyndt at drikke når Carsten lige hjælper lidt til. Så vi håber om et par dage at han selv kan finde ud af at drikke. 🤩 

5 januar:
Det var så dagen at Gabrilla blev kalvsyg, hun fik vandkalven ca. kl. 10.30, og så fik hun lov til at gå en ½ time inden Carsten lige vil mærke i hende. Og nu ved jeg ikke rigtig, men det følges at vi bare skal have alle uheldene her i besætningen, for kalven lå baglæns og på ryggen. Så ind og ringe til dyrlægen, og få at vide at han kunne være her om 45 min. til en time, det var nogle lange minutter inden han kom. Han kom  på hårdt arbejde med at vende kalven, så han ikke længer lå på ryggen, også på med kæderne. Morten K. og hans far var kommet for at hjælpe, og det skal de have en rigtig
stor tak for, der blev nemlig brug for alle mænd. For når først kalven er vendt, skal den ret hurtig ud. Og det er jo ikke den nemmest ende der skulle ud først, når så kvien ikke er blokke ud, er der ikke for meget plads. Men ud fik vi ham og op at hænge over fangegitter samt en spand med kold vand, derefter en gang massage af dyrlægen. For skal vi ikke bare sige, kalven var meget slap da han kom ud og det handel om liv og død. Så er det rart at se dyrlægen gøre alt hvad han kan, får at holde liv i kalven. Men som i kan se på billede er der liv i ham, vi har givet ham navn Langmose Kenzo vægt 53 kg. Vi håber at han snart kommer helt på toppen, og vi kan holde liv i ham efter sådan en hård start på livet. Vi har givet ham mælk med en sonde, som vi har malket af fra koen. Hvad angår koen, har hun det godt, efterbyrden kom efter et par timer og er rigtig glad for sin kalv.    

2 januar:
Der er stadig ikke kommet nogle kalv, selvom vi syndes at hun godt må se at kom igang. Carsten har været ude at trække med Iris P og kviekalven Iben, det gik godt selvom det gik lidt stærk noget af tiden. 😙

2013
31 december:
Så blev det den 31, og Gabrilla har ikke fået kalv, vi har derfor så valgt at blive hjemme nytårs aften, så vi kan holde øje med hende. Men vi kan hvis godt begynde at finde på navne med K.  De 2 tyrkalve er færdig med at blive sprøjte, og det er alle 3 ( Carsten ) glade for. 😉 De er på toppen igen og spiser godt.
Langmose Simmental ønsker alle et lykkebringende nytår. 🙃

26 december:
Det går heldigvis frem af med de 2 tyrkalve, de er blevet mere kvike og spise igen. Og der er kun 4 dage mere hvor de skal sprøjtes. 😉 Stadig ingen kalv, så Gabrilla venter nok til 30 ?? men vi glæder os.

24 december:
Ja, det var ikke for at ønske dyrlæge glædelig jul, at han var her. Vi syndes ikke rigtig at kunne se bedring af In Your Eyes og han havde stadig høj feber. Og da Isak også begyndte at hoste, så blev det et besøg af dyrlægen. 🤔 Vi fik lige penicilin til 6 dage, som Carsten så selv kan give, skal vi sige det sådan, han glæder sig til, at de 6 dage er gået. Og ikke nok med at han stikke 2 dyr, men også 2 gange om dagen.

22 december:
Så har vi taget nyt billede af Langmose Isak P se under Til salg, vægt 510 kg. 245 dage og man må sige at han bare har et super temperament, ind at lægge grime på, op på vægten og så lige en tur ud og få taget billede. Det tager han bare stille og roligt. 🙂 
In Your Eyes P er blevet syg, en gang lungebetændelse han havde 40.2 i feber, da dyrlægen kom, var den oppe på 40.9 han har fået noget penicillin, og så syndes dyrlægen at den skal have lagt en magnet i, håber han hurtig kommer på mærkerne igen. 😥  

20 december:
Så er der velfortjent juleferie på 14 dage, så er der nogle der kommer på de her kanter, er I velkommen til at kigge ind, vi har kaffe på kanden ( tlf: 98 554282 mobil: 61 262111 ). Det er jo nok sidste chance for at se vores Tiger tyrkalv, inden han skal til Tyskland. Vi gå også og venter på at Gabrilla for kalv, hun er sat til 30 december, men vi syndes hun se ud/mærker til at hun godt kunne få før tiden. 🤩  

15 december:
Vi har flytte lidt rundt på dyrene idag, og da vi skulle flytte Iben & Iris P kom de over vægten Iben 465 kg. og Iris P 425 kg. ( 200 dagsvægt 368 kg. ) 🙂

14 december:
Dyrlæge til Gabi P da hun ikke havde fået sin efterbyrt, og så fik hun lige en gang penicillin. Vi fik besøg fra Sjælland idag, Jackie og hendes far (
http://www.ebbehoejgaard.dk ) skulle lige op og se et par Tiger kalve, nu de har købt sæd efter ham. Det var nogle hyggelig timer med en masse simmental snak. 🙂

13 december:
Ja, der er bare nogle nyheder man gerne vil være foruden, her til morges havde Gabi P fået sin vandkalv, og da hun først er sat til at skal kælve d. 3 januar var det desværre ikke godt nyt. Carsten mærket i hende, og kun mærke at der ikke var meget liv i kalven. Han kunne ikke få kalvens ben rette ud, så vi ringet til dyrlægen for at få noget hjælp. Da han først havde fået rette benende ud gik der ikke langt tid før de træk en lille Tiger tyrkalv ud, men efter at de kunne hive hår af ham, havde han nok været død i et par dage. Så det er en rigtig fredag den 13.
Da Carsten nu havde fået fri for arbejde kunne han lige så godt få undersøg de sidste køer. Annemone med kalv, Edelweiss P med kalv og Debbie P med kalv. 
Kælvingsdato:
Gabrilla løbet ved Tiger 30 -12- 13
Desiree P løbet ved Tiger 04-02-14
Donna løbet ved L. Hugo P 11-02-14
Frida løbet ved V. Columbus HP 05-03-14
Goldi løbet ved Tiger 29-03-14
Annemone P løbet ved Erasmus HP 29-05-14
Edelweiss P løbet ved Erasmus HP 29-05-14
Debbie P løbet ved V. Columbus HP 24-06-14
Også var det hvis også tiden at tage Iris P fra Debbie, så der bliver nok lidt lam her i den næste dage. 😉
Carsten fik også lige klippet de sidste 5 køer, da de nu er blevet lukket ind.

4 december:
Vi tog køerne og de sidste 2 kvier hjem idag, de 2 kvier kom ind. Køerne er kommet på et stykke græs der skal lægges om til næste år, og så kan de gå ind i stalden hvis de har lyst. De har gået på marken siden d. 31 oktober, og vi har sparet på vores warpballer, dejlig. 😉
Vi har også fået restbetaling fra DC, det blev 1,50 kr kg. ialt 3059,44 kr. 
Også har vi fået tilsendt Certifikat som aktiv avlsbesætning, så er vi 1 ud af 18 simmental besætninger i Danmark. 🤪

18 november:
Kl. 6.00 kom vognmanden og hente Iron Man PP, så han kunne kom ud at køre en lille tur, også vider til Tyskland imorgen. Inden vi skrev ham ud, indberette vi lige hans vægt 660 kg, det bliver til en korrigere 1 årsvægt på 814 kg. 😀 ( racegennemsnit 637 kg. ) Vi håber de bliver lige så glade for ham, nede i Tyskland som vi har været.

17 november:
Har været ude at tage billeder af dyrene på græs, i det flotte solskins vejr. Vi har også taget nogle af Langmose Iron Man PP da det er sidste chance, han var lige en tur over vægten 660 kg. det er da meget godt til en kalv der ikke er 10 mdr. I kan se billeder under foto simmental 3. 

15 november:
Vi har haft besøg af Jana Hopfe og Matthias Abt dem som har købt Langmose In Your Eyes P, de var rigtig glad for det de så, 🙂 og der blev taget billeder af ham på kryds og tværs.  Derefter var de ude at se de andre dyr, og der var vis et par kvier og nogle køer de også gerne ville have haft med hjem hvis da havde været til salg. Vi blev enig om at han skal blive her til januar 2014, hvor han så bliver 8 mdr.
Der skal lige lyde et stort tak til Lars, som var kommet og hjælp med at oversætte, vi kan godt forstå engelsk, men det er noget svære når vi selv skal til at snakke det. 🤭 
 

13 november:
Dyrlæge var lige ud at kigge på dyrene, da Iron Man PP skal sendes til Tyskland på mandag. 🤩

8 november:
Debbie P, Iris P og Iben blev lige klippet i dag, da de var begynde at svede rigtig meget. 

3 november:
Ikke flere Tiger strå til salg, da vi har lige solgt de sidste 4 strå. Ja, vi får selvfølgelig selv nogle i vores egen spand, som vi selv skal bruge af.  😉

2 november:
Så kan vi hvis godt sige at der er udsolgt af Tiger sæd, da vi kun har 4 strå tilbage. 🙂 Vi glæder os til de næste 4 Tiger kalve vi skal have, da vi er rigtig glade for de 2 vi har fået.

31 oktober:
Nu er Tiger stråene kommet til Danmark, 🙂 og de har desværre været lidt lang tid undervejs. Til jer som har bestildt, vil de blive sendt ud så hurtig som muligt, da vi kun har 14 strå tilbage til salg, kan I nå at bestille de næste 3 dage for ellers tager vi dem hjem i vores egen spand. På vores nabo mark, har det gået en stor flok kvier hele sommeren, de har så fået strøm og vand hos os. Da det er ved at være et styk tid siden han har taget kvierne hjem, er der blevet pænt med græs på marken. Og det syndes han så vi kunne lukke vores dyr på, så der er kommet 5 køer og 4 kvier på, men de fylder ikke meget på 7 ½ ha. Det er jo ikke så ringe, så kan vi spare lidt på warpballerne. 😉 

28 oktober:
Så kan vi godt skrive solgt ved Iron Man PP, han skal også til Tyskland ned til Claudia. 😀 Da hun ikke rigtig kunne vælge mellem to tyre, ja, hvad gør man så, køber begge 2. 😉
Den anden tyr er over fra Lykke simmental.

27 oktober:
Vi tog de sidste kalve ind og fra kørerne idag, da vi ikke rigtig har mere græs og det det se ud til at blive dårligt vejr.  Da vi har Debbie og Iris til at gå inde, kunne kviekalven Iben kom op at gå ved dem. Inden hun skulle derop, ville vi have hende en tur over vægten, og nu har vi nok været lidt forvent med de andre kalve. For de har jo bare fået en grime på, også går de, men det gjorde hun ikke. Skal vi ikke bare sige det tog lidt tid før vi fik hende vejet ( vægt 390 kg. 200 dagsvægt 372 kg. ). Der var glædelig gensyn med Iris og Iben, det har nok været lidt kedeligt at gå alene med sin mor. Vi tog også In Your Eyes P fra, og han var også på vægten 375 kg. 179 dage. derefter ind til de 2 andre tyrkalve.   

26 oktober:
Det var så i dag Claudia Pieter + 4 andre tysker kom og skulle se Iron Man PP igen, hun så ud til at være glad for hvad han er blevet til, siden hun så ham i maj. 
Vi vil så få at vide om de vil købe ham, en af de kommen dage, da de skulle ud at se på flere dyr søndag. 🤩     

15 oktober:
Vi har haft besøg af en flok Tjekker og Henning Hansen. Ja vi blev godt nok lidt overrasket, får vi trode at Henning kom med et par stykker, så der var en der fik travlt med at lave mere kaffe og få flere kopper ud. De kom får at se Iron Man PP, og de kunne godt lide hvad de så, men de må vente på at Claudia Pieter har været her, og så kan vi jo se om han så stadigvæk er til salg. 😉 

13 oktober:
Så kommer Tiger sædet til Danmark, først i uge 42. Vi har sendt bestillinger til Viking, så de bliver sent ud så hurtig som muligt, til dem som har bestilt. Da forsalget ( eller hvad man lige kalder det ) er gået så godt, er der kun få strå tilbage. Og der kommer ikke mere til Danmark, da vi har fået at vide det var det sidste Export sæd. Så det er sidste chance at få strå efter Clonagh Tiger Gallant. 
Se ny links:
Kjærgaard's Simmental
http://www.kjaergaardsbeefcattle.dk/

9 oktober:
Idag fik vi en henvendelse Østrig, der var en der ville købe Langmose Iris P, men hun er ikke til salg. Men det er da dejlig at vide, at man har noget andre også gerne vil have. 

7 oktober:
Iron Man PP og Isak P er blevet taget fra kørene, det er jo ikke så slem med Iron Man, da han har været med til Kimbrerskuet uden sin mor. Så han savner ikke sin mor så meget som Isak, der vil nok være en brølen de næste dage. Isak P var lige en tur over vægten 345 kg. 168 dage.   

5 oktober:
Efter et par gode dage i Aars, er her lidt om hvordan der er gået. Edelweiss P 22 p, Goldi 23 p bedste simmental hundyr ærespræmie ( olie lamper fra Herstal fra Dansk Simmental )
Hortensia P 23 p, og til sidst Iron Man PP vægt 537 kg. 23 p ærespræmie ( Stelton vase + lysestager fra Dansk simmental ) det er da godt gået af en kalv der lige er blevet 8 mdr. 🙂 Der var mange rosene ord til de 2 tyrkalve vi havde med og vi fik da også solgt nogle strå efter Tiger. Tak for nogle hyggelig dage, og til dem der har været med til at trække for os. 😉 Se billeder fra skuet foto dyrskue.


3 oktober:
Så går turen til Aars, det bliver desværre uden Debbie P og Iris P . Da Debbie ikke er blevet helt tip top med sit ben/klov. Vi kommer med Edelweiss P + Tiger tyrkalv Goldi, Hortensia P og Iron Man PP så der bliver da lidt at se til. Simmental skal i ringen lørdag kl. 9.55. ring 3. 
Vi ses til
www.kimbrerskuet.dk 😀 😀  

30 september:
Vi var så heldig at finde en forhandler af klipper i Randeres hjemmeside
www.thordal.dk så efter arbejde kørte Iben en tur til Randers, så Carsten kunne komme igang med at klippe igen.
Hvad angår Tiger sæd skulle det gerne være på trapperne, vi håber det kommer først i oktober. Og vi skal nok så hurtig som muligt sende det vide, til jer som har købt. 😉

29 september:
Tiden nærmer sig Kimbrerskuet og det er tid til at klippe dyrene, vi har en lille hesteklipper som vi bruge til at klippe øre og hovdet. Carsten var lige igang med Iron man, så sker det der ikke må ske, klipmaskinen går i stykker, og hvor får man lige en ny en søndag ??🙃 Vi håber vi kan finde en imorgen, ellers kommer Iron Man til at se lidt sjov ud..😙

24 septenber:
Vi har hvis ikke fået fortalt at Langmose Iron Man PP også er tilmeldt Kimbrerskuet, eller det vil sige eftertilmeldt. Så han blev taget fra sin mor i dag, og kom op til Debbie at gå, for det vil blive for træls hvis han skal stå deroppe til Kimbrerskuet og brøle. Når man så skal have en tyrkalv med uden sin mor, skal de have næsebremse i, så Carsten er igang med at træne ham, men det tager Iron Man PP nu helt rolig, både at blive taget fra sin mor og næsebremsen. 😉  

23 september:
Så her vi solgt Langmose In Your Eyes P ( far: Clonagh Tiger Gallant ), han skal til Tyskland 🙂, men inden han rejser kan han ses sammen med sin mor til Kimbrerskuet d. 4 -5 oktober.
Se salgsliste.

18 september:
Lige lidt om hvordan det går med Langmose Iben, hun blev tilset flere gange om natten, men der var hun allerede begyndt at spise/drikke. Det er jo rigtig dejlig at hun blev så hurtig frisk, at vi valgte at lukket dem ud dagen efter. 🙂 Men nu har vi så Debbie og hendes kalv til at gå inde, Debbie har fået en dårlig bagklov, og halte helt vildt, vi havde så dyrlæge til hende idag, bliver det ikke bedre skal vi nok have klovbeskæren her ud igen. Men vi tror ikke hun kommer med til Kimbrerskuet, det er jo lidt træls når vi gerne vi vise vores Tiger kalv frem. Men det er nu vigtigst at hun kommer på toppen igen. 😥 Men folk er jo altid velkommen til at komme at se dem her hjemme.😉

16 september:
Der skal lige lyde et  stort tillykke til Jackie Johnsen som købte Elisa P, hun fik en pollet kviekalv idag. Det er da hvis meget godt, når hendes første kalv først bliver 1 år den 8 november. 😀😀

13 september:
Klovbeskæren var her idag, og vi fik orden klovne på de 2 kvier vi skal have med Kimbrerskuet og de 6 af køer. Edelweiss P har været så uheldig at træde en sten op i kloven og fik den store omgang og går nu med en forbinding på. Hold dog op, hvor det går, nu kan der da snart ikke komme flere uheld, men ja, det kan det godt, vi havde dyrlæge til Langmose Iben. Hun havde fået tromsyg , og Carsten prøvet selv at få luftet ud, men vi syndes ikke rigtig det hjalp, så vi ringet heller en gang for meget til dyrlægen, end for lidt. Og det se ud til at det hjalp hvad hun gjord ved hende, for hun kan da både spise og drikke igen. Hun får lige lovt til at blive inde med sin mor til imorgen, så vi kan holde øje med hende. Så vi håber det var en engang forstilling.  Venus og Dianna er blevet taget fra og kommet ind, så vi kan få dem fedet op.

9 september:
Debbie P løbet  ( 3 ) ved Vingegaard Columbus HP, vi fik lige undersøgt Goldi og hun er med kalv ved Tiger  kælvedato 29 -3 -14 😀😀, Dianna blev også undersøgt og hun er ikke med kalv, så hun skal fede op og slagtes. 😥 Ja, det går jo ikke altid som man håber, og så må man jo tage nogle svære valg. Men vi har da heldigvis en super kvie ( Gabrilla ) efter Dianna.

30 august:
En ny portion Clonagh Tiger Gallant sæd kommer til Danmark i løbet af 14 dage, og så skal vi nok for sendt ud til dem som har købt. 😉 Hvis alt går som det skal, får vi 5 Tiger kalve i næste kælvingsæson, det bliver jo spændene at se om det holde samme kvalitet som de 2 vi har i år. Det se ud til at vi her oppe i det nordjyske får lov til har holde Agro Nord kødkvæg igen i marts 2014.🙂🙂 Det er jo en rigtig god årstid, hvis man har nogle avlstyr man gerne vil sælge. Håber vi se rigtig mange simmental/kødkvæg. 

29 august:
Så er der tilmeldt dyr til Kimbrerskuet, det blev til de 2 køer med kalv og 2 kvier. Du kan nå at tilmelde dyr, se på deres hjemmedside
www.kimbrerskuet.dk Så gå lige en tur på marken og se om du har et par gode simmental du kan tage med til Kimbrerskuet. Vi ses i Aars. 🤩

27 august:
Vi har fået presset halm, det blev til 102 rundballer af noget super godt byghalm med lidt græs i. Og Carsten skal ikke kører langt i år, der er kun 500 meter til marken hvor det ligger. 😉 Det er da hvis også ved at være tiden, at finde ud af hvilke dyr vi skal have med til Kimbrerskuet. Det bliver nok 2 køer med kalv, Debbie P og Edelweiss P med hver deres Tigerkalv. Og 2 kvier Goldi og Hortensia P, så er der hvis nok at se til.

25 august:
Carsten er begyndt at trække lidt med In Your Eyes P, og syndes lige han skulle en tur på vægten. Det tog noget tid da han ikke rigtig har fundet ud af man skal gå når man har grime på. Men de kom da derned og vægten stod på 265 kg. og kalven er 116 dage. 🙂🙂 ( Iron Man PP 103 dage 245 kg. ).

18 august:
Så fik vi vejet Langmose Iron Man PP ( Far Moldau Erasmus HP )  465 kg. 202 dage, det bliver en 200 dagsvægt på 461 kg. det er da hvis meget godt. 🤩🤩

14 august:
Vi har haft dyrlæge til Venus da hun ikke havde fået  efterbyrden. Også har vi fået løbet Annemone P ( 3 ) løbet ved Moldau Erasmus HP og Edelweiss P  ( 3 ) løbet ved Moldau Erasmus HP, da vi ikke har flere strå af Tiger. Godt der snart komme en ny sende strå til Danmark. 

13 august:
Venus har smidt et hold døde tvillinger, 2 mdr. før tid.
da vi havde beslutte at hun skal slagtes, kan vi så begynde at fede hende op lidt før tid.

8 august:
Så fik vi lige 25 mm vand idag, og da græsser er lidt langsom med at komme igang, er vi begyndt at foder kørene der går kalv, de først 4 warpballer er brugt. 🤔

4 august:
Idag fik vi givet alle dyr fluemiddel, et nyt middel som hedder Butoxvet, så håber vi det virker. Langmose Iron Man PP var lige en tur på vægten, 430 kg. og han er 188 dage. 🤩 

1 august :
Nye billeder foto simmental 3.

30 juli:
Så kom der lidt vand til vores tørre marker, det blev til 21 mm. på knap 2 timer. Dejlig med så meget, når de kun havde lovet 4 - 5 mm. 🙂 Lad os bare få noget mere af det.. 

27 juli:
Hjemme igen fra Hobro dyrskue, og sikket et skue. Langmose Debbie P 24 p og Langmose Goldi 24 p bedste simmental Ærespræmie fra Dansk Simmental ( 2 olielamper fra Menu ) og anden bedst kødkvæg. Langmose Gabi 23 p, Langmose Gabrilla 23 p og Langmose Hortensia P 23 p.
Vi blev 3 bedst kødkvægsbesætning, hvor vi fik de berømte ph lamper som er skænket af Sparekassen Hobro. 😀 Det er hvis kun til Hobro dyrskue man kan vinde sådan fine ærespræmier, det er jo helt vildt.
Der var kun 4 kødkvæg der fik 24 p, så er det da fedt at have de 2 af dem. Der skal lyde et stort tak, til dem der hjalp os med at trække, og for en hyggelig dag i Hobro. Se billeder foto dyrskuer. 

26 juli:
Ja, her var vi så glade for at det gik så let at få køerne med kalv, og hvem skal vi så lige havet løbet idag Annemone P og hun blev undersøgt for 14 dage siden og var med kalv ??? Annemone P løbet ( 2 ) ved Vingegaard Columbus HP og Edelweiss P løbet ( 2 ) ved Tiger. Hun har jo nok været tyrgal da vi var til Landsskuet, hvad vi lige kan regne ud.

24 juli:
Så kom afregningen på Hibiscus slagtevægt 371 kg. form 7,68 fedme 3 farve 3, pris pr. kg 24,37 ialt 9041,27 kr. + moms 11.257,84 kr. Vi er nok lidt skuffet over den klasse hun er kommet i, vi syndes ellers der var en fin kødfyldt kvie. Ellers håber vi på der snart kommer en masse vand, hold da op der er tørt hos os, og græsser er da gået helt i stå. Det vil tage lang tid af få gang i det igen. 😥 

19 juli:
I dag sender vi Siggård Hibiscus P til slagtning, vi har sådan set været glade for hende da hun gik inde i stalden. Men vi skal lige love for, at der skete noget da hun kom ud på græs, hun blev meget nervøs og skete der nye ting eller folk på besøg løb hun væk som en andet rådyr. Vi har så givet hende nogle chancer, men da vi kom hjem fra Landsskuet og der lå en tlf. besked om en kvie der havde løbet vild rund ud på marken, var vi ikke i tvivl, hun skulle væk. 😥

18 juli:
Vi har haft besøg af Jana Hopfe fra Tyskland og Tiger Gallant nye ejer Douglas Barr Delfur farms Skotland. Jana havde sendt en mail om hun godt ville op at se vores Tiger kalve. Og da hun så havde fået besøg af Douglas, var han også med, det viste sig så at Jana var på udkig efter en tyr, og meget vild med tyrkalven efter Tiger og ville komme igen og se ham. Og begge kunne fortælle at han så meget bedre ud i virkeligeheden ( live ) ind på billeder. 🙂🙂 Det skal heller ikke være nogle hemmelighed at vi er glade for de 2 Tiger kalve. Det er selvfølgelig også der for vi tager mere Tiger sæd hjem. Der skal lige lyde stor tak til Lars Nielsen Holmgård simmental for at hjælpe med snakke og oversætte.  

16 juli:
Debbie P løbet ( 2 ) ved Tiger, og så fik vi undersøgt 4 køer. Langmose Donna kælvedato 11-2-14 løbet ( 1 ) Langmose Hugo P 😀, Langmose Annemone P kælvedato ???????løbet ( 1 ) ved Vingegaard Columbus HP, blev desværre tyrgal 14 dage efter. Langmose Frida kælvedato 05-03-14 løbet ( 1 ) ved Vingegaard Columbus HP  😀 og til sidst Langmose Dianna her kunne han ikke rigtig mærke om der var kalv eller ej, men vi håber for hun har ikke været tyrgal. 🤨

6 juli:
Så er vi kommet hjem fra Landsskuet, her lidt om hvordan det er gået. Hortensia P 22 p nr. 4 ( 6 ialt. ) Gabrilla 23 p nr. 3 ( 4 ialt ) Elisa P 23 p ærespræmie ( jakke fra Canson ) nr. 2 ( 5 ialt. ) Så det er vel meget godt, selvom vi syndes at Hotensia P blev dømt lidt for langt ned. 😲 Elisa P og hendes kalv Haiti P havde vi solgt på forhånd, og de skulle så ikke med til Ø. Doense igen. De tog med en lastbil til Sjælland, og det var da også lidt hårdt ( for Iben ) at tage afsked med de 2. Men vi ved at de får det godt over hos Jackie og hendes far, og de skal nok passe godt på dem. Vi ønsker dem held og lykke med de to, og vi kan hvis godt sige at de begge er dyrskuevant nu. Her til sidst vil vi sige tak til dem som har været så søde at hjælpe dernede, og for nogle hyggelig og sjove dage. 🙂🙂🙂 se lidt billeder fra Landsskuet under foto dyrskuer.

1 juli:
Ups, vi glemte at tilmelde dyr til Hobro dyrskue i fredags, så det fik vi gjort idag. Det blev til 1 ko med kalv og 4 kvier, vi syndes det er vigtig at støtte op om det lokale dyrskue.

30 juni:
Så kan man igen bestille sæd, efter Clonagh Tiger Gallant hos os, det kommer til Danmark i løbet af de næste par mdr. 😀 Se mere om Tiger på hans side. I er altid velkommen til at komme til Ø. Doense og se de 2 kalve vi har efter ham.
Vi har fået lavet grønbyg idag, det blev til 51 warpballer på 2,5 ha. 

29 juni:
Vi har holdt grillfest for simmentalerforeningen Nord, der var mødt 22 op til en hyggelig dag/aften med god mad og islagkage. 🙂 Efter spisningen var de med rundt og se dyrene, og de opførte sig vældig pænt.

22 juni:
Hjemvendt fra Hjørring dyrskue, og nogle hyggelig dage sammen med gode venner. Gabrilla blev bedste simmental 24 p og ærespræmie fra Simmentalerforeningen Nord, ( fad fra Georg Jensen ) Gabi P 23 p og Hortensia 23 p. 🙂🙂 Se lidt billeder fra skuet under foto dyrskue.  

14 juni:
Vi fik løbet Edelweiss P ( 1 ) med Tiger, Debbie P ( 1 ) med Tiger og Goldi ( 2 ) med Tiger. Hun blev løbet sidest gang  16 april, øv øv. Men Desiree P var drægtig ved Tiger, forventet kælvedato 4-2-2014, dejlig når de bliver med kalv ved første ins. 😀 

10 juni:
Elisa P og Haiti P blev klippet idag, og Carsten var ude at trække en lille tur med Haiti P. Nu har 123 hjemmeside rette  fejlen, så man kan læse stamtavlerne igen med æøå . 

9 juni:
Så fik vi pakket græsset i warpballer, der blev til 38 stk. på ca. 2 ha. Så nu må der godt snart komme noget vand. Carsten fik klippet de 3 kvier vi skal have med til Hjørring, så er det også gjort. 🙂 
Vi tænker på at tage mere Tiger sæd hjem, da vi har haft nogle henvendelser fra folk som gerne vil bestille noget. Så hvis I ikke fik noget i første omgang, har I chancen nu. Er det noget for jer derude, så skriv en mail
langmosesimmental@mail.dk

eller ring 98 55 42 82. I er også velkommen til, at komme at se de 2 kalve vi har efter ham. 

5 juni:
Så er der tilmeldt til Landsskuet det blev til 2 kvier Gabrilla og Hortensia P og en ung ko Elisa P + kalv. Debbie P tror vi ikke bliver klar, så hun må desværre blive hjemme. 😥 Og Elisa P kan lige nå at komme med som ung ko da hun først bliver 4 år. 17 juli. Hendes kalv Haiti P kan også lige komme med da hun bliver 8 mdr. d. 8 juli. Så vi skal igang med at træne med Haiti P så hun kan lære at gå pænt. 😉
Vi har også fået svar fra Tyskland, at Iron Man P er Homozygotisk Pollet, så nu hedder han Langmose Iron Man PP. 😀😀 

4 juni:
Nye billeder under foto simmental 2, ja der er lidt at kigge på, der skal være 353 billeder ialt. Ved ikke lige hvad der er galt med hjemmesiden, når man går ind under kvierne og tyrene stamtavle kan jeg se at "æåø" bare er nogle mærkelig tegn og tal ????  🤨

1 juni:
Idag bliver In Your Eyes P 1 mdr. og vi må sige vi er glade for de 2 Tiger kalve vi har fået. Og vi glæder os til at se hvad de bliver til, når de bliver ældre. Se nye billeder af dem. foto simmental 2.

28 maj:
Annemone P løbet ( 1 ) ved Vingegaard Columbus HP. Carsten har nu været ude at trække med Hortensia P flere gange, ude igemmen grusgraven, oppe og hilse på naboens æsler, det tog hun bare rigtig rolig. 🤩

23 maj:
Så kom dagen hvor Hugo P rejser hjemmefra, vi tror han glæder sig, for de 2 madammer herhjemme var blevet noget kedelige 😉. Han skal op at gå ved en flok køer hos Frode Bæk Thomsen ved Hjørring. Vi fik lige taget et billede af ham inden han tog afsted.

21 maj:
Frida er blevet løbet ( 1 ) ved Vingegaard Columbus HP, og vi fik lige undersøgt Gabi P og Gabrilla de er drægtig ved ClonaghTiger Gallant .😀 😀  Donna som går sammen med tyren, viste ikke noget igår, så vi håber også hun er med kalv. Vi har desværre haft besøg af dyrlægen, da Debbie P er blevet halt på bagben. Hun fik pencelin og noget til smerterne, håber hun hurtig kommer sig.  

19 maj:
Idag fik vi så tilmeldt dyr til Hjørring dyrskue, det blev til 3 kvier Langmose Gabi P, Langmose Gabrilla og Hortensia P. Carsten var lige ude at gå med Hortensia P, de var en tur ude at en vende i grusgraven. Og det gik bare rigtig godt. 🤩 Nye billeder under foto simmental 2.

17 maj:
Så har vi haft besøg af klovbeskæren, så vi kunne få orden dyrenes fusser. Det gik rigtig godt, man er jo altid lidt spændt på, hvordan de vil opføger sig når det er første gang for nogle af dem.

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail